• vedat milor’un menemen anketinden sonra yine tartışma yaratan anketidir

    6 saatte 42k kişi oy kullanmış ve %70 sayıları artmalı diyor, tabi alt taraf alıngan ebeveynlerle dolu. yorumlar şaka gibi. sadece yorumlara bakarak bu restoranların sayısının neden artması gerektiğini anlayabilirsiniz.

    biri: “çoçukları hep beraber büyüteceğiz yan masada oturanlar, garsonlar, kasada duran kişi“ demiş:d
    adamdaki kafaya bak şimdi bunun çocuğu ortalığı bir birine katsa tek kelime eder mi?

    umarım sayıları artar isteyen istediği yere gider.
  • bence de artmalı.
    hatta sadece restoran değil, apartman, otobüs, otel, tatil köyü, plaj gibi şeylerinde çocuksuz olanlarının sayıları artmalı.
    edit: gelen mesajlar üzerine uçak da eklendi.
  • özel sektör her kesime hitap etmeli , tek kişilik masalardan oluşan restoran da var, tamamen karanlık restoran da var, konsept bunlar

    mal değnekleri ya
  • artırılmalıdır. boşa duyar kasmaya gerek yok, bir ilçede tek bir restoran var ve buraya çocuk alınmıyorsa, çocuklu insanların isyan etme hakkı var ancak şehirlerde böyle bir durum olmadığından, herkes herekese saygı göstersin bu saçma konu artık kapansın. ebeveynlerin bu durumda yaptıkları; "vegan restoranda köfte yiycaaaam banane banane" demeye benziyor.

    ps: çocuklu saygıdeğer insanların bir sorunu da şu, çok sevdikleri evlatlarını herkes de sevmek zorundaymış gibi inanıyorlar, çocuksuz hayata devam etmek isteyenleri de kendilerine ve çocuklarına hakaret olarak algılıyorlar, baya patetik bi durum var ortada. evladınızı sevin, ona güzel bir gelecek vermeye çalışın, herkese sevdirmek ve kabul ettirmek için harcadığınız efor baya gereksiz.

    ps plus: allah kimseyi vedat milöre beleş yemek kovalıyor diyecek kadar akıl tutulmasına sürüklemesin, park ile restoranın arasındaki farkı iyi bir eğitim sistemi zaten kendisine öğretir. ayrıca veday bey'in kendisi de bir babadır yani bu konuda konuşma hakkı her ebeveyn kadar vardır.
  • artmalı tabii ki. ben yemek yiyip sohbet ederken sürekli ağlayan, o masadan bu masaya koşturan çocuk görmek istemiyorum şahsen. ama bunun çocuk sevmemekle de alakası yok. kaliteli geçirmek istediğim bir zamanın boşa geçmesi ile akalalı bir durum.
  • saçma sapan işler.

    yine de günümüzde ilginç bir sistem var. ufacık çocuk mesela dedesi yaşında adama küfür ediyor, ailesi gülüp aferin oğluşuma kızmayın ona özgüvenli olacah bu çocuh diyorlar.

    genelde erkek çocuğuna yapıyor bunu anaları. ulan biz de erkeğiz ama böyle büyümedik. kimseye rahatsızlık vermezdik. şimdiki anneler oğlumun çüküne tüm alem kurban olsun diye etrafta dolaşıyor.

    ben ufacık çocuğun kadınları taciz ettiğini biliyorum. çocuk kadınların yine yaşıtı kızların kalçası vs. onları elleyip duruyordu. annesi hiç umursamıyor o daha çicik diyordu.

    etrafa rahatsızlık verenleri de takmıyorlar. dediğim gibi daha çok erkek çocuğuna verilen imtiyazlar bunlar. onun dışında gelip evinizi yıkıp döker, çiciktir ne olacak derler. tepki göstersen ne değerli eşyası varmış derler. aynen zaten herkes evine birinin veledi gelse de kırıp dökse diye eşya alıyor.

    yani bu aileler bir özür bile dilemez. çocuğu gelsin sizi mahvetsin, çiciktir yapar derler. e bari özür dile ulan, çocuğuna da sonra bir çeki düzen ver daha yapmasın. biz de diyelim ki e eşyadır canına bir şey olmasın da akıllanır zaten artık ya da çocuk abi arada ses yapar ailesi uyarır eğitim verir ne olacak, neden alınmasın? diyelim.

    ama işte türkiye burası. bırak çocuğu yetişkinler bile dert. bir yere oturuyorum 4-5 tane toplanmış grup tüm bölgeyi rahatsız ediyor, mikrofonla konuşuyor gibi yüksek sesle konuşuyorlar. bunlar da genelde erkek oluyor, işte o zamanında yetiştirilen çocuğumun çükü sağolsun tayfası oluyorlar.

    bir de laf uydurmuşlar özgüven falan diye. özgüvenli diye hepimizi yatırıp siksin ablam be tamam. özgüvenli erkekkk maşallah, dünyada senin çocuğun gibi erkekkk olmayacak abla devam.
  • cocugum var ve artmali diyorum. alinganliga gerek yok sacmalamayin.
  • çocuk düşmanı bir gafilin anketi. yemekten falan anladığı yoktur. beleş yemek için gurme taklidi yapan torpilli bir tip:)

    o zaman çocuğu olmayanların giremeyeceği yerler de arttırılsın. çocuğu olmayan parklara giremesin mesela. çocuğu parka götürüyoruz. bir sürü lavuk bankları kapmış boş boş oturuyor. salıncakta sallanan 30-40 yaşında öküzler bile var. çocuğu olmayanlar okullara da 100 metreden fazla yaklaşamasın.
  • cocuk gurultusu olmadan her hangi bir sey yapmak/basitce yasamak bildigin paha bicilemez.

    cocuk kabul etmeyen her sey/yer artmali.

    (bkz: evin önünde çocuk parkı olması)
  • artmalı.
    iki çocuğum var.
    daha yedi yaşındalar.
    toplum içinde insanlara rahatsızlık verirler diye şu zamana kadar bir kez bile kocaman bahçeli, oyun parklı mekan haricinde ailecek bir yere gidip oturmuşluğum yok.
hesabın var mı? giriş yap