• akp-mhp ittifakı karşısında 2019 cb seçimi için önerilen ittifaktır.

    seçim hilesi olmazsa kazanacaktır bence.
  • akp-mhp ittifakından daha fazla oy alamayacaktır.
  • necip fazil bey'in bir sözünü anımsatır.

    "bugün bizdeki muhalefet, iktidarı düşürme şartıyla vatanı düşürmeye bile razıdır..."
  • siyasetin s'sinden anlamayan insanların olabileceğine ihtimal verdikleri ittifak.

    chp'yi bilmem ama iyi parti ve saadet partisi hdp ile asla yan yana gelmeyecektir.

    edit: ya akp hdp ile çözüm sürecinde sorun yaşamadı diye seçime birlikte girdi sananlar var. ayrıca akp isterse seçimlere israil işçi partisi, sovyet sosyalist kozmonot partisi, ateist iktidar partisi gibi partilerle girsin yine en yüksek oy alan parti olacak şunu bi anlayın. ülkedeki seçmen profilini dikkate almadan yorum yapıyorsunuz. akp seçmenine gerekli izahati yapıp ikna etme kabiliyetine sahip, burada ise öyle bir durum yok.
  • iyi parti hdp ile girmez o topa. hdp'yi çıkarınca olabilecek bir ittifak.
  • hdp olmaz diyenler, akp'nin hdp ile birleşmesine ses çıkmadığını unutuyorlar. akp yapınca iyi, diğerleri yapınca kötü mü oluyor şimdi.
    hdp çıkıntılık yapmayan cümleler kurarak, göze batmayan bir siyaset izlerse bu ittifak rahat rahat akp'yi bastırır.
    devlet bahçeli ve recep tayyip erdoğan'ı al aşağı ettikten sonra gerisini düşünürsünüz, uğraşmanız gereken bir tek recep tayyip erdoğan kalacak geriye.
  • hdp'de içinde olacak şekilde gerçekleşse de itiraf etmekten utanan faşistlerin yıllardır bitmeyen kafa karışıklığı son bulsa, ait oldukları yere; erdoğan-bahçeli-perinçek safına geçip huzura erseler.
    erdoğan ümmetçi, perinçek kemalist atatürkçü, bahçeli cumhuriyetçiydi. üçü de bu değerlerinden feragat edip faşizmde buluştular.

    ittifakın cumhurbaşkanı adayı da abdullah gül olursa, seçim muhafazakar-laik seçiminden faşist-demokrat seçimine döner, dinsinizin hakkından da imansız gelir.
hesabın var mı? giriş yap