• doğu roma imparatorluğu 330-641.
    bizans dünyasındaki para, finans ve iktisat tarihi konuşarında uzmanlaşmış cecile morrisson isimli tarih profesörünün derlemesi ve yönetimi ile, araştırmacı yardımcılarının (bernard bavant, denis feissel, bernard flusin, jean gascou, jean pierre sodini, jean michel spieser, georges tate, constantin zuckerman) katkıları ile oluşturulmuş üç ciltlik bizans (doğu roma) tarihinin ilk cildi.

    ayrıntı yayınlarından.

    bunun ikinci cildi de claude cheynet yönetiminde, arapların mısır, suriye, filistin fetihleri ile birlikte bizans'ın gerileme dönemi olarak (orta bizans) anılan ve yine ayrıntı yayınlarından yayımlanacak bizans imparatorluğu 641-1204 isimli bölüm olacaktır.

    aynı yayınevine ait üçüncü bölüm ise, angeliki laiou ve cecile morrisson yönetiminde yunan imparatorluğu ve komşuları 1204-1453 ismiyle yayımlanacak ve bizans imparatorluğu'nun son dönemini anlatacaktır.

    ilk cilt; demografik yapı, toplum, askeri yapı ve ordu, ekonomik hayat, dini hayat, sanat, devlet kurumları, politika, tarım, hayvancılık, şehircilik, dış politika, eğitim, vilayetler, ithalat vs. gibi birçok konuda bilgi veriyor.

    daha başındayız gerçi ama dili güzel, akıcı, sıkıcı ve anlaşılmaz değil.

    diğer ciltler de ilgili dönemlerde bu temel anlatım üzerinde olacak sanırım.

    tek cilt 40 tl (idefix'te 30 tl). yani biraz fiyatlı ama kurgusu ve verdikleriyle iyi bir kaynak seri olacak gibi. görelim bakalım.

    ilgililerine şiddetle tavsiye edilir.
hesabın var mı? giriş yap