• 2007 yılında john cusack'ın başrolünde oynayacağı bir filmle beyaz perdeye* aktarılması düşünen parça tesirli roman. kitap sinema için ideal olmasa da, uyarlandığı vakit ortaya çok klas bir şey çıkması beklenebilir. yalnız high pockets** karakterini oynayacak bir babayiğit*** çıkacak mı merak ediyorum.

    * bu, sinemanın halk arasındaki ismi. halbuki biz entelijansiya olarak ona sittin tane ayrı isim bulmuş durumdayız.
    ** high pockets, romandaki baş karakterin köpeği oluyor.
    *** high pockets'in kitaptaki her olayda etkin bir biçimde yer aldığını ve çoğu yerde bizzat fikrinin istenildiğini düşünürsek, bu işin sanıldığı kadar kolay olmadığına dair ufak bir ipucu vermiş oluruz sanıyorum.
  • kendisinin de dediği gibi "kuantum fiziği öyle kolay okunacak bir konu değil ; ama bir kaç yüz galon tekila, bazı patlayıcılar ve bir ton mavrayla karıştırınca" çook güzel oluyor
  • ilk bakista gerckten de douglas adams'a benzeyen ama okudukca aradaki farklarin insanin icine isleyerek mutlanmasini saglayan aslinda olmayan yazar a c weisbecker romani... okuduktan insan fizik kitaplarina dalmak tum atomalti parcacik dunyasina vakif olmak, tum benligini kokainle doyurup nobel almaya namzet buluslar yapmaya calismak isterken bulabilir. ama heyhat nerde oylesi bir beyin trilyonlarca noron!!!
  • kadıköy imge kitabevinde ne okusam yav diye boş boş gezinirken kitapçı arkaaşın tavsiyesi ile edindiğim kitap. kuantum fiziği ile ilgilenir misiniz dedi bana. bana!

    shheee, kuantum fiziği benim göbek adım be.
  • film olursa ve guy ritchie yönetirse eğer; lock stock and two smoking barrels ve snatch'in tahtını sallar, evi barkı dar eder.. sağa sola gelişigüzel roketatar fırlattırır..
  • sonuna yaklaşırken tina'nın babası ile buluşma anında temel maddeyi, evrenin sırrını çözeceği hissini uyandırırken dakikalardır attığınız kahkaha dizisine bir yenisini eklemenize sebep olan başyapıt. uzun zamandır bu kadar gülmemiştim. filmi çekilirse seve seve indiririm.*
  • bir arkadaşımdan alıp okuduktan sonra deli gibi satın almak için aradığım, sahaflar, internet siteleri, büyük kitapçı zincirleri eskittiğim mamafih bulamadığım kitap. okurken feci keyif veren, kurgusu olsun karakterleri olsun çok başarılı bir şekilde yaratılmış bu kitabın yeni baskısı yapılsa da alıp koysak kütüphanemize, aklımıza her estiğinde açıp açıp tekrar okusak, eşe dosta versek, onlarda zevkini tatsa bu kısa ama pek bir şahane eserin. duy sesimi ayrıntı yayınları! ya siz bu kitabın yeni baskısını basar dağıtırsınız -bi tane bile basıp bana gönderseniz kafidir, bu kadar da mütevaziyim bak!- ya da o arkadaşın evine bir gece ansızın gidip hırsızlığa soyunacağım.

    mutluluk dolu editos: ludmilla sağolsun kitabı buldum sonunda. yardım etmeye çalışan diğerlerinire de pek bir teşekkürler, lakin yine de ayrıntı için söylediklerim değişmemiştir. hadi ben buldum, temiz bir ikinci el, ama hala bir çok arayan var bu kitabı.
  • yazar, bandito heyecanı, bandito kucaklaması, bandito kıyafeti, bandito gururu, bandito grameri, bandito bilinci, bandito feveranı, bandito hoşgeldini, bandito abartısı gibi müthiş betimlemelerle "banditoluğun kitabını" okutuyormuş gibi yapıp gerçekliğin diğer basımında kuantum fiziğine dürtüklemelerini şaşkınlıkla izlettiriyor.

    -yardımcı olabilir miyim?
    -evet amına koyiyim

    gibi muazzam replikler sayıca fazla olmasa da high pockets, jose, robert ve flash'in (ki en baba karakterlerden birisi) nasıl konuştukları ve tepki verdiklerini gözünüzde canlandırmak hiç de zor olmuyor.

    ayrıca, nedim çatlı'ya da harika çevirisi için teşekkürler.
  • neredeyse her cümlesinde büyük tebessümler yaratan, içten içe kahkahalara boğulabilinecek;
    yazarının hayal gücüne hayranlık duyduğum, önünde saygıyla eğildiğim orjinal bir yapıt.

    edit: kuantum fiziği ve kaos la ilgilenenler için eğlenceli bir orjinal yapıt
  • ruhuna uygun olarak, tamamen rastgele bir şekilde çıkmıştır karşıma... bir gün eğlencesine 'parçacık yok konum yok hız yok ne var lan it' başlığını açtım, ardından kimyon'un (bkz: cosmic banditos) linkiyle böyle bir kitabın mevcut olduğunu öğrendim. sonra da merak edip okudum. (ekşi sözlük böyle akla gelmeyecek kesişimler üretme konusunda harika bir araç bu arada.)

    kitaba gelirsek, atomaltı fizik hususunda detaylı bilgi edinilecek bir kaynak değil, böyle bir amaç güdülmemiş zaten. kahramanların öngörülemez, rastgele ve irrasyonel eylemlerinin varettiği garip neden-sonuç zincirleri ile atomaltı dünyası arasında kurulan analoji keyif veriyor. (aslında kuantum dünyasından ziyade deterministik kaos teorisine daha yakın olduğunu düşünüyorum.) yine de öğrenmelik değil eğlenmelik bir eser gibi görünüyor bana.
hesabın var mı? giriş yap