• düzcedeki 18 ağustos 2002 tarihli konusmasında, pek sayın basbakan ecevitin hükümetin öngörülen bitiş tarihi olarak belirttiği yıl.
  • aslında çoktan tamamlanmış olan ama dağıtımcı falan bulamadığı için ne zaman gösterime gireceği henüz belli olmayan yeni moda distopik bir filmin adı. http://2084movie.com/

    filmin konusu öyle ahım şahım bir şey değil.

    --- spoiler ---
    ortalığı kasıp kavuran dehşetengiz bir virüs salgını neticesinde millet evinden dışarı çıkamamakta, şabalak şabalak evde oturmaktadır. bu durum tam tamına yirmi yıldan beri öyle sürmektedir.
    --- spoiler ---

    "eh, millet üç otuz paraya yapıyor ediyor ve sonra adı kült film oluyor anasını satayım. (bkz: the man from earth) peki bizim neyimiz eksik?"
    diye yola çıkmış olması muhtemel olan heriflerin filme konu olarak uygun gördükleri hadiseden anladığım kadarıyla, adamcağızlar masraftan kısmak için ne yapacağını şaşırmışlar ve direk baştan; "iki üç götü boklu aktör ve ucuzundan bir apartman dairesi ayarladık ve arkadaşlara bol bol edebiyat parçalattırarak seyircilere sözde distopik film izletiyoruz. yani bütün film sikindirik bir evde geçiyor, sonra vıdı vıdı etmeyin karışmam bak haa" demektedirler.

    imdb: http://www.imdb.com/title/tt1398918/
    trailer: http://www.youtube.com/watch?v=hanbnsqdx9e

    film hele dağıtım ile ilgili sorunlarını bi halletsin de geldiği gibi hemen dört nala sinemaya koşup(haha) izleyelim garik.
  • yaşıyorsam 100 yaşında olacağım yıldır. ve yaşamamayı umuyorum. içme suyunun berrak olmadığını, hatta içme suyunun kalıp kalmadığını bile merak ediyorum. aile kavramının tümden çökmüş olma ihtimalide var. evlenip bu kadar kolay birbirlerini boşayan ve birbirlerine bu kadar sadakatsiz insanların geleceğinde bunun olduğuna eminim. türkiyede yeşil renkte hiçbirşeyin kalmayacağına da eminim.
    güzel şeylerde var mesela kışları artık kömür ve doğalgaz yakılmıyor havayı kirletmiyor çünkü hava kirlenmeyecek kadar ayrışmış durumda, ancak kış aylarında artık kömür yakacak kadar hava soğumuyor .ortalama sıcaklık kışları 20 yazları 55 derece. devlet ve ulus kavgamız devam ediyor hala, çünkü dünyada tüm diğer uluslar birbirine karışmış durumda sadece biz ve ortadoğu coğrafyasında hala kavga devam ediyor. yiyeceklerimiz saman gibi kurutulmuş ve tüplerde satılıyor. sadace sibirya kuzey kutbu ve antartika da tarım yapıldığından rusyadan domates tüpleri ithal ediyoruz. hala zenginleşemediğimiz için bize gümrüklerden geçmeyen malları gönderiyorlar orası ayrı. sahra bölgesi ve kuzey afrika yaşanmayacak topraklar haline geldiğinden sürekli gelen göçler yüzünden suriye sınırına amerikanın bize sattığı en son teknoloji elektrikli prizma ışınlayan tellerle çevrilmiş durumda. insanlık felaket içinde. doğu anadolunun ağrı-erzurum-kars bölümüyle, karadenizin yüksek yerlerinde yerleşimin konforlu olması sebebiyle türkiyenin sayılı zenginleri ve sosyetesince yazlıklar yaptırılmakta.
    amerika başkentini alaska eyaletine taşıma kararı almış durumda. petrolünü tüketen suudiler açlık ve kıtlıkla uğraşıyor.insani yardım talebine tek destekse komşusu somaliden geldi. izmirin yüksek yerleri ve istanbulun 7 tepesi haricinde heryer yükselen deniz sularının altında kalmış görünüyor.
    velhasıl sözlük siz böyle bir dünyada 100. yaşınıza girmek istermiydiniz.
  • ayreon'un 2000 çıkışlı the dream sequencer albümünün 3. parçası. şarkı dünyanın savaşlar sonucu yok olmasından sonra bir grup insanın mars'a kaçışını anlatıyor. lana lane'in sesi büyüleyici olmuş.
  • büyük ihtimalle insan denen varlık artık olmayacağı için insan denen varlığın kendi ölçülerine göre rakamlandırdığı 2084 yılı da olmayacaktır. bu durumda;
    tanım: takvim yılı olarak bir değer taşımayan rakam. olmayan yıl.
  • klibi barcelona'da çekilmiş kas st single'ı. çok iyi dememe gerek yok sanırım.
  • hakkında yeterli entry olmamasına şaşırdığım muazzam ötesi kas st yapımı. şarkının iniş çıkışları sözleriyle o kadar iyi harmanlanmış ki dinlerken kendini kaptırmamak elde değil. kulaklarımdan nöronlarıma vuruşlarını ayrı ayrı hissettiren, her "rise again" dediğinde yeni bir heyecan başlatan ve yarattığı beklentiyi fazlasıyla karşılayan underrated bir başyapıt.
hesabın var mı? giriş yap