• ayrıca tıpta kullanılan görüntüleme yöntemlerini,hücre membranının özelliklerini,radyasyon ve etkilerini de konusu içine alan;fizyoloji ile ortak konularıda bulunan ders.
  • fizik ve kimya uzun zamandir neredeyse tek bir bilim olmus, artik biyolojiyi de kenarindan kenarindan yemeye baslamislardir. artik proteinlerin, hucre zarlarinin, dna'nin dinamikleri temel fizigin lisani cinsinden modellenip cozulebilmektedir. bu ilimin teori kismini icra edenler cogu zaman dev bilgisayar simulasyonlarina basvurmaktan baska care bulamazlar, cunku

    1. isin kismen ticari uygulamalari olmasi yuzunden kendilerinden kisa surede sonuc beklenmektedir
    2. ugrastiklari sistemler cok, ama cok karmasiktir.
  • çekilmez bi ders olup,öğrencilerin tıp fakültesini ilk seneden terk etmemeleri için (bkz: demir tiryaki) tarafından renklendirilen, finalde çıkan soruları ne kadar çalışırsan çalış anca kopya çekerek cevaplayabileceğin kredisi yüksek bi ders.
  • ilk dönem kaldığım, geçen günlerde de ikinci döneminin ilk vizesine girip küfrederek çıktığım dersir. bilen birisi varsa bana anlatsın ne olur.. aklımda kalan soruyu yazmadan edemiycem;
    -kazanamazsın
    -berabere kalamazsın
    -bu oyundan çıkamazsın
    yukarıdaki öncülleri termodinamiğin ilkelerine göre sıralayınız.??
    jumanji mi lan bu hoca!?? sınava geldik şuraya adam gibi soracaksan gel sor cevaplayalım işte
  • ortalamamı düşürmekten başka fonksiyonu olmayan ders.

    lisedeyden pek sevmediğim, odunun, kalasın momentini bulmak şeklinde ilerleyen fizik derslerinden artık kurtulduğumu sanırken, önüme bu sefer "kol, bacak" koyup, onların momentini bulduran ders.
  • bu derse ancak senin anan bacın yok mu? denilebilir
  • 87 öyp puanıyla alım yapılarak beni şoka uğratmış abddir.
  • sikik bir ders olarak düşünülmesinin nedeni bu dersi veren hocaların ve sistemin dersi ezberden çıkaramamasından kaynaklanmaktadır. en azından bizim dersimize giren hocaların çoğu slaytları anlatıp gideyim derdindeydi. oysa temelde çok zevkli konuları işler, örneğin beyin dalgaları aktivitesini ve bunu nasıl ölçebileceğinizi öğrenebilirsiniz bu derste. uzun lafın kısası; vücudumuzdaki çoğu fizyolojik aktivitenin işleyişini ezber olmaktan çıkaran disiplinlerarası bir bilim dalıdır.
  • biyofiziko kimya denseydi en basinda belki daha iyi tanimlanirdi, ogrencilerin gozu de bu kadar korkmazdi. vucudun o essiz dengesinin aslinda bir super guc tarafindan kontrol edilmedigini aksine temel fizik, kimya, termodinamik yasalarinin bir sonucu oldugunu anlamana yarayan ders/bilim dali. tabi sen bunu fiziko kimya ile hic alakasi olmayan 1. sinif tip ogrencisine anlatmaya calisirsan, illa ki fenaliklar basar - ogrenciye.
  • biz istediğimiz kadar sözcüğü köklerine ayırıp çalışmaya kalkalım, doğada böyle bir şey yok. çok hoşuma giden bir şey söylemiş feynman 'lectures on physics' de: "nature is not interested in our separations."
hesabın var mı? giriş yap