• "columbia" sevdiğimiz ve kullandığımız markalardan biri fakat yurtdışında 1 birime satılan ürün, türkiye'de 2-3 birime satılıyor. bu durum sadece vergilerle açıklanamaz. konu, x'te de tartışılıyor bkz.link.
    columbia merkez ofisi, türkiye distribütörünün belirlediği fiyatlara karışamayacağını belirttiği bir mail attı. kısaca ya boykot edeceğiz ya da 3.000 tl'lik mala 10.000 tl ödemeye devam edeceğiz. umarım columbia türkiye bu uyarıyı dikkate alır.

    edit: amazon'dan daha ucuza alabileceğimi ben de biliyorum. columbia dünya çapında pahalı bir ürün değil. tüm dünyada insanlar makul fiyatlarla ulaşabiliyorlar. bu duruma tepki göstermek en doğal hakkımız.
  • ön edit: olum harbiden malsınız he. eyt'li bir sugar daddyi bile zıvanadan çıkardınız ya. trrağm, amazon, mamazon, bu tip sitelerden bir şey satın aldığınızda, şayet ürün yurt dışından geliyorsa, bireysel ithalat yapıyorsunuzdur ve 150 euro ile sınırlı olmak kaydıyla, sadece gümrük vergisi ödeyerek ürüne sahip olabilirsiniz. bu bedel aynı zamanda ürünün ithal edildiği ülkedeki kdvden muaftır. bu fiyatı türkiye ile kıyaslamak mallıktır.

    sen yarın firma kur. columbia mıdır ne s2mse kendin satmak için ithal etmeye kalk. gümrük vergisi, ilave gümrük vergisi (su geçirmez bot, ceket vb), kdv, nakliyat, gümrük masrafları, bir sürü yrrak kürrek ödeyeceksin. buna bir de kol gibi işletme giderlerini ekle.

    vergiyle bal gibi açıklanır. gümrük vergisi + ilave gümrük vergisi + kdv

    100 lira x gümrük vergisi
    100 lira + gümrük vergisi x ilave gümrük vergisi
    100 lira + gümrük vergisi + ilave gümrük vergisi x kdv

    yrram..

    hele bir de bu elektronik vb bir ürünse asıl o zaman yrra yedin. bi de ötv giriyor işin içine.

    al sana 100 liraya ithal edilen bi şey 300 lira oldu.

    mesela su geçirmez ayakkabılara özel vergi bile var. su geçirmez monta özel vergi var. her türlü yarağa küreğe vergi getirmişler.

    tradeinn anneme aldığım fiyat
    türkiye aynı ayarda polar fiyat

    he, 150 euro bireysel ithalat sınırı 50 euroya falan inerse yaprağı yeriz. ben son 5 yıldır donu çorabı bile avrupa'dan satın alıyorum.

    edit: olum bana niye meşaz atıp "nasıl alabiliriz" diye soruyorsunuz? 2024 yılında online alışveriş yapamıyorsanız gidin bi köye yerleşin, iki inek alıp analog yaşama geçin mk.
  • hayatta hiç colombia ürünüm olmadı...evet fakirim.
    eey colombia duy sesimi bir hediye pakedi yollarsan anti boykot için bişeyler yapabilirim.
  • bu şekilde ürünler alabiliyoduk yurtdışından. devleti uyandırın ki bunu da engellesinler. aferin size çok biliyorsunuz.
  • japondan şaşma. (bkz: asics)
  • amazon'dan alıp geçmek yerine, sonu hiçbir yere varmayacak olan böyle sikko boykotlar başlatır ve olayı daha da fazla kişiye duyurursanız amazon'un da bu ürünleri ülkeye bu fiyatlarla getirememesine neden olursunuz.

    ne yazık ki son birkaç günde twitter'da bu columbia tweetleri milyonlarca görüntüleme aldı. bu işin sonunun nereye varacağını hep beraber göreceğiz. ancak şu kadarını söyleyeyim; sonunda columbia türkiye distribütörü: "tamam üzülmeyin lütfen, fiyatları yarıya çektim" demeyecek.

    yani o çocuk akıllarınızla şu ülkede yaşamayı bir türlü öğrenemediniz. her şeye sazan gibi atlıyorsunuz.
  • akp boykotu yapsaydınız böyle dertleriniz olmazdı.
  • vergiyle kargoyla falan açıklanamayacak şey bu fark. nike'ın sitesinden ayakkabı, giyim ürünü alıyorsun sana hollanda'dan yolluyor avrupa ile aynı fiyata. hatta daha ucuza geliyor kimi zaman. beğenmezsen ücretsiz geri yolla bana diyor. bu fiyatlar ithalatçının işi muhtemelen (bkz: gözalan group)
    ee alıcısı varsa satar. ne yapsın.
  • gözalan group firmasının buna nasıl açıklık getireceğini merak ediyorum.
  • vergiyle açıklanır diyen mevzuat bilmezleri bize gösteren boykot... ulan sanki distribütör gümrükten geçirirken ve satarken farklı mevzuata tabiymiş gibi mal mal yorum yapıyorlar... sanarsın amazon türkiye, amazon almanya üzerinden satarken gümrükten kaçırıyor, kdv ve ötv ödemiyor öyle ucuza satıyor...

    boykot zaten yıllardır aklı çalışanlarca yapılıyor... tradeinn, amazon, vs tonla yerden alan aldı ve almaya devam ediyor ucuza yıllardır...

    ek olarak not: devleti uyandırma diye de bir olay yok... fiyat farkı tamamen türkiye distribütörünün düzenli silkeleyebileceği gerizekalı bir zengin kitleye yüksek fiyatlama yapmasından ötürü... amazon da columbia türkiye de malı aşağı yukarı aynı fiyata alıp aynı vergileri ödüyor...

    ikinci ek bilgi: ithalatın bireysel ya da kurumsal yapılması vergi mevzuatını değiştirmiyor... az biraz açın okuyun haklı çıkmaya çalışmak yerine... kaldı ki bireysel ithalat dediği de amazon türkiye'nin satması ürünü, yani ortada bireysel bir ithalat yok... columbia türkiye yerine, amazon türkiye yapıyor tüm işi... tekrar söyleyeyim vergiyle falan açıklanamaz...
hesabın var mı? giriş yap