• kitaplarında bol soru, problem olması güzeldir ama sıkıcı olabiliyo bi yerden sonra...
  • harvard'da tüm öğretimini tamamlamış, elektrodinamik, kuantum fiziği ve istatistiksel fizik alanında kitaplar yazmış* başarılı akademisyen.

    web sitesi:
    http://academic.reed.edu/…cs/faculty/griffiths.html
  • çoğu üniversitede lisans düzeyinde kullanılan bir elektrodinamik kitabının yazarıdır. okuyucuyla konuşur gibi bir yazım tarzı vardır.

    kitaptaki soruların çözümü elimde vardır, isteyenlere link verilir.
  • yazdığı üç kitabıyla ciddi derecede haşır neşir olduğum ve çok saygı duyduğum başarılı bir anlatıcı. özellikle elementary particle physics ktiabını herkese tavsiye ediyorum, ha öyle okuyayım yeaa bilgilenirim diyenlere değil, ders olarak alanlara.
  • introduction to electrodynamics ve introduction to quantum mechanics adlı kitaplarını kullanan fizik öğrencilerinin uykusuz çalışma gecelerinde minnet duydukları adam, reed college'da çalışan fizik profesörü.
  • kendisi fizik uzerine yazılmıs en samimi ve en anlasılması kolay kitapları yazmıstır. quantum mechanics ve introduction to electrodynamics kitapları, hoca bu kitabı takip ederek ders isliyorsa mukemmel, islemiyorsa buyuk bir kayıptır. zira kitaplar gayet acıktır, ama lisansta bu kitabı isledigini sandıgınız hocanız *, john david jackson ın abartı kitabını da isliyor olabilir.
  • introduction to quantum mechanics kitabında kafasına göre örnekler vererek beni çıldırtmayı başarmış, deha adam.

    yıldızsız sorulara bunlar fast-food, yaparsın ama bi bok bilmeden de yapabilirsin diyerek bizlerle dalga geçer. gerçi konseptleri de basitleştirerek anlatıyor, bunu da gözden kaçırmayalarım.
  • introduction to electromagnetism kitabıyla bana elektromanyetiği sevdirmiş akedemisyen. kitap boyunca adamla muhabbet ediyormuş hissine kapılırsınız. bir gün gerçekten muhabbet etmek istediğim kişi.
  • rezalet, zor, kötü anlatimli bir elektrodinamige giris kitabi var denir kendisi icin. ben de elektromanyetik alanlara giris dersine kendisinin kitabindan calisip dersi zar zor verdim ve hicbir sey anlamayarak.

    ama tabii bu kitap ben ve benim gibi son gececiler icin degildir suphesiz ki. son gece oyle götüm tutusmus ki, elektrik alan vektorunun aki anlamina geldigini falan yazmisim kitabin baski hatasi diye not dusmusum falan. kafasizlik iste.

    bugun, o dersin uzerine yuksek gerilim teknigi, elektromekanik enerji donusumu, elektrik makinalari gibi pek cok dersi alip verdikten sonra, kafamda kalan bazi soru isaretlerini cozume kavusturmak icin bu kitaba basvurdum. ve evet, sorularimi cevapladi, bosluklari doldurdu griffiths'in kitabi. bazen olaylara tumdengelim ile bakmak daha hayirli sanirim. parcadan butune degil, butunden parcaya giderek veya.

    siz sevgili elektrik elektronik ogrencileri, david griffiths'in elektrodinamigini anlamadiysaniz sorun kitapta degil, anlayacak cercevenin sizde olusmamis olmasindadir henuz, dersi gecmeye bakin, sonrasinda sindirir, ister istemez bir gun bir noktada anlarsiniz.
  • elektrodinamik kitabının ilk 80 sayfasında hayatımda gördüğüm en kötü matematik anlatımı bulunan fizikçi
hesabın var mı? giriş yap