• türkiye'de briar pipo yapabilen, bu işle uğraşan, emek veren ve karşılığını alan ender ustalardandır.
  • harika bir adam, pipo konusunda insanı rahatlatan kolaylıklar sunabiliyor. e merak eden varsa ayrıntılar için yeşillendirsin.
  • türkiyenin birkaç pipo yapımcısından birisidir. iyi pipolar yapmakta ayrıca çok lezzetli tütünler de yapmaktadır. ayrıca her türlü konuda size yardımcı olması bu her türlü konu pipo yapımını püf noktalarından tutun da tütünün inceliklerine pipo içiminin taktiklerine kadar babacan tavrıyla yardımını esirgemeyen 10 numara adamdır.
  • elimdeki şahin churchwarden piponun duvarını yaktığımda tedaviyöntemini hemen paylaşıp piponun hayatını kurtaran yardımsever babacan bir abimizdir.
  • yaptığı pipoları içmeye kıyamazsınız, her biri ayrı bir sanat eseridir.
    ayrıca bizden motifler taşımaktadır.
    en kaliteli malzemeleri özenle işleyerek üretir.
    bu kadarla da kalmaz en güzel türk tütünlerinden harmanlanmış leziz pipo tütünleri de üretir.
    konu hakkında sorularınıza tüm samimiyetiyle cevaplar verir.
    bir lokal master.
    değeri biline...

    http://www.bs-pipes.com/
  • ülkemizin değerli pipo yapım ustalarından biridir. güzel ve lezzetli pipo tütünleri yapar. pipo tütünlerinin bazılarını denedim. en çok hoşuma giden english mixture ve master & grasshoppers karışımları oldu. kısaca denediğim tütünlerden bahsetmek gerekirse;

    english mixture: tadını, kokusunu, içim performansını yurtdışında yapılan ingiliz harmanları ile karşılaştırdığımda bir eksiğini görmediğim en sevdiğim harmanlardan biri oldu. içerisinde sarı virjinya, kırmızı virjinya ve latakya tütünleri bulunmakta. kesim tipi ise ribbon.

    master & grasshoppers: latakya yoğun bir harman olarak beni gönlümden vurdu. latakyanın yoğun kullanıldığı harmanları çok severim ve keyifle tüketirim. düzgün yanışlı bir tütün. ayrıca harika tadı ve kokusuyla sizi büyülüyor. içerisinde latakya, cavendish ve sarı virjinya bulunmakta. kesim tipi ise coarse cut.

    navy flake: sert harmanlardan hoşlananlar için bulunmaz bir nimet. sert harmanlardan çok hoşlanan biri olarak yarım dolum içtiğimde bile hafif baş dönmesi yarattı. içerisinde kırmızı virjinya, sarı virjinya ve burley tütünleri bulunmakta. kesim tipi ise flake.

    best chocolate flake: birol salman'ın aromatik karışımlarından biri. ben çok fazla sevemedim. çok fazla beklenti içerisine girmiştim sanırım. araştırdığım zaman yorumları gayet olumluydu. ancak içerken garip acı bir tadı ve damak zevkime çok yakıştıramadığım bir tütün izlenimi bıraktı bende. bir daha çok tütünsüz kalmadığım sürece tercih etmeyeceğim karışımlardan birisi oldu. içerisine yoğun virjinya harmanına burley ve latakya eklenmesi, çikolata, vanilya ve kakao aromalarının birlikteliği ile sağlanan bir tütün. kesim tipi flake.

    plumcake: kokusu iştah açıcı bir şekere benzeyen, kesim itibariyle insanın ağzını sulandıran bir tütün. bu intibalardan sonra büyük bir şevkle piponuza dolduruyorsunuz. gayet düzgün ve sizi fazla uğraştırmadan yanıyor. mac baren plumcake harmanını çok seven ve düzenli tüketen biri olarak aromaları ve hatta isminin direk bu tütünden esinlenildiğini düşünüyorum. sarı virjinya, cavendish ve bizim yöremizin tütünlerinden oluşan bir harman. aroma olarak aynı mac baren'ın harmanı gibi rom ve erik tercih edilmiş. gayet güzel olmuş. ama tabi mac baren plumcake kalitesinde olamıyor maalesef. ancak gün boyu içebilecek olan bu tütüne bir şans vermeniz gerektiğini düşünüyorum. kesim tipi cake.

    diğer birol salman tütünlerini denediğim zaman editlerim.
  • pipo ve pipo tütünleri üreten güzide bir üstat. son zamanlarda ürettiği pipo tütünleri eski tadında olmasa bile, ülkede pipo tütünü bulmanın zorluğu nedeniyle kendisinden alışveriş yapıyoruz ve takdiri hak ediyor. geniş pipo tütünü çeşitleri ve damağını iyi geliştirerek kendi çabalarıyla ürettiği tütünler ile, ünlü markalarla yarışabilecek ürünleri mevcut. olur da denk gelirseniz deneyin, pişman olmazsınız. sanırım artık pipo üretmiyor. bu üzücü. kendisinin yaptığı bir pipoyu kullanmak isterdim. son ürünlere dikkat üstad. aynen devam. sen olmazsan güzel tütünler içemeyeceğiz.
  • geç tanıştığım kıymetli bir ağabeyimiz. zaten pipo kültürünü yaşatan bir avuç insan var, birol ağabey de bu kültürün ülkemizdeki önemli değerlerinden biri.

    özellikle pipo tasarımları muazzamdır. mesela:
    harika
    bu nedir
  • birol abi pipo kullanan herkesin bir gün adını öğreneceği elde ürettiği pipolarin bir çok high-end geçinen markalardan çok çok daha güzel olan,pipoya gönül veren herkese yardımcı olmaya çalışan,bildiğini kimseden çekinmeden anlatan nadide üstadımızdır.
  • ankara sokaklarında zor bela bulduğum captain blackler ile kendi karışımlarımı yapmaya çalıştığım zamanlarda bir arkadaşın "abi face.te bi adam var acaip tütünler üretiyor" demesiyle tanıştığım değerli bir abidir kendisi. bu abi sayesinde bir çok markanın boyunduruğundan kurtuldum. en son flying dutchman tütün içerken ya bu içilir mi diye çantamdan bosphorus (kendi markası) venice night çıkarıp içmem bir oldu. ayrıca birol abinin pipoları da bulabilirseniz efsanedir. en çok kullandığım uç pipo: kenan ahmet pipo, bs pipes (birol salman) ve yunar lületaşı pipodur.

    birol salman bu pipo+tütünü macerasına kenan ahmet ile çıkmış olsa da uzunca süre önce bozuşmuşlar ve dış mihrakların da kışkırtması ile daha da kanlı bıçaklı hale gelmişlerdir. bu alemde bir birol salman ve ahmet kenan'ın bir de sagopa kajmer ve ceza'nın tekrar bir araya gelmesini dört gözle bekliyorum.
hesabın var mı? giriş yap