• tolkien hakkında ki yorumları ilk başta beni rahatsız etse de, sonra biraz daha aklı selim ile düşününce bazı noktalarda haklı olduğunu belirtmek lazım. ha üslubu yine yanlış ama fantastik edebiyat artık tolkien'in gölgesinden kutrulmalı. bunu "yazarları -tolkien ve diğerleri-, kitapları -lotr ve diğerleri-" diye ikiye ayıracak derecede iflah olmaz bir tolkien hastası olarak söylüyorum.

    işte o sözler!!!:

    insanlar fantastik edebiyat hakkında konuşurken – esas kitle kadar bilimkurgu okurları da – neredeyse her zaman sadece tek bir alt türden bahsediyorlar. tolkien ve onun sayısız ardılından. buna ister ‘epik’ fantastik deyin ister ‘yüksek’, isterseniz de fantastik ‘türü,’ fantastik edebiyat giderek sadece bu anlama gelmeye başlıyor. talihsiz olduğu kadar yanıltıcı bir durum bu. tolkien fantastik edebiyatın baş belasıdır. eserleri heybetli ve bulaşıcıdır – onu görmezden gelemezsiniz, o yüzden sakın denemeyin. yapabileceğiniz en iyi şey bilinçli olarak kesip atmaktır.

    -----------------------------------------------------------------------------------

    mieville'den tolkien hayranlarını çıldırtacak sözler!!! tıkla,
    ana sayfa, galeri, spor, ekonomi...

    nasıl lan, milliyet.com.tr gibi oldu mu?.
  • yeni nesil cyberpunk yazarlarından biridir. kendi oluşturduğu fantastik londra geleçeğinde (şehrin ismini direk vermesede bunu rahatlıkla anlayabiliyorsunuz) gerçek ile rüya arası konuları işlemektedir. ilk kitabı olan king rat direk bestseller olma başarısını kazanmış ve yazara 2. kitabı perdito street station u yazması için cesaret vermiştir. ikinci kitabı da ilki kadar başarılı ve sürükleyicidir.
  • "between equal rights: a marxist theory of international law" isimli kitabın yazarı. kitap, lse'de yazdığı doktora tezinin gözden geçirilmiş bir versiyonuynuş. mieville, sovyet hukukcu evgeny pasukanis'in hukuk kuramından yola çıkarak uluslararası hukuk kuramlarını değerlendiriyor. 2005'te brill'den yayınlanan kitabın "paperback" versiyonu 2006'da pluto press'den çıkmış.

    entelektüel paparazzi notu: şık giyimli, kafası sıfır numara traşlı ve küpeli mieville, alışılmış bir akademisyen portresi çizmese de bilimkurgu yazarı olduğunu öğrendiğimde hakikaten şaşırmıştım.
  • the tain isimli limited edition bir kitabın da yazarı olan aynı zamanda bircok kısa hikayeye sahip istisnasız en yaratıcı fantastik bilim kurgu yazarı.
  • tüm kitaplarının yayın hakkı yordam kitap tarafından alınmış yazar.

    zaten piyasada olan "kral fare" romanının yanında kasım'da un lun dun ve ocak 2011'de de perdido street station'ın türkçe çevirilerini kitapçılarda bulmak mümkün olacakmış. bana gelen bilgi budur dağılabiliriz.
  • kitaplarını ince eleyip sık dokuyarak yazan, sayfalarca betimleme yapabilen, hayatın ayrıntılarda gizli olduğunu düşünen, alışılmışın dışında bir hayal gücüne sahip olan aşmış bir yazardır. başka hangi yazarın kitabında kafası bir bok böceği ama gövdesi bir insan olan bir karakter bulabilirsiniz ki? mieville'in kitapları, ayrıntılı betimlemeliyle desteklediği ve steampunk esintileri taşıyan mekanlarıyla sizi kendi içine çekiverir. bu sıradışı kişilik hakkında daha fazlası ve esinlendiği kaynaklar için:

    http://www.goodreads.com/…sf-readers-alike-they-are
  • china miéville, ursula'nın ardından kısa bir not yazmış:

    "öleceğimizi bilmek yalnızca bize verilmiştir. ve bu büyük bir armağandır:
    benlik armağanı. çünkü elimizde yalnızca, neyi kaybedeceğimizi, neyi kaybetmeye hazır olduğumuzu bilmek vardır."

    "kapitalizmde yaşıyoruz. onun gücü kaçınılmaz görünüyör. kralların kutsal yönetme hakları da vaktiyle öyle görünüyordu."

    "devrimin çocukları daima nankördür ve devrim, böyle olmasından minnettar olmalıdır."

    kitapların arasında. 'neden tüm kadın yazarlar çabucak unutuluyor?", 'beni kim canlı tutacak? gibi tat kaçırıcı düşünceler geçer akıldan. bunun gibi
    nahoş düşünceler..

    seni öyle yüzüstü bıraksaydık, seni hiç hak etmiş olmazdık.

    emanetine
    sahip çıkacağız.
    yolun açık olsun.
    ursula kroeber le guin
    21 ekim 1929 - 22 ocak 2018
  • ekim'i gerçekten okunasıdır.
  • "kesin bunun anası babası eski maocudur ondan buna bu ismi vermişlerdir" diye düşünürken araştırınca ana babasının maocu değil hippi olduklarını:), kendisine isim bulmak için sözlüğü ellerine alıp nerdeyse banyan kelimesinde karar kıldıklarını ama sonra daha yakınlarda olan china'yı sevdiklerini, kendisininde buna sevindiğini, çünkü cockney slangında china'nın mate anlamında kullanıldığını öğrendiğim yazar

    ha bu arada rus devrimini anlatan yeni kitabı october 9 mayısta çıkan yazardır ayrıca...
  • ilgi çekici ve bilimkurguda, fantastik edebiyattaki kalıplaşmış atmosferlerden, trüklerden çok uzak kurguları var.

    çevrilen tüm kitaplarını aldım ama yarısını (üçleme ve son çıkan kitabı hariç diğerlerini) okudum şimdilik. hatta gaza gelip arka kapağına “pek güzel” dediği başka bir yazarın * bir öykü kitabını dahi aldım.
hesabın var mı? giriş yap