• nisantasi'ndaki liseden bozma otoparkin yerinde yukselen alisveris merkezi. sisli belediye baskani mustafa sarigul (oglu 10 dakika seks icin 1500 dolara telekiz siparis ederken polis kayitlarina gecmisti) izin vermis ki hem kaldirimi, hem de o onemli tasit yolunun bir seridini bu insaat icin kapatmislar. 2007 yazinda acilisi yapilacakmis. 150 magaza ve 1600 araclik otopark olacakmis. sisli terakki vakfi 30 sene icin 93 milyon dolar alacakmis.

    bu ismi nereden bulmuslar ki? manasi nedir, ne ifade ediyor diye sormak lazim sahiplerine.

    http://www.citysnisantasi.com/
  • halihazırda kabus gibi olan nişantaşı trafiğinin tamamen felç olmasına neden olacak alışveriş merkezi. toptan trafiğe kapatsınlar olsun bitsin.
  • binanın giriş yönüne göre sağ köşesinde kalan silindirik yapının neyi simgelediğini anlamadığım yapı. neye göndermedir.. cami minaresine mi, kız kulesine mi, galata kulesine mi, uzay mekiğine mi..? içinde her an fırlatılmaya hazır nükleer başlıklı füze mi vardır nedir. çok zevksiz ve özensiz bir dış görünüşe sahip olmuş bu bina...
    nişantaşı ve çevresinin tarihi dokusunu yansıtır şekilde bir dış kaplama yapılsa en azından bina daha hoş dururdu.
    eğer sahip olduğu 3 kat otoparkın, nişantaşı trafiğini etkilemeyeceğini düşünüyorlarsa, bunun bir de giriş ve çıkışı var sevgili mimar ve müteahhitler hiç aklınıza geldi mi derim.

    ek: bir de city's nişantaşı nedemek ? şehrin nişan taşı mı ? neden türkçe değil, böyle çok mu havalı oldu zannediyorsunuz ?!
  • şişli terakki lisesi nişantaşı kısmının yıkılıp otopark yapılmasından sonra, otopark da kesmeyip yapılmış alışveriş merkezi. istanbullu olarak ayaklarımızın altından sürekli halı çekiliyomuş hissi yaratan olaylar silsilesinden biri. "şehirlilik mehirlilik hak getire bu şehirde" düşüncesini öne çıkarmak için adı city's nişantaşı koyulmuş olsa gerek.
  • üzerinde coming soon yazan bina.. evet hepimiz ingiliz veya amerikalıyız zaten, hem nişantaşı da türkiye topraklarında yer almıyor değil mi.. aslında türkçe bilmiyor ve konuşmuyoruz biz değil mi.. kimiz ki biz..?
  • bu ali$veri$ merkezine gidecek olan hedef kitlenin zamani, o cadde uzerinde bi o yana (armani) bi bu yana (gucci) dolanip ali$veri$ etmektir. sirf bu yeni ali$veri$ merkezini gormek icin arabasiyla uzaktan gelip de trafigi tikayacak binlerce kalantor olacagini da sanmiyorum. bu yuzden; in$aat a$amasi di$inda trafigi etkilemeyecegini du$unuyorum. bilahare, bu hedef populasyonu kaldirimdan biraz cekerek yaya trafigini rahatlatacaklar.
  • aylardır ni$anta$ı'nı ya$anılmaz kılan ve açıldıktan sonra daha da ya$anılmaz hale getirecek olan gudubet. hele o minarevari çıkıntı yok mu... anladın sen mimar efendi.
  • nişantaşında yeni açılan 125 milyon dolarlık alışveriş merkezi. içinde barıdırdığı lüx markalar ve şık restaurantlarla sosyetenin yeni tapınağı olmaya adaydır.
  • gereksiz elektrik sarfiyatının had safhada olduğu kokoş alış-veriş merkezi.
  • nişantaşının göbeğindeki kıymetli ötesi araziyi tık diye alıp pıt diyede inşaatı kondurmak,tayyip erdoğan'ın yakını gülaylar group tarafından zor olmadı sanırım. normal bir müessesenin, kasasında para olsa dahi o arazinin ve inşaat izinlerinin yerine 3'ün 1'ini alması pek muhtemel görünüyor. üst düzey (yani zengin) millete hitap etmesi beklenen, otoparkında milleti kazım kazım kazıklayacağını medya aracılığıyla duyurmuş, (saati 10 ytl) köşelerinden birindeki (teşvikiye'ye bakan köşe) bina boyunda projeksiyon tv'de'fashion tv' deki yürüyen modelleri yayınlayan (arada bir reklam yayınlayıp paranın a... koyan) ufak alışveriş merkezi...

    kendinden ve çevresindekilerden başka herkeze tiksinerek bakan kokoşlar ve onların kolejli ciksleri uygun adım mar$...
hesabın var mı? giriş yap