• peru da amazon nehri etrafindaki yagmur ormanlarinda yetisen bir yemis turu. limonun yaklasik 30, acerolanin ise 2 katina yakin miktarda vitamin ihtiva ediyormus. konbini de bundan yapilmis bir icecek oldugunu gorunce merak ettik ogrendik. derin(!) arastirmalarimiz sonucunda buyuk bir trajediyle karsilastik. su kuresellesmenin isine bakin ki, japonyanin asiri talebinden dolayi peru da bu meyveyle beslenen baliklarin(?) soyu tukenmek uzereymis. icecek mi? her japon icecegi gibi garip ama saglikli oldugundan emin olabiliriz...
  • mehmet öz 'in programlarında öve öve bitiremediği, antioksidanlıkta gelinen en son nokta olduğunu iddia ettiği bir üzüm türü. yurdum insanının yakında altın çilek muamelesi göstereceğinin kesin olduğundan hareketle, bulunan ilk boş araziye tohumunun dikilmesi şiddetle tavsiye edilir.
  • bilinen en yüksek c vitamini içeriğine sahip meyvedir. amazonlarda yetişir. türkiye'de de tozları satılmaktadır. antioksidan oranı da epey fazladır. smoothie'lerinize ya da meyva sularınıza her gün bir tatlı kaşığı karıştırıp tüketmenizi şiddetle tavsiye ederim. ucuz bir şey değildir gerçi, maalesef.
  • sağlıklı yiyecek-içecek tariflerinde kullanılmasıyla adını son zamanlarda sıklıkla duyduğum, çok yüksek c vitaminine sahip olan tropikal bir meyvedir.
    amazon ormanlarında kendi kendine yetişen, zirai olmayan ve bu yönüyle değeri artan, mersingiller familyasına ait, küçük çalımsı bir ağaç meyvesidir camu camu. kırmızı-mor renkli olup alıça benzeyen bu meyve oldukça ekşidir. limondan 56 kat, portakaldan 60 kat daha fazla c vitamini içermesiyle, bilinen en yüksek c vitamini deposudur.
    taze olarak tüketilebilen ancak bu haliyle bulmak oldukça zor olduğu için, toz olarak satışı yapılan meyve; yoğurda, smoothielere, ev yapımı ekmeklere karıştırılarak tüketilebiliyor. 1 tatlı kaşığı ile günlük alınması gerekenin %1180 kadarını karşılıyor. ancak günlük 2 tatlı kaşığından fazla kullanılması tavsiye edilmiyor.
    antioksidan kapasitesinin oldukça yüksek oluşuyla bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. katarakt ve glokom gibi yaşa bağlı körleşme riskini azaltıyor. kardiyovasküler hastalıklarla da savaşır nitelikte; kan damarlarının güçlenmesini sağlayarak kalp krizini önlemeye çalışıyor. diyabete bağlı olarak ortaya çıkan sinir sistemi ve böbrek şikayetlerini azaltmaya yardım ediyor. osteoartrit hastalığının ilerleme riskini 3 kat azalttığı bilinen camu camu, oksidatif stres ve yorgunluğa karşı yarar sağlıyor. hücre yenilenmesine de olumlu etki göstererek, cilt sağlığı ve elastikiyeti için fayda gösteriyor.
  • brezilya ve peru'nun amazon ormanlarında, nehir kenarlarında yabani olarak yetişen, tohumunu bulsak da vahşi türkiye ormanlarına* salsak dediğim bir meyve.
  • sağlıklı beslenme hastası bir arkadaşım limondan 60 kat daha fazla c vitamini içerdiğini söyleyip duruyordu.sağlam bir iddiaya girdik fropie'den sipariş edip analize gönderdik. tabii ki kaybettim. o gün bugün camu camu adını hiç unutmam. arada kendimi kötü hissedince bal ile 1 çay kaşığı karıştırıyorum fişek gibi yapıyor. c vitaminini hissediyorum resmen. gözümle analiz sertifikası görüp para kaybedince ben de ekstra etki mi yapıyor bilmem ama birkaç arkadaşa daha tavsiye ettim hepsi çok memnun.yani plasebo değil :)
hesabın var mı? giriş yap