• 2010 yılı mahsulü hark tsui tarafından yönetilmiş olan çin / hong kong ortak yapımı film.

    hark tsui, farklı türlere ait unsurları bir araya getirerek başarılı karışımlar oluşturmakta ustalaşmış bir yönetmen. filmografisine bakıldığında hemen her türden örneğe rastlamak mümkün. bazı işleri büyük gişe başarıları kazanırken, bazıları gişede çuvallasa bile kendi kült hayranlarını yaratıyor. bu hafta vizyona giren 2010 tarihli dedektif dee ve gizemli alev, gişede başarılı olanlardan.

    2010 venedik film festivali’nde altın aslan için yarışan detective dee and the mystery of the phantom flame, iki saat gibi uzun denebilecek süresine rağmen zamanın nasıl geçtiğini anlamadan keyifle izleniyor. uzakdoğu sinemasına mesafeli seyirciler bile gönül rahatlığıyla tercih edip bir de fazlasıyla eğlenebilirler bile.

    dahası için...
  • tang hanedanlığı döneminde adı geçen isimlerden biri olan ve daha sonra pek çok roman ve dizide kurgusal olarak kullanılmış di renjie' nin maceralarının tsui hark elinden çıkmış hali. bu filmde andy lau, detective dee yani di renjie olarak arz-ı endam etmekte. yanında bir adet li bingbing, carina lau, tony leung ka fai bulunmakta. aksiyon yönetmeni de sammo hung.

    bana kalırsa keyifle izlenecek filmler arasında, tsui hark takipçileri kaçırmamıştır zaten. görüntüler ve aksiyon, kendi içinde oluşturduğu atmosfer ve fantazi yerli yerinde.

    (bkz: di renjie)

    tsui hark, di renjie macerasını burada kesmiyor. 2013 yapımı di renjie: shen du long wang, bu filmi takip ediyor ama detective dee' nin geçmişine götürüyor.
  • 2010 çin - hong kong yapımı bir film. fena değil. olaylar ve hikayenin açıklığa kavuşturulması ilginç. dövüş sahnelerinin cılkını çıkartmayıp fantastik filme doğru fazlaca kayış olmasa idi daha güzel olurdu. hele 2013 yapımı olan ikinci film di renjie shen du long wang'da genç dedektif dee'yi görüyoruz. ilk filmden önceki dönemi anlatıyor. deniz ejderhası ve zehirli bitkiler, enfeksiyon yapan bakterilerle epeyce ciddiyetten çıkmış, fantastik film olmuş. filmde sürekli aksiyon ve sürprizler var, takip etmekte zorlanıyorsunuz. eğlence adına güzel, izlenebilir. arşivlik bir seri değil.
  • olayların tarih sırasına göre serinin 3. filmi. eğlenceli gibi arada ciddileşiyor vs.
hesabın var mı? giriş yap