• toplumsal etki araştırmaları merkezi (team) tarafından konya, kayseri, yozgat, sivas, malatya, elazığ, bingöl, erzurum, gaziantep, kocaeli ve istanbul'un dindar seçmenlerinin yoğunlukta olduğu bölgelerde yüz yüze görüşme aracılığıyla topladığı verilerin analizi sonucunda dindar seçmenlerin en başta başörtüsüyle ilgili elde edilen kazanımları kaybetmekten endişe ettikleri ortaya çıkmış. katılımcıların en fazla endişe ettikleri ikinci konu ise sosyal desteklerin kaybedileceği korkusu olmuş. muhalefet partilerinin hangi hususlara odaklanması gerektiği ile ilgili önemli ipuçları içeriyor.
    link
  • bir kere de ekmek için endişelenin be, bi bitmedi mağdurluğunuz. size akp müstehak, açlıktan ölene kadar oy verin.
  • o dindar seçmen günün sounda karınlarını doyurmak için başörtüsünü yemek zorunda kaldığında hangi hassasiyetleri kalacak onu merak ediyorum.

    not: ülke deposu olmakla gurur duyduğu tahılı bile ürettiğinden çok ithal eder hale gelmiş. en çok kullandığı yağda dünyada ithalatta bayrak taşıyan konuma gelmiş. temel gıda maddelerine her gün yeni zamlar geliyor. üç gün önce alınan ürün üç gün sonra aynı fiyata alınamaz olmuş. çin olacağız ihracat şampiyona olacağız derken git gide büyük çin kıtlığına doğru gidiyor gibi duruyor ülke.

    üç gün sonra açlıkla sınanıp çoluğunuz çoğunuz aç kalırsa hangi hassasiyetiniz kalır görürsünüz.
  • bunlar ayrı gerizekalı da muhalefette de oturup bunları arastıracak zeka yok. iki taraf aptallıktan kırılıyor biz arada kaldık.
  • "dinci seçmen türban konusunda endişeli." olmalıydı araştırmanın başlığı.

    (bkz: dindar ile dinci arasındaki fark)

    hem endişe etmelerine gerek yok, sanki başka bir partiye oy vereceklermiş gibi...

    verecekleri birkaç parti var aralarında dönüp dursunlar. bunlara verip, fakirleştikçe fakirleşsinler, türban kurtarır onları.
  • bir başörtüsü muhabbeti nedeniyle 20 senedir çektiklerimiz ortada.

    demokrasi pek hayırlı bir sistem değil bu toplum için. kleptokratlara yol sağlayan bir sistem.

    gelişim de göremiyoruz. büyük ihtimalle 100 sene sonra ortadan yok olacak dini gelenekler için bunca acı çekmenin anlamı yok.
  • dindar seçmenin de, kürt seçmenin de, yarak seçmenin de, kürek seçmenin de dibine vurayım. aç kalıp türban yesinler anasını satayım bana ne. al dindar seçmenin istediği oldu yirmi senedir, sonuç bu. susup otursunlar mümkünse.
  • "kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır."

    mustafa kemal atatürk
  • bir kere de aç kalan insanlar için endişe etselerdi bu halde olmazdık.
  • ülkenin bugünkü durumundan bu başlıkta yazan zihniyet sorumludur.

    ne zaman bir toplum kesimi uğradığı haksızlıktan, zulümden, baskıdan bahsetse bu az-müslüman-sunni-türk kitle "mağdur edebiyatınız bitmedi" diye çemkirmeye başlıyor.

    ulan zibidi! bunların hepsi gerçek! bunlar oldu! bunlar yapıldı! hala inkar ederek kimi neye ikna edeceksin kafasına tükürdüğüm zibidisi?

    türbanlılar mağdur edildi!
    kürtler baskı gördü!
    aleviler katliamlara maruz kaldı!
    rumlar saldırılara maruz kaldı!
    ermeniler aşağılandı!
    yahudiler soyuldu!

    bunları hepsi oldu! bunların oyunu istiyorsan bunlar bir daha olmayacak demen gerekiyor!
    "bi bötmödö moğdor odoboyotonoz" diye ağzını yaya yaya inkar ederek kimseden değişmesini bekleyemezsin!

    kemire kemire bitiremediniz hala devam ediyorsunuz!
hesabın var mı? giriş yap