• türkiye’deki 7-8 tanesi hariç, diğerleri giderek leş seviyesi artmak suretiyle çöp statüsündeki hukuk fakülteleridir.

    her metrobüs durağına hukuk fakültesi ya da kasabalara hukuk fakültesi açmak nedir abicim ya.

    bence insanlara imalat sektörü için teknik eğitim ile girişimcilik, ihracat yöntemleri, yazılım gibi şeyler öğretmeye başlasanız daha iyi olacak.
    edit: ülkede hukuk yok diye hukuk fakültelerinin ne önemi var diyen gerzekler, ekonomi kötü diye iksat fakülteleri mi gereksiz?
    siktir boktan hukuk fakülteleri nedir abicim ya memlekette.
    edit2: özel ünilerde en iyi hocalar ders veriyormuş diyen cahil arkadaş, o hoca sana fasulyeden sorularla yalandan ders geçirtiyor özellerde. çünkü patron kızar.
    o hoca, kapısından geçemediğin baba üniversitelerde nasıl sorular soruyor, nasıl seni araştırmak, deli gibi okumak, kitapları bitirmek, notları ezberlemek, en nihayetinde hukuku yorumlamayı öğrenmek zorunda bırakıyor bilmiyorsun. mesele bu zaten. bi yanda nosyon sahibi yapan metod; diğer yanda fasulyeden eğitim ile diploma ticareti.
  • hangileridir bilemem ama bugün baro odasında genç bir meslektaş ayni ve nakdi farkını soruyordu başka bir avukata. fakültede bunu da öğrenmediysen o hukuk fakültesi kapatılsın.
  • prometyus'un yazdıklarına aynen katılıyorum. mesaj alımını kapatmış, bu nedenle buradan yazmak istedim.
    bu ülkenin en temel sorunlarından biri ahlak sorunudur. en iyi hukuk bilgisi verseniz de ahlaksızlığı tamir etmenize yetmez.
  • aynı zamanda çöp tıp fakülteleri de vardır ki bir de çöp eczacılık fakülteleri yanlarından geçemez.
  • turkiyede hukukçu olmak vegan mahallede kasap dükkanı açıp içinde semizotu satmaktır . onun için çok da dert etmeyin tabela üniversiteleri.
  • ülkede yüze yakın hukuk fakültesi var. elbette bunların bazıları çöp. ama bunun değerlendirmesini kim nasıl yapıyor ona dikkat etmek gerekiyor. mesela ben ibrahim çeçen üniversitesi mühendislik fakültesi dışında kalanlar çöptür demem için en azından fakülteleri öğretim üyesi ve yayın bazında karşılaştırmış olmam ya da mühendislik fakültesinin önünden geçmiş olmam gerekir.

    gidin akademik kadroyu karşılaştırın, okulun sosyal etkinliklere katılımına bakın, kütüphanesine bakın, kampüsü var mı onu sorun. güvendiğiniz insanlara danışın. çöp olanları kendiniz tespit edersiniz.
  • 2013’te bir dergide okumuştum.
    barolara kayıtlı 100 bine yakın avukatımız varmış, yani 2013’te.
    2013’te hukuk fakültelerinde okuyan öğrenci sayımız da 65 bin civarındaydı.

    şu anki rakamları bilmiyorum ama bu kafayla devam edersek, yakında hukuk fakültelerinin tamamına yakını çöp olacak.

    burada kendini geliştirmek diye bir dinden de bahsetmeyi doğru buluyorum. çoğunluk böyle bir dinin müridi. adalet meslek yüksekokulundan mezun olup hukuk fakültesine geçiş yapıp kendini geliştirenlerden bahsetmiyorum. bu bahsettiğim her lisans dalında yaygın ve içi bomboş bir ülkü. meltem banko gibi, paralı 2+1 üniversiteden mezun olup yargıtay başkanı olma planı yapanlardan bahsediyorum. bu kendini geliştirme dininin müritlerine yapay zeka ve hukuk desem höööö, robotu mu yargılayacağız keh keh diyen davar sürüsü işte bunlar. tüfek mikrop çelik diyorum, hukukla ne alakası var diye cevap veriyorlar. ulusların düşüşü diyorum, büroyu açınca iki yıla araba alırım muhabbetine giriyorlar. bu haliyle hukuk fakülteleri zaten çöp.
  • hukuk bölümüne de bazı mühendislikler ve tıp bölümü gibi minimum taban puanı gelmeli. gerçekten kalite çok düştü. özel üniversiteler işin suyunu çıkardı. üniversite sınavında güç bela barajı geçmiş bir adamın işi ne abi bu bölümde?

    bal gibi de hukuktaki çürümenin nedenlerinden biri budur. çünkü bu şekilde liyakat kalmıyor. parayı bastıran üniversite sınavı engeline takılmadan hukuk okuyor. ondan sonra torpil, kadrolaşma ve rüşvet ile üst düzey yerlere geliyor.

    bazı bölümler vardır. o bölümler özel üniversitelerin, dağbaşı fakültelerin ve açıköğretimin uzak durması gereken hayati bölümlerdir.

    hukuk da bunlardan biri.. o yüzden tıp ve bazı mühendislik dalları gibi hukuk bölümüne de özel taban puanı konulmalı. fazlalık yaratan fakülteler kapatılmalı.
hesabın var mı? giriş yap