1517 entry daha
  • sahte bilimlerle çok haşır neşir olmamasından mütevellit kütüphanesinde psikanaliz gibi şeyler bulundurmadığını düşündüğüm bilim insanı.

    ayrıca james hutton/adam smith ile abraham gottlob werner/karl marx'ı tarihsel olarak karşılaştırdığı, 2000'lerin başlarında geological society of america tarafından yayımlanmış "is the present the key to the past or the past the key to the present?" başlıklı ufak bir kitabı da vardır. aramaya inananlar makale halini kolaylıkla bulabilirler.
  • acıdığım adamdır.

    elbette kendisine acımak biraz fazla iddialı bir laf gibi geliyor fakat ben acıyorum, kendisinden üstün olduğum için değil kendisinden daha umutsuz olduğum için.

    bu adam yaşadığı toplumun 300 yıl ilerisinde görüşe sahip bir adam ve bir şeyler anlatmaya çalışıyor insanlara.

    belki de gerçekten kendisini anlayacaklarını falan zannediyor ya da aldığı bilim etiği ile buna katlanabiliyor.

    izlediğim programlarında insanların gerçekten çok saçma olan sorularına sabırla ve anlayışla cevap verebilecek bir erdeme sahip.
  • dinlemesi en keyifli profesörlerdendir. görüşlerinin bazılarına katılmasam da bunları ifade ediş biçimi hoşuma gidiyor doğrusu. deprem profesörü olmasına rağmen daha çok tarih alanında dinlerim kendisini.
  • ben gerek celal sengor'de olsun gerek ilber ortayli'da olsun cok buyuk bir mutsuzlugun icinde olmalariyla beraber zamaninda neden yurt disina yerlesmediklerine dair buyuk bir pismanlik icinde olduklarini seziyorum, hatta eminim. onlar bile bu kadarini tahmin etmemislerdi.
  • kendileri bataklıkta açan bir çiçektir. ali mehmet celal sengor - research gate
  • bilim insanı uzmanlığı "jeoloji" alanında olan kişi. dikkat çekmek için troll'leme yöntemini kullanır. bilim insanı olarak bilimsel çalışmalarla dikkat çekmek daha zor olduğu için sert ve tartışma yaratacak ifadelere başvurması anlayışla karşılanabilir.

    marx'ın ortaya koyduğu iktisadi gerçeklerin aynı zamanda şu an bütün dünya ekonomilerinin üzerine kurulduğu "keynesyen" teorilerin de temelini oluşturduğunu bilmemesi ve ekonomi biliminin keynes'ten de önemli bir figürünü "filozof"a indirgemesi de doğal karşılanmalıdır. adam jeolog, ekonomist değil..
  • fikrimce kendisi sözlükte bolca bahsedildiği gibi "içinde hapsolduğu karanlık coğrafya"da yaşamaktan derin keder duyuyor değildir. neden duysun ki? adam bütün dünyada saygın biri, ülkesinde de akademiyle az çok ilgisi olan herkes, farklı alanlardan dahi olsa saygıda pek kusur ediyor değil. resmen ilber ortaylı yla beraber ülkenin neredeyse "tartışmaya" kapalı iki isiminden biri. çocukluğundan beri rahat bir yaşamı, çevresinde haz ettiği ortamı paylaşacağı öğrencileri, arkadaşları bolca olan birisi. ayrıca bol bol üretmiş, kendisi ölse dünyadan izleri kolay silinecek biri de değil. arkasından da saygıyla konuşulmaya devam edilecek. üstüne adam istanbul'da yaşıyor, ve konuşmalarından benim anladığım kadarıyla istanbul'u da, ülkesini de epey bi seviyor. neden üzülsün adam?

    bilim adamı olmanın hakkını veriyor olmakla beraber bir takım "şımarıklıkları" da yok değil. pozitif bilim dallarıyla uğraşanlarda sanki var böyle bir şey. yapacak bişey yok, ona da böyle katlanmak gerek.

    şahsen kendisini dinlemeyi ben seviyorum, allah uzun ömür versin, eksik olmasın hocamız. ne kadar öğrencisinin ufkunu açsa, vizyon verse, hem memlekete hem dünyaya o kadar kardır.
  • şu ülkeyi terk ederlerdi lafını bı kenara bırakın zaten sürekli yurtdışında olan insanlar bunlar
    elitizmin türkiye'de ki temsilcisi insan rahatsız olsa bı dakika durmaz çeker gider bağlayan yok tutuklayan yok pasaportuna el koyan yok
    demek durumdan memnun ki bu durum için söyleyecek iki kelime kelamı yok
    bok yeme
    asker sevicilik vs onlar başka entry konusu inşallah
  • kütüphanesi büyüledi darısı diğerlerinin başına
6319 entry daha
hesabın var mı? giriş yap