• emory üniversitesi felsefe profesörlerinden. 19. ve 20. yüzyıl avrupa felsefesi, tarih felsefesi ve husserl temel ilgi alanları. özellikle “the paradox of subjectivity” kitabı kavratıcıdır. burada öznellik sorununun hakkının tam olarak verilmediğini söyler. özellikle heidegger üzerinden kabul edilen öznellik eleştirisinin bu sorunu tüketemediğinden bahseder. bu kitapta önce heidegger’in özne sorununu ele alışından, sonrasında kant ve husserl’de transandantal öznellik fikrinin basitçe gelenekle beraber ele alınamayacağından, ona daha detaylı eğilinmesi gerektiğinden bahseder. bu anlamda, metafizik gelenekle transandantal geleneği ayırır.. kitapta öznellik sorunun paradoksu şu şekilde ortaya konur: özne hem dünyanın içinde hem de dışındadır. yani, hem diğer nesneler gibi bir nesne dünyanın içinde bir nesneyim, hem de dünya ile daha karmaşık bir ilişkide olan, bir anlamda ondan ayrılan bir özneyim. bu bir anlamda şuna benzer: hem nedensellik tarafından belirlenen dünya içinde bir nesne, hem de bunu “aşabilen” özgür bir özne.

    kitaplar şunlardır: phenomenology and the problem of history (northwestern, 1974); time, narrative and history (indiana, 1991); interpreting husserl (martinus nijhoff, 1987); the paradox of subjectivity (oxford, 1999).
  • the new york times'in en ünlü yazarlarından bir tanesi. maalesef bugün 58 yaşındayken vefat etmiştir. nur içinde yatsın.

    http://www.nytimes.com/…alflow&smid=tw-nytimes&_r=0
hesabın var mı? giriş yap