• alerjik madde içeren meyvelerden biri olan çileğe karşı bazı vücutların reaksiyonu. deride kaşıntı ve kızarıklık olarak baş gösterir. çocukluktaki alerji sonradan kendi kendine geçebilir
  • addicted to loveda meg ryan'in eski sevgilisi rolundeki sahista vardir. meg ryan bunu kullanarak ocunu cok guzel alir.
  • etkileri (bunyeden bunyeye degi$mekte olmakla beraber) ka$inti, bulanti, kusma, ba$ donmesi ve bayilmaya kadar gidebilir..
  • çikolata alerjisi, güneş alerjisi, kahve alerjisi, sigara alerjisi ve tatlı alerjisinden sonra bende öyle şey olmaz dediğiniz ama 3 kilo çilek yedikten sonra tüm yüzünüzün şişmesi, kaşınması ve kızarması halinde doktora gitmeniz sonucunda kendinizde olduğunu öğrendiğiniz alerji çeşidi. cildi pul pul yaptığı yetmezmiş gibi birde kızartıp kaşındırıyor. 1 hafta boyunca geçmediği de oluyor. ama eğer işten, okuldan kaytarmak isterseniz gidin 1 kilo çilek, bir paket çikolata ve 2 tane baklava yiyin. üzerine yüzünüzü 15 dakka güneş ışığına maruz tutun. işte artık bir haftalık raporlusunuz.
  • birkaç gün üst üste 1 kilo değil, 4er 5er tane, insan gibi tüketimi süresince kendini hafif kaşıntılarla gösteren, çileğin sona ermesiyle de kocaman şişen eller ve ayaklarla ortaya çıkan alerji türü. öyle de sinsi, öyle de hain.
    yimbeş yaşından sonra da alerji çıkar mıymış, bugün öğrenmiş olduk.
  • bir iki tanesi bile ben de karin agrisi, ishal seklinde kendini gosteriyor.
  • keşke şuan size gösterebilsem sürekli uyuz gibi kaşınmak ... kasinmanin tatlı gelmesi ve daha çok kasinmak çilek gibi nokta nokta olmak . vücutta bir resim var ama ne resmi belli değil
  • sabah yediğim çilek reçeli sonrası hafif karın ağrısı, kollarda kızarıklık ve kaşınma sonuçlarına maruz bırakan, geçen gün birkaç çilek yedikten sonra da aynı sıkıntıları yaşamış olduğumdan artık kendimde olduğundan neredeyse emin olduğum, asıl tuhaf olanın ise bunu bu yaşıma kadar fark edemediğim için mallığımı adeta bir tokat gibi yüzüme vuran alerji.
  • senin çileği çok sevmen ve onun sana alerjisi olması.. gerçekten çok üzgünüm.

    dün bir heves çilek alıp akşam da dondurma yapmıştım. sabah evden çıkmadan mikserle bir daha karıştırayım dedim. kaşıkta kalan dondurmayı yalamak suretiyle ağzıma götürdüm.. ki, 10 dakika geçmeden vay onu yiyen sen misin? dercesine saldırdı bana.

    rahim duvarıma kadar kaşıntı hissettim. çüş yani. bundan aylar önce antibiyotik alerjisi sandığım ama bayılacak kadar şoka girdiğimde de antibiyotik öncesi çilek yemiş, çilek yüzünden mi bu kadar zor kontrol altına alındı diye aklımdan geçirmiştim, ama dün gece yediğim üç beş çilek sonrası gece nefes darlığı yaşadığımı hatırlayınca bugün kesinlikle emin oldum ve alerjiyi ilk on dakikada bertaraf ettim, bilaxten sağ olsun. yoksa bugünü de acilde geçirecektim.

    hayır da; yıllardır çilek yerim, neden simdi alerjisi tuttu bana? çok üzgünüm ve
    birazdan yine çilek yiyeceğim. ilaca güveniyorum.
hesabın var mı? giriş yap