• şu bizim eve yazılan doğal gaz faturası: https://ibb.co/fdtbhhr

    twitterda birkaç yazılanlar: https://twitter.com/…tatus/1250354704594268160?s=19

    not: sizlerde son faturalarınızı bildiriniz efendim.

    sms ile tarafıma bildirilen ve ömrü hayatımda kullansam dahi gelmeyecek bir doğal gaz faturasıdır.

    4 kişi yaşıyoruz ve akşam 8'e kadar kimse evde değil zaten, kimi okulda kimi işte. bu güne kadar maksimum 100 tl doğal gaz faturası gelen bir eve 240 tl nasıl gelir merak ettim doğrusu.

    twitterda biraz gezindim ve sırf doğal gaz değil elektrik faturalarının da uçuk fiyatlarla insanlarla gönderildiğine denk geldim. bir de elektrik gelecek demek ki 300-500 falan...

    ee güzel ülkem, hani biz bize yeterdik!

    edit: 'kullanmasaydın kardeşim' diye mesaj atan yazarlar:
    ulan hiç yakılmadı hiç! mart ayında günlük güneşlik istanbul'da, bütün ev ahalisinin akşam 8'de evde olduğu ve sadece sıcak su için kullanılan bir doğal gaz faturası nasıl 240 lira? akıl biraz akıl!

    edit 2: bir de 'kardeşim sayacını kontrol et, endeksine baktır' falan diyenler var.
    yahu hadi benim faturam, sayacım, endeksim arızalı. bunca insanın fatura bilgileri de mi yanlış ben anlamadım ki...

    (bkz: igdaş)
    (bkz: tedaş)
    (bkz: biz bize yeteriz türkiyem)
  • büyük türkiye olmanın zorlukları.
    bu faturayı amerika görseydi bizim kadar büyük olamadıkları için kıskanırlardı.
  • faturayı kesen şirketler için, eksi faizli bir kredi... resmen şirketlerin sıcak para ihtiyacını vatandaşa sokuyorlar!

    üç ay deli gibi fatura kes, üç ay sonra fazla kestiklerini geri ver, onu da düzgün hesaplarlarsa... böyle bir soygun dünya üzerinde yok!

    şirketler batmasın diye yapmayacakları şey yok... millet batsın ama şirketler batmasın!
  • insanlar evde daha çok vakit geçirdiği için faturaların bir miktar artması normal ama bu zorlu dönemde devletin ne yapıp edip indirim yap(tır)ması gerekiyor. çoğu insan ücretsiz izinde. ülkenin ekonomik durumu zaten kötü. gerçi vatandaşlarına iban atan bir devletten bahsediyoruz.
  • kulağa çok hoş gelen "evde çalışmanın" patronlardan alıp personele sırtına yüklediği ilave bedellerden sadece birisidir.

    daha sırada elektrik, su faturaları var.
  • bi de fatura gelmesin istiyordu garibim halkım, bırakın fatura gelmesini sağlı sollu sikiyorlar milleti, 300 küsür doğalgaz faturası da bize geldi. nisan ayında 300 küsür ödemek çok dokunuyor adama ama durmak yok sikmeye devam...
  • ortalama faturaların neye göre ortalandığını çok merak ediyorum. dubleks evde 5 kişi yaşarken gelen fatura ile 2 aydır üç kişi yaşadığımız eve gelen fatura arasında 20-30 tl fark var. yapacağınız işi ...
  • antalya’da elektrik için gelip okumuşlar, ckakdeniz. su için mesaj geldi şubat-mart kullanım ortalamasının %80’i olarak hesaplanmış.
  • faturaların sonundaki o ''sağlıklı günler dileriz'' mesajı da şey gibi.. hani böyle taşaklarına kadar köklemiş, bi de kulağına eğilip çok güzelsin, harikasın falan demek gibi..
  • bana da 226 tl elektrik faturası geldi. şimdiye kadar en fazla 150-160 gelmiştir. bu nasil bir ortalama anlayan beri gelsin.
hesabın var mı? giriş yap