• 35 yaşındayım hiç evlilik yapmadım,yapmayı da düşünmedim

    oldum olası korkuyorum aldatmalar geçimsizlik baskı vs gibi konular beni depar atarcasına kaçırıyor
  • dini tabuların yıkılması ile aynı oranda artmakta olduğunu düşündüğüm orandır.
  • evliliği fazla önemseyen bu toplumun, sırf kul yapımı bir kalemle bir kağıda imza attın diye her şeyin iyi olacağına inandırmasından dolayıdır.

    evliliğe kendisi karar vermiyor ki kamil. eşine dostuna bakıyor herkes evlendi diye ben de mi evlensem diyor. buraya bakıyor "evlilik kötüdür" diyen evlenmemiş birine inanıyor falan. oğlum peynirin bile binbir çeşidi var, tatmadan anlamıyorsun. bu kadar değişkenin olduğu yerde kadınları veya erkekleri genelleyerek "evlilik şöyledir" diyene nasıl inanırsın amk? kendi kararını vermeyi öğren. evliliğin iyi veya kötü olmasını sen ve karşındakinin senkronizasyon kabiliyeti belirliyor. bunun da alt başlıkları medeniyet, saygı, özsaygı falan diye gider. bu kadar kutsamayın şu evliliği. standart bir şey sanmayın amk. gelenekçilik yapmayın.
  • en geneli itibariyle evlilik şeysinin kendi içerisinde taşıdığı çelişkilerin sonucudur.
  • kadınların salak manipülasyon çabaları.
  • kadınlarda söyle bir algı yaratıldı.. hem dışarda çalışıyorum bir de evde oturmuyorum...sen ne ise yarıyorsun ben de para kazanıyorum bir zahmet bir kalk da bir işin ucundan tut...algısı...sonuna kadar haklılar lakin unutulan birşey var..kadin; iş hayatında erkek gibi tırmalıyor, çalışıyor, yıpranıyor...evin içinde de erkekten öte bir çekip cevirme dna'sı olduğundan, gelip haliyle bir de o tür işlere girişiyor.bu durmda yapılacak iki şey var. ya dışarda yırtıcı olmayı bırakıp kendi dünyasını kuracak..ya da çalıştığının bir kısmı ile destek alacak iş güç çamaşır bulaşık için. bu çalışma işi büyük paradox efendim.carktan çıkılmıyor çıkınca girilmiyor...
  • eskiden hoşgörü saygı ve olduğu gibi kabul etme olgusu çok fazlaydı ama artık zaman geçtikçe insanların birbirine tahammülü ve saygısı kalmadı. sana avrat çoksa banada herif çok oldu...
  • anne babadan gorulen aile duzeninin gunumuz instagram aile yapisi ile uyusmamasi.
  • kadın son yıllarda özellikle ütü ve elektrikli süpürgeyle yer süpürme işini erkeklere kilitledi. bunun yanında ufak tefek bir çok iş de yine erkeklerin sırtında. market alışverişi, yemeğe yardım etme, vs vs banyoya su damlatma, çorabını ortada bırakma gibi ikazların da ardı arkası kesilmiyor. oysa ki bu tarz bir tertip düzen erkeğin ne doğasında ne genetiğinde var. kadınlar resmen erkek genetiği ile oynuyorlar şu sıra. erkeğin evde yapacağı tek iş tamirat-tadilattır halbuki. evde yer süpüren bir erkek görsem hakikaten gülerim. bir nevi situation comedy. ama gel gör ki ev işlerinden kafayı kaldıramıyorlar. e haliyle bir yerde patlama yaşıyor erkek. kadın da erkek sorumlulukları paylaşmıyor diye patlıyor. o da kendince haklı. soluğu hiç yoktan mahkemede alıyorlar. aslında birbirlerini çok seviyorlar ama inat o kuru inat yok mu??
  • instagramdaki storyler ve bilimum sosyal medya hesaplarına gelen dm'lerle doğru orantılıdır ellaam. çeşit çok çeşit. e ulaşması da çok kolay, daha ne! bu sosyal medya olmadan zaten yeterince boktuk, o da geldi tüyümüzü dikti.

    yani diyeceğim o ki, o kıza ne oldu yeaa? *
hesabın var mı? giriş yap