• bir haftadır kullanıyorum. fiyat performans olarak çok iyi.
  • gittigidiyordan 200 türk lirası indirim kampanyasıyla 16 gb 1050 ti ekran kartlı modeline 4238 liraya sahip oldum. ben çok memnunum 2 hafta kadar oldu alalı. oyun performansı vs çok iyi. oyunlarda da gayet iyi ısınma sorunu fan sesi sorunu yok ancak tek bir oyun hariç. pubg oynarken asla takılmıyor zevkle saatlerce oynuyorum yüksek fps alıyorum. ancak fan sesi inanılmaz artıyor. sadece bu oyuna özel olarak.
  • kesinlikle ilk pubg açtığımda oyunu kapattım fakat fan soğutması müthiş olan leptopdur.
  • i7 ve gtx1060 16gbram barındıran modelini sipariş ettiğim üründür.

    adobe after effects performansı, cuda ile birlikte tatmin edicidir.
    ekran kartı çalışmaya başlayınca fanların devreye girmesi kaçınılmaz oluyor.
  • kronik problemi olan cihazdır.

    riske girmeye değmez alacaksanız başka bakın derim. kullanıcıyı ilk kullanımda gayet memnun ediyor ama bir süre sonra sorunlar çıkarmaya başlıyor.

    kendi makinemden bahsetmem gerekirse alalı altı ay oldu beşinci ayda aşırı ısınmaya başladı. bir saat kullanımdan sonra kasanın ortasına elinle dokunmak cesaret istiyor. metal kasa elini yakıyor çaydanlığa dokunamazsın ya aynı öyle. oyunlarda drop yiyor fps bir anda 15, 20 civarlarına düşüyor 10 saniye sonra düzeliyor. ayrıyetten makineyi alırken yanında 130w adaptör geliyor bu da bilgisayara yetersiz geliyor yüksek performans bir şey çalıştırdığınız zaman bilgisayarın şarjı takılıyken düşüyor. koç sistem bu problemi kabul ediyor ararsanız eğer size 180w adaptör gönderiyor.

    geldiğinde mikrofonu da bozuktu zaten geri nasıl iade eder de paramı kurtarırım onun derdindeyim. bu konularda bilgisi olan birisi yardımcı olursa sevinirim.

    edit: garanti'ye gönderdim duruma göre editlerim.

    geç gelen edit 2: aynı sorunu yaşıyorsanız eğer hiç kasmayın ben gönderdiğimde anakartı grafik işlemciyi vs komple değiştirdiler öyle düzeldi. drop olayı aşırı ısıdan kaynaklanıyor benden başka çok kişide gördüm bu sorunu. çok yüksek performanslı uygulamalar kullanıyorsanız altına bir tane soğutucu almanızı tavsiye ederim bu şekilde tekrar problem yaşamadım. bir de uzun süreli kullanımda baktınız ufaktan fps düşmeleri başlıyor uygulamadan çıkın bilgisayar bir nefes alsın yoksa yine aynı oluyor devamlı drop yemeye başlıyor. çok sıkıya gelmiyor anlayacağınız bu makine.

    mikrofonum zaten bozuktu onu da değiştirdiler bilgisayarı sıfır aldım içini komple değiştirdiler. ondan sonra da çok yormadım zaten bilgisayarı hala kullanıyorum problem çıkarmadı. gerçek bir ekşici olsam bu konu için başlık açmam gerekirdi hakkını veremiyorum bu yazarlığın.
  • dell inspiron gtx 1060
    kulaklık girişi ile ilgili sorunundan ve çözümünden bahsetmek istiyorum.
    kulaklık taktığımda ses hoparlörden gelmeye devam ediyordu. çözüm olarak ses kartını silip yeniden yükleyecektim. ama çözüm ses kartını silmekmiş sadece. dell e ait ses kartını silin programı da silin. driver update programını da sil ki geri gelmesin driver.
    görsel
    sonra mikrofonu kulaklığı dene.
    ben de de aynısı var deyip diğerlerini bilgisayar kullanmayı bilmemekle suçlayanları engelleyin geçin. dell 7575 olmasına rağmen ekran kartı 1050ti olan ile 1060 olan 2 ürün birbirinden farklıdır ve farklı kronik sorunları vardır. 1050ti modellerde yüksek performansta pil şarj etmeme sorunu olurken 1060 modellerde bu olmaz.
  • 5 aya yakındır kullanıyorum. herkesin bahsettiği pil düşmesi gibi bir sorunla hiç karşılaştığımı hatırlamıyorum yani yüksek performanslı şeylerden kasıt oyun falansa witcher 3 falan oynadım hiç öyle pil seviyesi düşmedi. ısınmaya gelirsek evet yani ağır oyunlarda (evet gene aynı örnek witcher) ısınıyor dokunmak cesaret ister yaz ayındayız yani aşırı anormal görmüyorum. kimse bahsetmemiş ya da ben görmedim ama oyun oynarken özellikle pc şarja takılıysa çok ses çıkarmaya başlıyor kulaklık varken sorun değil ama yokken gürültülü çalıştığını duyabilirsiniz. onun dışında pek bir probleme rastlamadım. alcak olan falan varsa teknik konulardan pek anlamasam da kullanma yönünden görüşlerimi bildirebilirim.
    ekleme: kimin gözü kaldı bilgisayarımda. şunu yazdıktan 2 gün sonra 4 defa yeniden başlattım açabilmek için bilgisayarı.
  • aldığım günden beri çok memnun olmakla beraber sorunlar yaşadığım ve bugün servise gönderdiğim oyun bilgisayarı. masaüstü mü alsam laptop mu alsam derken toplamaya çalıştığım masaüstüler 10000 tl yi geçtiğinden vazgeçip bunu almıştım şubatta. tam dolar yükselmeden önce 4100 tl'ye aldığım için de fiyatı yükseldikçe kendime aferin çekmiştim, çünkü fiyatı bi ara 8000 tl ye çıkmıştı, şu an 6000-6500 tl arasında gözüküyor. neyse.

    ilk zamanlar jack girişinde problem olduğunu farketmiştim. hangi headphone'u kullansam bilgisayarımdaki tüm sesi karşıya gönderiyordu. yani oyun ya da arka planda çalan müziği discorddan karşıdaki herkes benim duyduğum netlikte duyuyordu resmen. tabi bu süreçte herkes beni dışladı, kimse benimle oyun oynamadı, haklılardı da. bu sorunun kulaklıktan olmadığını, combo jack'ten ya da driverdan olduğunu düşünsem de çözemedim sorunu. garantiye vermek de istemedim yeni aldığım aletten 2 hafta uzak kalmamak için. ne yaptım? usb girişli headphone alıp sorunsuz devam ettim.

    diğer bir ciddi sorun ise cpu'nun ısınması sorunu. son 2-3 aydır sürekli fps drop yemem neticesinde sıcaklık değerlerini izlememle cpu sıcaklığının 90-100 aralığında gezdiğini ve zaman zaman 105 dereceyi aşarak termal throttlinge girdiğini ve bunun fps droplarına sebep olduğunu farkettim. gpu sıcaklığı 75 dereceyi hiç geçmezken cpu 100 leri 10 dk içerisinde görüyordu. istedim ki açıp termal macununu değiştireyim garantiyi de 10 15 gün beklemeyeyim ama garanti gider ve sorun çözülmezse diye bugün garantiye verdim. sorun tahmin ettiğim gibi macundansa bile bir bilgisayarın 8 aylık kullanım sonrası macununun bu şekilde etkisizleşmemesi gerekiyor.

    bunun yanında ürünle beraber pakette gelen 130 w lık yanlış adaptörden dolayı bataryanın %90 lara düşmesiyle de fps droplarım oluyordu, yukarıdaki arkadaşların da bahsettiği gibi durumu farkettikten sonra koç sistemi arayarak söyledim ve zaten durumu bildiklerinden sağolsunlar hiç uğraştırmadan 180 w adaptörü direk gönderdiler o sorun düzeldi.

    özetle güzel bilgisayar, gpu performansı gayet tatmin edici ama bu şekil sorunlar da yaşattı bana.

    edit: yapıldı geldi, şu an iyi. heat sink ve termal macunu değiştirilmiş.
    edit2: yapıldıktan 3,5 ay sonra tekrar aynı sorun başgöstermeye başladı. can sıkan durum, napıyım servise gönderip yine 14 gün mü bekleyeyim, kendim halletmeye çalışıp garantisini mi hiç edeyim? amk
    edit3: anakart değişti, ısınma problemi değişmedi. almayın. kasa almaya karar verdim.
  • servisini koç'un üslendiği amerikan bilgisayar markası dell'in ürettiği gamebook. fiyat performans olarak en iyisidir diyebilirim 7577 modeli için. öyleki vatanda rakiplerinden 1.000 ila 2.500 tl arası uygun. bende yaklaşık 8 aydır 1060 max-q olan modelini kullanmaktayım ilk olarak gerçekten çok memnunum ve herkese tavsiye ederim. forumlarda 1050ti hakkından güç bağlı iken pil bitme sorunu yaşanıyormuş dell 180w luk adaptörü anında gönderiyormuş diye duydum. gelelim bilgisayara gaziantep yaz sıcağında 75 dereceyi geçmedi ekran kartım. kışın ise yaklaşık 5 saat pubg oynadıktan sonra baktım 60 dereceye ulaşmış bir ara ortalama 55 derece idi. ısınma problemi olmaya bir cihaz. gerçekten bu performastaki bir cihaz için ince ve hafif. ekran full hd ve ıp paneldir.
  • içinde yüklü gelen waves maxxaudio programında playback sekmesinde eq profile: loudness yapınca desibel x3 olan dizüstü bilgisayar.*
hesabın var mı? giriş yap