• marmara universitesi ve yeditepe universitesi ingilizce isletme hocasi.
  • value at risk* konusunda engin bilgilere sahiptir. sirketlere risk yonetimi konusunda egitimler veren ve bu konuda ozel yazilimlari bulunan riskturk adli sirketin de ortaklarindandir.* bir ara dogus universitesinde de istatistik dersi vermistir.
  • marmara üniversitesinde ekonometri dersi veren hoca.
  • marmara universitesi ingilizce iktisat bolumu hocasidir ekonometri dersi vermektedir
    kendisi turkiyenin gidisatindan cok endise duymakta ve dizilerin turk milletini giderek daha da beyinsizlestirdigini savunmaktadir
    sinavda sordugu sorular bizi bizden almis baska diyarlara goturmustur.(interdeterministic-nonstochastic variables)
  • finansiyal ekonometri konusunda türkiye'de en tepedeki isimdir. hem lisansta hem yüksek lisansta dersleri kazıktır ve notlar genelde düşüktür; ancak derslerinde çaba gösteren öğrencilerin çok küçük bir kısmının kaldığı söylenebilir.
  • boğaziçi iktisatın yeni sayılabilecek hocasıdır. sanırım 2007 yılında marmara üniversitesinden transfer olmuştur. http://www.econ.boun.edu.tr/saltoglu/
    2007 bahar döneminde money and banking dersini açtığında bir çok öğrenci aynı dersi diğer bir hocadan almayı tercih etmişti çünkü ismini ilk kez gördükleri bu hoca hakkında pek bilgimiz yoktu. zamanla öğrendik ki kendisi finans, bankacılık, istatistik, ekonometri, risk yönetimi gibi konularda oldukça derin bilgili bir kişidir. derste konuyu anlatırken camdan dışarı bakarak odaklanması; hiç anlamadığımız teknik kavramlar, olaylar, kişiler, kurumlar ve benzeri şeylerden bahsetmesi bizi sınav günleri için fazlasıyla korkutmuştu. sınavlarında öğrenciye eziyet etmeyen sorular sorar; ama bu, soruların basit olduğu anlamına gelmez. dersini adam gibi dinleyip güzel not tutan bir öğrenci teorik anlamda piyasadaki bir çok finansçıdan daha iyi bir seviyeye yükselir diye düşünüyorum. derse gelmeyen öğrenciler için, "anlamıyorum, millet bunları öğrenmek için bize bir kucak dolusu para veriyor, ben burda size bedavaya anlatıyorum ama arkadaşlarınız çimlere veya kantine gidiyor" demiştir.
    anladığım kadarıyla kendisi piyasada da ısrarla aranan bir insandır. kendisinin cnbc-e'nin ekonomi programlarında görüldüğü de rivayet olunmuştur. derslerde konuyu anlatırken direk iş hayatının içinden örnekler vermesi öğrencileri son derece memnun eder. mesela bu yıl istatistik dersi vermektedir ve anlattığı konunun iş hayatında ne gibi bir durumda nasıl kullanılacağını açıklar. bu da yetmez, anlattıklarının excel'de nasıl uygulanacağını gösterir. excel bilmeyen öğrencilere son derece şaşırır ve gülerek "sen nasıl iş bulmayı düşünüyorsun" der.
    bu ülkeye nitelikli finansçılar kazandırmayı amaçladığına inandığım hocamızın dersleri son derece zevkli geçer. uzun vadede akademik hayatına boğaziçi'de devam ederse bölümün en sevilen hocası olacağına inanıyorum. kendisine saygım sonsuzdur.
  • derslerinde türk insanının bilinçsizliğine ve eğitim kalitesinin düşüklüğüne verdiği onlarca örnekten bir tanesi milli piyango biletçileri ile ilgilidir. ona göre daha önce milli piyango ikramiyesi çıkarmış ve bununla reklamını yapan nimet abla tarzı yerler çok büyük hata yapmaktadır. zira sonsuz zaman uzamında istatistiksel olarak bir kere ikramiye çıkarmış bir biletçinin bir daha ikramiye çıkarma şansı daha önce hiç ikramiye çıkaramamış bir biletçiye oranla daha azdır. bu yüzden ikramiyeyi bulabilmişse o biletçi değil reklamını yapmak, onu saklamalıdır.
  • vakti zamanında 80 kişi girdiğimiz ekonometri finalinden 60 kişiyi bırakmayı başarabilmiş bir adamdır. son derece dolu dolu bir adam olup, öğrenciyle dalga geçmeyi pek sever. bir keresinde "siz visual basic bile bilmiyor musunuz" diye bir soru yöneltmiş ve biz iktisat öğrencilerini dumur etmiştir. risk türk diye bir firması vardı duruyor mu bilmem...

    bir benzeri için kasırga yıldırak hoca aklıma geliyor.
  • dersleri süper eğlenceli geçen hakikaten müthiş insan. boğaziçi ekonomi ve finansta şu an için dersine gitmeden önce keyiflendiğim tek zat.
hesabın var mı? giriş yap