• demek bu dijitalci nesil iki kutu alıp birisini hiç açmadan saklayan koleksiyoncuları görse kalpten gidecek.

    bu arada dijital olarak satın aldığınızı sandığınız oyunu sadece kiralamış olabilirsiniz ayıktırayım. atıyorum steam kapanırsa senin o dijital satın aldığın oyun ne olacak? puff uçacak gidecek. kutulu oyun alan adam ise o oyunun tapusunu almış gibidir, bin yıl sonra bile gene açar oynar. o yüzden bir bildiği olan adamdır.
  • arşivcidir, saygı duyulasıdır.
  • belki durumu vardır, belki de koleksiyoncudur, her halükarda süper bir insandır.

    yanımda monkey island 2'nin, wing commander 4'ün kutulu versiyonları duruyor. istesem bunları devri kapandı diye atmasını ben de bilirdim. o hissiyatı yaşamayan bilmez.

    bugün hala plak kleksiyonu yapan insanlar var. alo?
  • kutulu olanını takas işlerinde kullanabilecek olan insandır...
  • eğer kutulu oyunu aral'dan alıyorsa türk oyun sektörüne en büyük kötülüğü yapan kişidir.

    bu arada kutulu olarak alıp steam'den oynadığınız bir oyun olduğunu düşünelim. eğer steam kapanırsa bu oyunun bilgisayara kurulmasından, açılıp oynanmasına kadar pek çok sorun söz konusu olabilir.
  • "dijital sürüm"ü, "sanal alışveriş"i "reel" olarak görmeyen bir nesildendir belki;
    sevdiği oyunların evinde dekorasyon olarak görünür olmasını istiyordur belki;
    hediye alıyordur belki;
    başlıkta "bilgisayar/konsol oyunu" olarak tanımlanmadığına göre, dijital monopoly yerine masa üstü oyunu olarak alıyor da olabilir...

    liste uzatılabilir de bize ne, değil mi?
  • konsol özelinde konusmak gerekirse, oyununu takas edecek adamdir. dusuk butceyle oyun oynamak istiyorsa mantikli is yapiyordur.
  • collector's edition oyunların yanında gelen figür, game artbook gibi şeyleri seven insan olabilir. ben hem dijital hem de kutulu oyun alan biri olarak açıp açıp diablo 3'ün artbookuna bakmaktan zevk alıyorum mesela.
  • eskiden bunlardan biriydim.

    plak, cd dururken dijital sürüm müzik de satın almam ben mesela. eskiden bi kaset aldığımızda teyp çalarken bi yandan kapaktan şarkı sözü takip ediyoduk ya hani. o hastalıktan muzdaribiz bi çoğumuz hala. booklet ve kutu hastalığı diyorum ben ona. aynısı oyunlar için de geçerli. dvd rom bozulana kadar böyle takılıyodum ben. sonra oyunlar yarım kaldı steam çıktı bişeyler oldu geçti o olay bende. hep bu steam yüzünden. steam candır yav.
  • hiç romantik davranamayacağım kusura bakmayın,

    -aral ithalat tarafından sikilmeye doyamamış insandır,
    -bu firmanın ülkedeki tüm oyun piyasasını ağ gibi sarıp, fiyatları sikinin keyfine göre belirlemesine ''al biraz da kulağımın arkasını sik'' diye geri dönüş yapan insandır,
    -teknoloji marketlerin ''şu oyun şurada şu kadar fiyat, kafasına vur da biraz fiyatı arttırsın'' diye taşak geçer gibi mailleşmesini sağlayan insandır,
    -dijital sürüm satan steam'e hiç utanmadan sıkılmadan, şu oyunların fiyatını arttır, böyle yaparsan biz batarız diye dert yanan, böylelikle tüm oyuncuların ebesinin sikilmesine ön ayak olan insandır,
    -online servislerle 10 liraya bulabileceğiniz oyunu 160 liraya satmaktan utanmayan insanların ekmeğine yağ süren insanlardır,
    -kısacası bu ülkedeki oyunculuğun biraz gelişeceği varsa da ''koleksiyoncuyum ehi ehi'' diye gelişiminin anasını siken adamdır.

    casual oyuncuların konsolları popüler hale getirip, o makinelerin zayıf donanımlarına göre oyun çıkmasını sağlayıp, oyun dünyasının gelişmesine ket vuran insanlara benzetiyorum ben bunları. bunların sikinin keyfi için 10 sene önce grafik ve içerik açısından acaba nerelere gideceğiz diye merak ederken, günümüz dünyasında iki tane kol çizilen balonlar ile dövüşmeye çalışıyoruz. elindeki baltayı aynı yere 3 kere vurup ağaç kesen, grafik açısından yerlerde gezen oyunlara muhtaç olmuş durumdayız. aslına baktığında bir taraf casual oyuncuyken, diğer taraf ise bu işi ciddiye alan koleksiyoncu falan entel dantel adam gözüküyor değil mi? aha işte bu iki uç numunelik adamlardır tüm oyun dünyasını siken.
hesabın var mı? giriş yap