• (bkz: burç plajı)
  • bu yaz kilyos'taki burç plajına kardeş geldi!
    çeşme kitefest kapsamında 1 ağustos'ta etkinliklerle çiftlikköy mevkiinde açılan yeni bümed işletmesinin telefonu şöyle:
    (0232) 722 22 75

    adresi: (bkz: pırlanta plajı/#20087893)
  • bu haftasonu (10-11 eylul) ve bundan sonra da duzenli olarak (umarim) eylul aylarinda sezon kapanisini ultimate frisbee turnuvasiyla yapacaktir. yaklasik 80 yerli ve yabanci oyuncunun katilimiyla gerceklesecek olan bu keyifli olaya izleyici olarak gelip, ayni zamanda kum, deniz ve gunesin de son demlerini yasamak isteyenler kacirmamali.
  • 16.08.2015 tarihinde gitme gafletinde bulunduğum yer. ama hınca hınç dolu. adım atacak yer yok. caddebostan plajı daha tenhadır. 45 lira verip giriyorsunuz. minderinizi şemsiyenizi şezlongunuzu kendiniz bulup kurmanızı bekliyorlar. 15 dakika şezlong aradıktan sonra kırık bir şezlonga denk geldiğimiz için kendimizi şanslı hissettik. 100 metre ötede bir şemsiye vardı. onu taşıdık. e tabi haliyle onuda biz kurduk. minder diye birşeyi bulabilene aşk olsun. bizden sonra gelen bir çok kişi sadece havlusunu kuma serme şansı bulabildi. tam bir kabus. wc'ler kötü. elemanlar ilgisiz. 10 üzerinden 2'dir benim gözümde. biraz kalite istiyorsanız solar beache gidin. yazık etmeyin 45 tl'ye.
  • (kilyos şubesinin) yeme içme sisteminin çok sıkıntılı olduğu plaj.

    sistem şöyle;
    kendilerine ait bir para kartına bakiye yükletip alıyorsun.
    (kredi kartı ile doldurursan ve kartta paran kalırsa iade edilmiyor.)
    foodcourt gibi bir yer düşünün, dönerci, hotdogcu, dondurmacı vb var,
    direk buralara gitmek yerine başka bir kasaya gidip kartınla fiş alıyorsun,
    sonra o fişle ürünü alacağın standa gidiyorsun.
    bu 3 aşamada da 3 ayrı sıra bekliyorsun.

    şöyle durumlarda sözkonusu, örneğin, bir döner ekmek, bir bira bir de dondurma alacaksın,
    (ne alaka amk demeyin, çocuk dondurma istedi)
    “dondurmayı almak için lütfen falanca kasaya gidin” denilebiliyor.

    para kartı muhabbetini anlayışla karşılarım da araya farklı ürünler için farklı kasalar konulunca işin
    gerçekten boku çıkıyor.

    yemek sistemi dışında, içerideki hizmet alınan giriş bedeline göre çok yüksek,
    gerçi içeride hizmet yok, herşeyi kendin yapıyorsun.
    şemsiyeni sen buluyor, şezlongunu sen ayarlıyorsun.
    giriş parası 45 tl. 45 tl’ye çeşme’de kalburüstü mekanlara gidersin, şezlonguna kadar sana
    eşlik ederler, minderini şemsiyeni falan ayarlar, isteğin olup olmadığını sorarlar, burda herşey selfservis.

    hal böyle olunca da içerisi termosunu 3’ü 1 aradasını getirmiş tiplerle doluydu.
  • başka üniversitede okuyan öğrencilere birkez daha ''abi türkiye'de okuyacaksan boğaziçi'nde okuyacaksın'' dedirten, burc beach fiyatlar şurdan ücretleri hakkında bilgi edinebileceğiniz plajdır. boğaziçi'nin öğrencileri çalışır. haftasonu dj'yle kalabalığıyla, farklı insan tipleriyle eğlencelidir. haftaiçi kitabını okumasıyla, dalgalarını dinlemesiyle, sakin, keyiflidir. içerde pizzacısı, wafflecısı, kumpircisi, biracısı, boğaziçi'yle ilgili tişörtler kupalar vs. bulabileceğiniz burcstore'uyla güzel bir gün geçirmeniz için tek başına yeter. (bira fiyatları geri kalan her şeyin fiyatına göre uçuktur'u da paranteze alalım)
  • dün gittiğimiz ve muhtemelen de son kez gittiğimiz yer. 25 yıldır yüzerim ilk kez tek bir kulaç atmadan deniz faslını bitirdim. sebebi ise güvenlik sebebi ile dubaları zaten sığ denizde iyice kıyıya yakın yere koymaları.. diz kapağına gelen bir noktada insanların yüzmesini bekliyorlar.

    yeme içmedeki fiyat pahalılığı ise ayrı bir konu. bir şişe su 4 tl. gerisini siz hesap edin.
  • bir ustte arkadasin bahsettigi gibi, giris ucreti kisi basi 70tl olarak guncellenmistir. giris ucreti olarak 210tl odersin ama 3 yasindaki cocugun 0.5lt lik suyunu dahi iceri almazlar.

    50 kurusluk suyun bile pesine dustuklerine gore isler baya kesat anlasilan. birde yiyecek icecek icin burc kart kontor sirasinda ayri beklersin, ayrica aldigin yiyeceklerin odemesi icin ayri beklersin.

    dogma buyume kilyos'luyum son bes senedir de her yaz sadece burc beach'i tercih ettim. ama bugun kapida guvenlik ile yasadigim 50 kurusluk su tartismasi yuzunden bir daha gelmemeye karar verdim.

    sortla iceri girerken metal dedektörün den gecmek de ayri bir sacmalik.
  • okul mezunundan hafta sonları günü birlik 65 lira isteyen tesis. girilen deniz de kilyos denizi.

    bu parayı veren kerizler oldukça bunlar daha çok semeri vurur sırtımıza.
  • geçen yıl yurt dışından iki günlüğüne istanbul'a gelen arkadaş denize gireceğim diye tutturunca gitmek zorunda kaldığımız kübist mekan. yüzeyin ardına bakıyor adamlar. konuyu aynı anda değişik açılardan sunabiliyorlar. mesela bize bakıp arkadaki arabayı gördüler ve ona göre fiyat biçtiler. her şey absürt. giriş ücreti 70 lira civarında. içeride önce karta para yüklüyor daha sonra yukarıda bir arkadaşın anlattığı gibi ne alacaksanız tek tek sırasına giriyorsunuz. masaya servis yok. gereksiz sıkıntılı bir sistem. içerideki her şey perakende fiyatının on katı. arkadaşa terlik lazım olunca bir soralım dedik. o'neill marka ortalama bir terliğe 200 küsür lira istediler.

    büyük şişeli hiç bir şey yok. su en ufağından ve 6-7 lira. bira 33cl ve markaya göre 25-40 lira arasında. üç kişi giderseniz giriş ücreti + ortalama yeme içmeye toplamda 500 lira para ödüyorsunuz. karşılığında aldığınız kilyos. parasını tek hak eden şey tabiat ana. buraya harcayacağınız benzin ve diğer masrafları toplasanız, gidiş dönüş uçak biletiyle antalya'ya çok rahat gider gelirsiniz. sabah 7 uçağıyla antalya'ya gidip halk plajında akşama kadar takılıp geri dönerseniz muhtemelen daha ucuza çıkarsınız. hatta o beğenilmeyen halk plajında çok daha iyi hizmet görürsünüz. en azından masaya servis alır suyunuzu iki liraya içersiniz.
hesabın var mı? giriş yap