• evet sayın arkadaşlar.
    3 sene boyunca meslek lisesinde okudum ve son senemde temel liseye gitme kararı aldım. 3 sene boyunca doğru düzgün eğitim alamadım. son senemde çalışmama rağmen bu sene yks den kötü bir net yaptım.

    hedefim (bkz: bilgisayar mühendisliği) ama maalesef tutmadı. şimdi sorum şu 2 senelik (bkz: bilgisayar programcılığı) yazıp dgs ile geçiş yapmak mı yoksa bir sene daha çalışmak mı mantıklı ?

    bu arada dgs'nin ne olduğunu bilmeyenler için;

    dgs önlisans programını tamamlamış öğrencilerin kendi alanlarının lisans bölümlerine geçiş yapabilmek için girmiş oldukları sınav.

    60 türkçe, 60 matematik sorusu ve 150 dakikalık bir sınav. matematik kısmı, tyt matematik sadece biraz daha mantık ağırlıklı.
  • dgs bir maranton gibi konu eksigini kapatir sıkı, saat tutup deneme sinavlari cozersen oluyor istedigin universite olmasada istedigin bolum 1 sene sıkı calismayla oluyor en azindan 7 sene once oluyordu
  • bölüme göre değişebilir konu kilit +rep
  • bunu volkswagen kullananlara sormak lazım ama golççüler biraz tepkili olabiliyor bu konuda.

    asıl konuya dönersek, elbette mantıklı o azmi kendinizde görüyorsanız.
    hatta yazılım işine sahiden kendinizi verir ve severseniz 4 yıllık okul mezunu olmak da zorunlu değil. benim 2 yıllık mezunu olmasına rağmen güzel pozisyonlara terfi etmiş it sektöründe tanıdıklarım var. olay kişinin kendisinde bitiyor sonuçta. çalışır, kendinizi geliştirir, dil öğrenir, algoritma çalışırsanız oluyor bir şekilde bu işler.
  • dgs ile geçiş yapma süreci;
    önlisans mezuniyet notu çok önemlidir. bu not önlisans başarı puanını oluşturmakta ve sınavdaki puanın üzerine eklenmektedir.
    daha açık yazmak gerekirse şayet çok yüksek puanlı bir bölüme geçiş yapmak isteyen bir aday sınavda full çekse ama mezuniyet notu 2,5 olsa (üniversitede 4'lük sistem) yine puanı yetmiyor.

    dgs ile geçişte kontenjanlar o bölümün yks kontenjanının %10 u kadardır.
    matematik ve türkçe soruları mevcuttur sınavda.
    matematikte fule yakın yapamayan aday özellikle sayısal bölümlerde şansı çok azdır.
    geçmeyi düşünülen lisans programının taban puanlarına ösym den bakılarak, internetten dgs puan hesaplama yapabilir ve ona göre yol çizilebilir.

    t:hatalı başlığa sahip sorunsaldır.
    edit:başlık taşınmış.
  • 2 kere dgs ile geçiş yapmış biri olarak sana tavsiyem okuldaki başarı puanını çok iyi tutman hatta bölüm birinciliğine oynaman lazım. sınav zor bir sınav değil mantık ve zaman yönetimin iyiyse zaten sınavdan iyi puan alırsın ama iyi üniversitelerin kontenjanı çok az şöyle örnek vereyim benim zamanımda boğaziçi uluslar arası ticaret 2 kişi alıyordu sadece.
  • yazılım alanında kendinizi geliştirirseniz 4 yıllık bölüm okumanıza gerek kalmaz.
  • bir dgs uzmanı olarak desteklediğim düşüncedir.
  • iş imkanları ve askerlik nedeniyle eskiden mantıklı olan fakat artık günümüz ülke sınırları içinde zararlı olabilen bir seçenek. verilen zaman kaybı, askerlik sürecine bir katkı sağlamaması ve kpss seçeneğinde lisanslara tanınan kontenjanların önlisanslara göre çok çok dar olması sebebiyle önermeyeceğim seçenek.
hesabın var mı? giriş yap