• bıldırcının vücut ısısı tavuğunkinden yüksek olduğundan ve lizozim diye zararlı bakterileri yokeden bir enzim salgıladığından salmonella riski çok daha düşüktür, ancak vardır. insanların bıldırcın yumurtasından salmonella kaptığı durumlar var, ayrıca laboratuvar ortamında test edilmiş bir şey bu, bıldırcın yumurtasında da salmonella olabiliyor.

    bununla birlikte, bilinenin aksine iki yumurtanın besin değerleri arasında çok az bir fark vardır. bu farktan faydalanabilmek için epeyce bir bıldırcın yumurtası yemek gerek. kötü kolesterol değerleri ise tavuk yumurtasının iki katından biraz fazladır.

    yine de salmonella riskini azaltmak için aklınızda olsun, yumurtayı sivri kenarlı bir şeye vurup kırmayın, her zaman düz zemine vurun. sivri zeminde kırılan yumurtanın kabuğu çoğunlukla yumurtanın beyazına temas eder. bu da enfekte yumurtanın size zarar vermesine neden olacaktır.
  • bir nalbur olarak başlığı açan doktor arkadaşa öğüt vereyim.

    yeme güzel kardeşim,salmonella neyim olursun.
  • değil sesimi güzelleştirmek, yumurtanın cana gelip bana albüm yapacağını bilsem içemem. öeh.
  • nisan 2021'de yapılan bir araştırmada spordan sonra içilen çiğ yumurtanın aynı miktarda pişmiş yumurtaya göre %40 daha az aminoasit içerdiği görülmüştür. ancak kastaki protein sentez oranı hem çiğ yumurtada hem de pişmiş yumurtada aynıdır.
  • aptalca bir harekettir.

    hastalik riskini gec, cig yumurtanin vucut tarafindan enzimleyebildigi protein miktari sadece %45'tir. pismis yumurtada ise bu oran %90'dir.

    aptalca hurafeler ile gaza gelmeyiniz.
  • protein sindirimini zorlaştırdığı için bile tercih edilmemesi gereken yeme biçimi. pişmiş bir yumurta için sindirim oranı %90 iken çiğde %50 civarı. ayrıca pişirilmeden tüketilirse yumurtadaki biyotinden de mahrum kalırsınız.
  • bunu yapan net orospu evladıdır
hesabın var mı? giriş yap