• biliyoruz bunun kalıcı çözümü bu uygulama değil fakat bugünü yaşanabilir hale getirmek zorundayız. yanlış saat uygulamasının sonuçlarını çocuklarımız için en aza indirmeye çalışıyoruz.

    okula gece karanlığında gitmek zorunda kalan evlatlarımızın güvenliğini sağlamak için finlandiya büyükelçiliği ile iş birliği yaptık. ilk etapta 750 reflektörlü kol bandı dağıtıyoruz.

    geçen yıl 10 bin olan reflektörlü çanta çıkartması dağıtımımızı ise bu yıl 20 bine çıkarıyoruz.

    link: https://twitter.com/…s06/status/1612752590034604032
  • mansur başkan'ım ankara'nın yediden yetmişe tüm vatandaşlarına hizmet etmeye devam ediyor.

    ankara'ya 20 yıl neler yaşatmışlar diye düşündüren olaydır. dinozor ve jelibon çağından nerelere..
  • cumhuriyetin üzerine kabus gibi çöken akp'ye karşı alınmış minik bir önlemdir. bugünler geçecek ancak geçene kadar, çocukları sağ tutmak önemli. reflektörleri ile parlayarak, ateşböcekleri gibi bu karanlık zihniyeti aydınlatacak o çocuklar.

    sarayında otururken, "ne yapsam da halka hayatı rezil etsem" diye düşünüp, ülkenin bağlı olduğu boylamı keyfine göre değiştiren saray ikametli siyasetçi gidecek ve hem gündüzü gece yapan zihin karanlığı, hem de eğitim, adalet, sağlık ve sayısız alandaki karanlık yok olacak. o güne kadar; teşekkürler mansur başkan...

    (bkz: kalıcı yaz saatinin iptali kanun teklifi)
  • başkanım aday olun da ülkenin karanlığından da bizi kurtarın.
  • keske artik kalici çözümlerde bulunsa. çocuklar için reflektör gayet güzel uygulama olmuş ama sabahin köründe kargalar uyanmadan işe giden insanlar...
  • malum kişiler sayesinde afrika'nın ekonomisi, finlandiya'nın karanlığı, arabistan'ın kuraklığı, afganistan'ın da yobazlığını yaşıyoruz 4 mevsim iklimi, güneşli gün sayısı çok olan, bereketli topraklarımızda.
  • belediyeler bu hizmeti sunmak zorunda degil ama devlet artık kış saati hizmetini sunmak zorunda onlarca çocuk kolunda reflektörle okula gitmek zorunda mi
  • günah ya gerçekten, çok büyük vebal. doğumuzdakiler gün aydınlandığında güne başlıyor, batımızdakiler de öyle, bizse çoluk çocuk gece karanlığında yollarda. saatler 1 saat geri alınsa gün ışıyacak ama yok. enerji tasarrufu deseniz o da yok! belediye gece görüş zor olduğundan güzel bir uygulama yapmış.
  • çocukları sabah bir türlü uyandıramıyoruz, çünkü günün başladığına ikna olmuyorlar. hergün aynı itiraz, daha güneş doğmadı ki! gecenin köründe bizi niye uyandırıyorsun diyorlar. hergün aslında sabah oldu, saate bakın gece değil diyerek ikna çabaları. güne mutsuz, uykuyu alamamış ve sinirli bir şekilde başlamak... her türlü karanlığa mahkum ediliyoruz. bu işe bir dur demeli!
  • gerçek muhalefet bu, ne hamaset edebiyatı ne de başka bir şey, "(bkz: icraat)"
hesabın var mı? giriş yap