• emrah safa gürkan’ın son çıkan kitabı.
    memleket meselelerini ve tarihi konuları dertleşme gibi anlatan dili oldukça iyi. objektif bir bakış açısı ile tarihi irdeliyor kendisi. herkese tavsiye olunur.
  • kitap genel olarak osmanlı hakkında yalan, yanlış, kulaktan dolma ya da söylence haline gelmiş ama sanki doğruymuş gibi toplumumuzda yer etmiş bilgilerin doğrularını ya da düzeltilmiş hallerini anlatıyor denilebilir.

    öncelikle hiç de öyle kolay bir dille anlatılmış, çerezlik bir kitap değil. daha önce avrupa-asya gelişimleri arasındaki farkla ilgili kitaplar okuduysanız kolay okursunuz ve keyif verir.

    benim en çok hoşuma giden esg’nin inatla avrupa toplumlarının tarihi kavramları, tarihi kişilikleri benliklerine katmak gibi sıkıcı ve boş işlerden çoktan vazgeçip işin tamamiyle bilimsel ve bilgi boyutuna yönelmişken bizim toplumumuzun bunları fanatizm boyutuna taşıyıp, ideolojik hale getirmesi, ortamlarda ağzı sulana sulana osmanlı anlatıp, osmanlı saygısını 29 mayıs’ta 1453 çocuğu at meydanınında yürüterek gösterme trajikomedisini inatla vurgulamasıydı. adam belli ki çok içerlemiş.

    ayrıca kitabı okuduktan sonra kitabın ismi manidar gelmeye başlıyor. bildiğiniz gibi osmanlı konusunu herkes, özellikle de siyasal islamcılar çok iyi bilirler bizim ülkemizde. *
  • hocanın celal şengör'ü mealen "uzmanlığı mühendislik alanında yapmış olan profesör" diye girişerek eleştirdiği kitabi.

    ha tabi celal şengör eleştirisi kitabın çok çok küçük bir bölümü hatta sadece bir iki cümlesi belki de, ben başlığı böyle attım. kitabın asıl eleştirisi aslında türkiye' de ki tarih metodolojisi ya da sadece bir kaç olay ve kişiye takılı kalmış tarih anlayışı. konusu itibariyle genel okuyucu kitlesine hitap eden benim bildiğim tek eser.

    okuyunuz.
  • çaycı hüseyin yaşıyor
  • kitabı yeni bitirdim. hocamızın tüm çıktığı programları izlediğim için genelde hocamızın orada söylediği şeylerin bir toplamı gibi. zaten hocamız da bu kitabın tanıtımlarımda bunu dile getiriyor. programlarının hepsini izlemeyenler için okunabilir bir kitap. bir filtre kahve 12 lira bu kitab 24. çokta şey etmemek lazım.
  • yalnız hocam, kitabın başına bişey gelmesin diye iki elimin işaret ve baş parmağı ile tutuyorum kitabı, pek narin. az daha mı kalın olsaydı acaba?

    edit: sayfa sayısınan değil, sayfaların yapısından bahsediyorum. kapak bile a4 inceliğinde.
  • üniversite bir arkadaşımız vardı, aşırı iddiacı ve söze böyle başlardı: bunu herkes bilir...

    tabii ben daha iddiacıyım.
  • ilk basım ve imzalı olanı elimde mevcut ve bir solukta bitirdim desem yanlış olmaz. derin bir tarih meraklısı aynı zamanda okuyucusu olarak, tarihe yeni yeni ilgi duymaya başlayanlar için çok hoş ayrıntılar içeren bir kitap olduğunu tamda bu sebeple mutlaka okunması gerektiğini düşünüyorum. kendi adıma söyleyebileceğim ve teselli bulacağım şey ise benim için ana başlıklar halinde güzel bir özet olduğudur.

    yalnız bazı çok ilginç eleştiriler gördüm ki anlam vermekte gerçekten çok zorlandım. mesela bir yazar eleştirisinde kitap akıcı değil bir çok sefer sözlüğe bakmam gerekti demiş. nasıl ya ? ey bazı insanlar, lütfen kitaplara özellikle de bazı kitaplara çitlemelik çekirdek muamelesi yapmaktan vazgeçer misiniz ?
  • olmaz öyle saçma tarih serisinin kitap hali gibi. bana sorarsanız ortaokul lise tarih derslerinde öğretilmesi okutulması gerekir. bana gayet akıcı geldi.
  • yer yer bilmediğim kelimelerle karşılaşsam da 3. bölüm sonrasında açılıyor ve göz açıp kapayıncaya kadar bitiriyorsunuz. hele bir de tarihe ilginiz varsa.
hesabın var mı? giriş yap