• 2009 yilinda mezun olmus bi biomedikal muhendisi olarak, mezuniyetimin hemen arkasindan buyuk hayal kirikligina ugradigim bolumdur. argede calismak istememe ragman buldugum butun isler ya teknik hizmet ya alim ya da hastane hastane dolasip medikal cihaz satmak uzerineydi. onerilen maas asgari ucretin biraz ustu, calisma gunleri ise cumartesi gerekirse pazardi. biraz sansla biraz da ugras vererek yurtdisinda master yapmaya basladim, bu surecte yapay organlar uzerine yogunlastim, arkasindan da neuroengineering uzerine calismaya basladim, ne yazik ki kendi ulkemde olamasa da istedigimi yapmaya basladim nihayet. yani isin ozu, alim-satim-teknik uzerine is yapmak istemiyorsaniz, ya yurtdisini goz onunde bulundurmaniz ya da bastan secmemeniz gereken bolum. ama istediginiz bunlardan biriyse, kesinlikle gelecegi parlak ve oldukca ragbet gorecek olan ( hatta simdiden ragbet goren)muhendislik cesidi.
  • fizik ve kimya ustunde yogunlasabiliyorsunuz. sadece bi foundation biyoloji dersine ihtiyaciniz var. (bkz: bi arkadasim) kol yapti ilk senesinde. gecen gun de derinin seklini alan bantlarin tanitildigi seminere gitmis heyecanli heyecanli anlatiyodu. yapistiriyosun kaynasiyo derinle sonra cekip cikariosun deri oluyo oley die
  • 34 sene once geleceğin mesleği olan, hala geleceğin mesleği olan o geleceğin ne zaman geleceği belirsiz olan mühendislik dalı.
    not: boğaziçi universitesi biyomedikal mühendisliği enstitüsü kuruluşu milad alınmıştır.
  • türkiye'de ar-ge işleri çok gelişmediğinden, genelde mezunları şu işleri yapar:

    1- hafiften bile olsa tıpla ilgili olan firmalarda teknik servis hizmeti vermek

    2- ilaç firmaları veya sağlık sektörüne de el atmış cihaz üretimi yapan firmalarda(philips, maquet, siemens, drager vs.) satış/aplikasyon bölümlerinde çalışmak

    3- hastanelerde memur olmak (kpss-2012/2'de 10 mühendis alımı gerçekleşti). bu işte de genelde hastanenin teknik servisinden sorumlu tutuluyorsunuz ya da satınalma olarak çalışıyorsunuz.

    4- son olarak, benim gibi, bir hastanede taşeron firma elemanı olarak çalışırsınız. hastane biyomedikal mühendisi olur ünvanınız; fakat hem satınalma, hem teknik servis, hem yönetici, hem etik kurul üyesi, hem şartname hazırlayan bilirkişi, kısacası ne olduğunuza siz de anlam veremeden aylarca çalışır ve 9 saatlik mesainin ne ara bittiğini anlayamadan akşamı edersiniz. maaşı tatmin edici başlarda, ama bütün işleri size sırtladıkları zaman "hacı ben 5 kişilik çalışıyorum, tek kişilik maaş alıyorum. ne ayak?" diye kendi kendine sormaya başlarsınız.

    kısacası gerçekten seviyorsanız zevkli iş.

    bir de bu yazı önemli: http://www.emo.org.tr/ekler/ada370ffe4b8c03_ek.pdf
  • endustri muhendislerinin altinda calistigini dusunmek icin ileri seviyede cahil olmak gerekir. bir biyomedikal muhendisi, temizinden 50 tane endustri muhendisi cikarir cebinden.

    endustri muhendisi ne amk ?

    turkiye'de bilim ve tip sabun ve deterjan seviyesinde oldugu icin boyle dusunceler normal. turkiye ve ortadogu ve afrika ulkeleri disinda biyomedikal muhendisi dediniz mi adama domalirlar. kazandiklari parayi, yaptiklari isin onemini anlatmak bile istemiyorum. ne de olsa okunmayacak. merak eden, acar adam gibi bir universitenin sayfasini ve kariyer firsatlarini gorur orada. hic olmadi google'a turkce ve arapca disindaki diller disinda "biyomedikal muhendisi ne is yapar, nerede calisir vb." sorular sorar.

    bitirecektim ama sinirden birakamadim. biyomedikal muhendisi, elektrik, makine ve kimya muhendisi ile ic icedir. endustri muhendisini hayatinda duymamis olma ihtimalleri bile vardir hatta. nerden ogreniyorsunuz boyle bilgileri arkadas yaa.

    gercekten bu kadar dandik bir ulke olmaz arkadas. her endustri muhendisliginde okuyan kendini dunyanin efendisi saniyor. endustri muhendisi ne matematik bilir ne fizik ne kimya. hepsinden azar azar corba. isletmeciden gram farki yok. sacma sapan bir bolum. gereksiz de. lise mezunu bir insan rahatlikla ayni isi 2 haftalik oryantasyon ile yapar. bu kadar da netim.

    edit : adamin troll oldugunu gec kesfettim. yazilmis yazilmistir artik.
  • ulan mınakodumun beyinsizi senede 400 500 mezun veren bir bölümde iş bulan adamın sayısı bir elin parmaklarını geçmiyorsa ve insanlar işsizlikten yüksek lisansa başlıyorsa burayı okuyan senin binde birlik dilimde olup yurtdışında işe giren amcanı mı örnek alsın yoksa çoğunluğu mu? bir de sinirlenmiş beyin fukarası seni.
  • devre teorisi*, sayisal mantik tasarimi,elektronik,elektromanyetik teori,sinyaller ve sistemler,mikroislemciler gibi elektroniksel derslerimizde mevcuttur..akıllara zarar...
  • tıp sektöründe teşhis&tedavi amacıyla kullanılan mekanik,anolog,elektronik cihaz ve sistemlerin tasarımı, üretimi, teknolojilerinin geliştirilmesi, teknik işletmesi ve bakım&onarım kompanze işlemlerini kapsar...tıbbi teknolojilerde ölçme ve görüntüleme amacıyla kullanılan ekg, emg, eeg, rontgen, ultrason, ct, mr, pet sistemleri teşhise yönelik olmakla beraber radyoterapi ve laser sistemleri ise tedaviye yönelik olarak en yaygın biçimde kullanılan biyomedikal cihaz ve sistemleridir...
    hastanelerde kullanılan benim şahsen bildigim yirmi beş bine yakın farklı tür anolog,mekanik,elektronik&bilgisayar sistemli tıbbi cihaz ve sistem kullanılmakta ve bu hergecen gün yeni teknolojilerle artıyor hepsini bilmekte ayrı bir dert olup ülkemizdeki kullanılan biyomedikal cihaz ve sistem sayısı son yirmi yılda on iki kat arttı... biyomedikal sistemlerin tasarım ve geliştirme faliyetlerini yürütecek, sistemlerin verimli kullanılmasında görev alacak teknik ve bilimsel bilgi birikimine sahip elemenlara duyulan gereksinim her geçen gün hızla artıyor... giderek artan medical klinik eleman ıhtıyacını karşılamak için açılmış bır bölum olup turkıyede bir universitede lisans programı olarak verılıyor..ancak bırkaç unıversıtede master ve elektronik muhendisliği ile ortak senkronizasyonlu olarak gösteriliyor...ben kendimden biliyorum yani..
  • sanayi - klinik - üniversite entegrasyonu olmadığı sürece türkiye'de birazcık zor gelişeceğine inandığım bölüm. malum ilgili üniversite arşivleri sayısız tez ve proje ile dolu ( büyük bir kısmı çöp ama içlerinden iş yapabilecek olanlar da yok değil )
  • bu bolumden insanlarla tanisirsin. ve onlari hayatin boyunca bir daha asla gormezsin. cunku adamlar bir donemde fizik, kimya, biyoloji, calc, ve diger bir suru dersleri alirlar. mesela biyomedikal muhendisligi 1. doneminde olan bir hatunla tanisirsin abooo dersin sonra cok gecmez 2. donem gordugunde taniyamazsin. o da sansliysan ve gorursen. kutuphanede. boyle ilginc bir seydir biyomedikal muhendisligi.
hesabın var mı? giriş yap