• bozkırın kızgın gunesli gunlerine kadar omurleri olan, ince narin ama kırac topraga ve gecenin soguguna dayanabilecek kadar guclu ciceklerdir bunlar. ne bol su isterler ne de humuslu bir toprak. hayatta ornek alınası canlılar...
  • 1987 tarihli bir selçuk baran romanı.

    "hayır... sana yazarken tenha bir köşe arıyorum. o zaman yalnızlığımı duyuyorum. salt yalnızlığımı değil, başka şeyleri de... yalnız kalınca düşünmeye başlıyorum; ucu bucağı olmayan şeyler... sana yakın olmak isterken bir de bakıyorum mutsuzluğumla, umutsuzluğumla baş başa kalıvermişim."
  • (bkz: leila meacham) ile tanıştığım ilk romanı. gerçekten soluk soluğa okunan bir roman. ailesinin ölümüyle büyük annesinin yanın gelen cathy ile lisede tanışacağı bitirim ikili olan john ve trey in uzun soluklu hikayesinin anlatılıyor.
  • 1979 milliyet roman ödülü’nde orhan pamuk’la (cevdet bey ve oğulları) mehmet eroğlu (ıssızlığın ortasında) birinciliği paylaşırken selçuk baran‘ın ancak mansiyon alabildiği, bu sebepten selim ileri’nin içine dert olan kitap. 1987’de ileri’nin desteğiyle özgür yayınlarından ilk baskısını yapabilmiş.
hesabın var mı? giriş yap