• türkiye’deki 7-8 tanesi hariç, diğerleri giderek leş seviyesi artmak suretiyle çöp statüsündeki hukuk fakülteleridir.

    her metrobüs durağına hukuk fakültesi ya da kasabalara hukuk fakültesi açmak nedir abicim ya.

    bence insanlara imalat sektörü için teknik eğitim ile girişimcilik, ihracat yöntemleri, yazılım gibi şeyler öğretmeye başlasanız daha iyi olacak.
    edit: ülkede hukuk yok diye hukuk fakültelerinin ne önemi var diyen gerzekler, ekonomi kötü diye iksat fakülteleri mi gereksiz?
    siktir boktan hukuk fakülteleri nedir abicim ya memlekette.
    edit2: özel ünilerde en iyi hocalar ders veriyormuş diyen cahil arkadaş, o hoca sana fasulyeden sorularla yalandan ders geçirtiyor özellerde. çünkü patron kızar.
    o hoca, kapısından geçemediğin baba üniversitelerde nasıl sorular soruyor, nasıl seni araştırmak, deli gibi okumak, kitapları bitirmek, notları ezberlemek, en nihayetinde hukuku yorumlamayı öğrenmek zorunda bırakıyor bilmiyorsun. mesele bu zaten. bi yanda nosyon sahibi yapan metod; diğer yanda fasulyeden eğitim ile diploma ticareti.
  • ön edit: ya entari yanlış anlaşılmış ya da maksadını aşmış. o sebeple ufak bir açıklama yapmak istedim. ben hukukçuları küçümsemiyorum bilakis ülkenin en kıymetli öğrencilerinin arasında hukuk öğrencilerinin de olduğunu, öyle de olması gerektiğini düşünüyorum. burada eleştirdiğim nokta çöp fakülte, işte tabela üniversitesi vs. demek istediğim tıp için, mühendislikler için, bir kısım uygulama gerektiren sosyal bilim için, işte ziraat gibi, veterinerlik gibi alanlar için laboratuvar, uygulama alanı gerekiyor ve her yerde, plansız bir şekilde açılmaması gerekiyor. fakat hukuk öyle bir alan değil. iyi hocalar ve bir sınıf yeterli hukuk öğrenimi için. öğrencinin içinde varsa, öğrenir. çok büyük meziyet de istemez. şimdi küçümsediğiniz çöp üniversitenin hocalarını inceleyin. çok bayıldığınız ankara ya da istanbul hukuk mezunu değilse, masterı yada doktorası orada değilse, ben hiç bir şey bilmiyorum. açın çöp fakültenin ders veren hocalarına bakın. ankara ya da istanbul’dan gelen çok sayıda hoca yoksa, ben bu işi bilmiyorum. hatta açın istanbul hukuk’tan bir hocanın cvsini, o çöp dediğiniz fakültelerden birindeki hocayla yayınlarını karşılaştırın. bakalım ne kadar fark var? tv’de gördüğünüz iki üç elitist dangalağın lafıyla kalkıp, üniversitelere, fakültelere, hocalara laf atmayın. önce açın bir bakın, hem unutmayın: boş teneke çok tıngırdar.

    bir de hukuğun ırzına geçen bir sürü insanın ankara ve istanbul hukuk mezunu olduğunu da unutmayın. senede 1000’e yakın mezun veriyor bu okullar ve her çeşit insan aralarında.

    ilk entari: gören de hukuk öğrenimi çok büyük meziyet isteyen bir dal sanacak. oturup kanun ezberle, sonra da vakalara bulmaca gibi uygula. bırakın bu işleri! memleketteki hukuksuzluğun, hukuk fakültelerinin çöp olması ya da hukuk öğreniminin meziyet istemesiyle alakası yoktur. buna ek olarak hukuk fakülteleri meslek erbabı yetiştiren teknik eğitim kurumlarıdır. eğer bir meslek, bir kurumun mezunlarından başka kimse tarafından yapılamıyorsa, bu haklar bir meslek kanunu ile korunuyorsa, o kurum meslek erbabı yetiştiriyordur.

    ha memleketteki hukuk tanımazlık neden kaynaklanıyor derseniz? o tamamen ahlaksızlıktan, aile terbiyesi eksikliğinden, ilk ve orta öğretimdeki yetersiz etik eğitiminden kaynaklanıyor.

    bu millet etik bilmiyor, ahlakı da 5 vakit namaz kılmak sanıyor. bu hukuk tanımazlık ondan yoksa hukuk fakültelerini allame-i cihan doldur neye yarar?
  • hukuk fakülteleri ikiye ayrılır: ankara hukuk ve diğerleri.
  • son zamanlarda önüne gelen avukat oluyor memlekette. kalite gerçekten çok düştü, eskisi gibi avukatlık mesleğinin bir saygısı da kalmadı toplum bazında.
  • turkiyede hukukçu olmak vegan mahallede kasap dükkanı açıp içinde semizotu satmaktır . onun için çok da dert etmeyin tabela üniversiteleri.
  • prometyus'un yazdıklarına aynen katılıyorum. mesaj alımını kapatmış, bu nedenle buradan yazmak istedim.
    bu ülkenin en temel sorunlarından biri ahlak sorunudur. en iyi hukuk bilgisi verseniz de ahlaksızlığı tamir etmenize yetmez.
  • aşağıdaki iki entry'de görüleceği üzere, hiçbir bilgisinin bulunmadığı konularda ahkam kesmeyi kendine şiar edinmiş vatandaşların olduğu ülkede eğitim verdikleri göz önüne alındığında çok da şaşırtmayan fakültelerdir.
    #128532639
    #128532825
    çok merak ediyorum bu iki arkadaş öyle veya böyle dolandırılmadan nasıl tamamlıyorlar bir günü. zatı şahanelerinin izahlarına göre oturup kanun ezberleyip olaya uygulayacakmışsın. bu kafaya göre organların yerini biliyorsanız, az biraz da el yeteneğiniz varsa cerrah olabiliyorsunuz.
    neyse, arkadaşları 2021 yılına davet ediyorum.
  • ülkede yüze yakın hukuk fakültesi var. elbette bunların bazıları çöp. ama bunun değerlendirmesini kim nasıl yapıyor ona dikkat etmek gerekiyor. mesela ben ibrahim çeçen üniversitesi mühendislik fakültesi dışında kalanlar çöptür demem için en azından fakülteleri öğretim üyesi ve yayın bazında karşılaştırmış olmam ya da mühendislik fakültesinin önünden geçmiş olmam gerekir.

    gidin akademik kadroyu karşılaştırın, okulun sosyal etkinliklere katılımına bakın, kütüphanesine bakın, kampüsü var mı onu sorun. güvendiğiniz insanlara danışın. çöp olanları kendiniz tespit edersiniz.
  • hukukçularda; taksici, domuşçu, minibüscü, servisçi esnafı gibi kota istiyor.
hesabın var mı? giriş yap