• düzgün işleyen ihtiyaca karşılık verebilecek bir yapılanma olmadığı sürece-herkes kendi yaşadığı olaylara bakarak devlet hastanesi daha iyi ya da özelde daha iyi bakıldım diyebilir-olması gereken sistem işlemediği için herkesin deneyimin iyi kötü şansı farklı olabilir.-bunu debeye giren iki farklı entrye karşılık söylüyorum...
  • devlet hastanelerinin doktorları daha tecrübelidir. daha kısa bir muayenede daha net sonuç söyleyebilirler. bunun nedeni çok basit. çok sayıda hasta bakmaları, teşhis tecrübelerinin yüksek olmasını sağlıyor.

    özelde en küçük bir şey için bile tahlil, ultrason röntgen vb masraf çıkarıcı laboratuvar işlemi çıkarırlar, çünkü aslolan patronun para kazanmasıdır.

    yine de devlet hastanelerinin kalabalığı nedeniyle çoğu defa mecburen özeli tercih ediyorum. ve bugüne kadar bu konuda öğrendiğim en önemli şey, olayın hastanede değil doktorda olduğudur. en iyisi devlet hastanesi tecrübesi bulunan bir doktora özel hastanede gitmek yine de her teşhise inanmayıp gerekirse ilgili konudaki bilimsel makaleleri de okuyup, akla yatıyorsa uygulamaya izin vermektir.

    özel muayenehaneler hastane sayılmadığından ve herkesin gücü yetmeyeceğinden konu dışıdır.
  • devlet hastanesi usg taraması için 2017 yılının mart ayına randevu verirken , özel hastane hemen gel çekelim der.

    devlet hastanesine , o zamana kadar ölmezsem gelirim deyip , özele gidersiniz . hayati durumlarda epey bir fark var yani.
  • özel hastane:
    + merhaba hanımefendi randevunuz varmıydı?
    - hayır
    + peki o zaman hemen size yardımcı olup kayıt alıp işleminizi başlatalım
    - tamam çok teşekkür ederim
    + rica ederim lüten ayakta kalmayın buyrun oturun biz size haber vereceğiz.

    devlet hastanesi:
    + hoop teyze nerye ya? sıra aldınmı sen? allah allaaah git sıra al gel
    - yok almadım, çok kalabalık yardımcı olamazmısın?
    + olmam teyze burası dingonun ahırımı, bak bir sürü insan bekliyor senin gibi git sıra al gel
    - ouyyyy allah kimseyi sizin elinize düşürmesin innnşallaaaah, ölsek umurunuzda değil ha
    + hadi teyze hadi işim gücüm var meşgul etme, git sıra al gel yav.
  • her ikisinde de calistigim icin sistem konusunda yeterli tecrubeye sahip oldugumu soyleyebilirim. oncelikle devlet hastanesine bakalim;
    1. ucetsiz olmasi nedeniyle para odemezsiniz. mrds ile randevu alabilirsiniz ve gidip muayene olursunuz. olacaginiz muayenenin suresi 2 bilemedin 3 dakikadir, yani girdin ciktin derdini anlatman icin o kadar sure vardir. ortalama bir poliklinikte 70-80 arasi hasta gorulur. bakin hasta gorulur dedim bakilmaz burasi onemli. nedenine gelince oradaki doktorlarin hepsi olmasa da bircogu sizi puan olarak gormektedir. 1 hasta 20 puan, yan dal uzmanligina muayene olursaniz 40 puan alinir. yani siz hekimin gozunde puandan baska birsey degilsiniz. yalniz yine soyluyorum bircok hekimde vicdan kirintisi kalmistir ve oyle tahmin edeceginiz gibi def et gitsin seklinde yapan cok hekim yoktur. (yani benim oldugum yerde boyleydi). ciddi bir hastaliginiz var ise genellikle hekimler sorumluluk almak istemezler ve sevk et gitsin modundadirlar. o yuzden hastalar orasi senin burasi benim dolasirlar. cerrahide ise komplike olmayan ameliyatlara baliklama atlanir. uzun 3-4 saat surecek ameliyatlar puan derdi yuzunden cok tercih edilmez.
    2. serviste eger eg.ar.has. ise turnover onemli oldugundan cok fazla hastanin yatmasi istenmez. normal devlet hastanesinde asistan olmadigindan dolayi butun evrak dosya isi hekimde olacagindan pek hasta yatirmak istenmez angarya ve vakit kaybi olarak algilanir.
    ozel hastaneye gelince, sistem ne kadar hasta ve tahlil o kadar para kazanmak uzerinedir. burada puan-performans yoktur, yuzde almak vardir. genelde drlar fix uzerine anlastiklarindan ve o fixi gecmek te pek mumkun olmadigindan bu sekilde calisirlar. evet hastaya daha fazla vakit ayrilir ve sorun cozulmeye calisilir. yine komplike hastalarda sevk mekanizmasi calismaktadir. cerrahi kisminda ise zorlu ameliyatlara girilir tabikii yine hekim kalitesi burada onemli faktordur.
    ozetleyecek olursak; devlette hasta puandir ozelde paradir. onemli olan iyi bir doktora denk gelmenizdir..
  • özel hastanede çalışan annesinin yanında bir ufaklık var. annesi işiyle uğraşırken çocuk orada bulunan hasta ve yakınlarıyla takılıyor. insanlar seviyor sorular soruyor çocuğa. bir tanesi baban ne iş yapıyor senin diye soruyor. çocuk devlet hastanesinde çalışıyor diye cevap veriyor. kadın tekrar soruyor. peki babanın işyerine yanına da gidiyor musun? minik kız suratını ekşitip cevap veriyor. gitmiyorum orası çok pis kokuyor.
  • devlet hastanesinde ölürsün, özel hastanede hayata gözlerini yumarsın.
  • birinde doktor "neyiniz var?" der. diğerinde doktor "hoşgeldiniz. gelirken yorulmadınız inşallah. yorulduysanız hemen benim ayaklarımı size nakledelim. boşver bana ayak lazım değil. bu arada ne kadar yakışıklı / güzelsiniz. demek dişiniz ağrıyor. hemen tomografi, röntgen, mr, hormon, kan ve bütün kazık tahlilleri yapalım." der.

    (bkz: abartıyorum anlaşılmak istiyorum)
  • grip olduğunuzda devlet hastanesi doktoru size bir antibiyotik yazar yollar, özel hastanede ise olabilecek her türlü kan testi, röntgen, mr istenir. sonunda doktor bir antibiyotik yazar gönderir.

    not: antibiyotik gribin tedavisi değildir. sözlükteki doktorlar uyardı. bunun ben de farkındayım ama antibiyotik yazıp gönderen doktor sayısı bi hayli fazla. ama benim burda eleştirmek istediğim şey doktorlar değil, özel hastanelerin daha çok para kazanmak adına yaptığı testler.
  • birisi para kazanmak içindir. diğerinin amacı sağlık hizmetidir.
hesabın var mı? giriş yap