• seküler kesimde sıkça gözlenen bir olaydır. cuma namazına gidenleri bir küçümser, aşağı tabakadan görürler. onlara göre cuma namazına gidiyorsan hurafelere takılıp kalmış bir çomarsındır.

    bu kafa daha 15-16 sene önce hatta akparti iktidardayken bile yönetici oldukları yerlerde cuma namazına giden personeli fişlediler, bir bahane uydurup işten atılmalarını sağladılar. lise öğrencilerinin cuma namazına gitmesine izin vermediler, kapıları kilitlediler. üniversitelerde namaz saatine, ders, quiz, pratik, sınav koydular. itiraz edenlere disiplin cezası verdiler, diretenleri üniversiteden attırdılar. kamuya alımlarda, orduya alımlarda önlerini tıkadılar.

    şimdi tüm bu ayrımcılık devam etmiyor gibi görünse de halen içten içe devam ediyor. iktidarı ah bir elimize geçirsek de şu namaz kılanları perişan etsek, işlerinden kariyerlerinden atsak diye diş biliyorlar. kanla tehdit ediyorlar.

    asla unutmamak ve gaflete düşmemek, ara ara yalandan gösterdikleri tatlı yüzlerine kanmamak lazım. o hataya geçmişte defalarca düşüldü zaten.

    edit: ulan hadi gerizekalısınız da belli etmeyin bari.

    "cömöyö götmödöğö önlöşölmöştör böböböbö"

    ulan mobil site var, siz tost makinesinden mi giriyorsunuz siteye bebeyimler.
  • cumaya gitmeyip cumaya gidenleri aşağılayanları gözlemlemeyi tercih etmiş kişi beyanı.
  • mesela bunlar dersaneyi kız erkek ayrı şubeler olarak işletir, erkekler şubesini cuma öğlen -tamamen- boşaltır, kapıyı da kilitler bir güzel, bir sürü çocuk yağmurda sıcakta falan 1 saat "kışkışlanır", çok fena bunlar ya.
  • olm nerde yaşıyosunuz ya. artık üniversitelerde falan cumaya gitmeyenler dikkat çeker oldu. şahsen ben tarafsızım diye ortamlarda içkili karılı kızlı muhabbetlerini dinlediğim adamların, "ahmet hocam 12de çıkıyoruz değil mi" diyip cuma yollarına düşmelerini baya yadırgıyorum, ama içimden.
  • hoşgeldin mübarek
  • (bkz: bsg)
  • cumaya gidip, cumaya gitmeyenlere hor gözle bakanlar.
  • yatmadan önce 10 mağduriyet darbesi.
hesabın var mı? giriş yap