• doğru bir bakış açısıdır. artık kaç metre olduğunu bilemeyeceğim sahanın eninin, yine kaç metre olduğunu bilemeyeceğim kalenin enine oranına bakarsanız; o çerçeveyi tutturmanın neden gole daha yakın olduğunu anlarsınız. sonuçta kimse trübünlere giden topu gole daha yakın görmüyor. anlaşılmayacak birşey yok.
  • bilimsel açıklaması şöyledir.

    şimdi mesela sağ ayağınızı kullanan bir futbolcusunuz. ve genellikle şutları ayağınızın içiyle vurduğunuzu varsayalım ki genelde durum budur. şut çektiğinizde top sola doğru falso alacaktır. eğer top bu şuttan sonra sol direğe çarparsa zaten halihazırda sola doğru kıvrılarak geldiğinden direğin sağına vurması daha olası. ayrıca tepeden bakıldığında saat yönünün tersine dönmekte olduğundan direğe çarptıktan sonra kalenin içine yönlenmesi de daha olası. tabi aynı durum tam tersi düşünülürse sağ direk için de geçerli. ama bu sefer direğe çarptıktan sonra kalenin dışına yönelmesi daha olası. yani toplamda topun kaleye girmesi olasılığı yüzde 50 olmalı. buraya kadar entrymi okuduğunuz için teşekkür ederim. başında durumu kanıtlayacağımı sanmıştım ama yazdıkça kendimi çürüttüm ve evet itiraf ediyorum, mühendisim. ama iyi top oynarım lan. valla bak. halısaha neyim olursa çağırın gelirim.
  • topun kale içine girmesi için başka bir deyimle gol atmak için vurulan şut kale direğine çarptığı vakit "az kalsın gol oluyodu" denir. denmelidir. e sen auta çıksın diye vuruyorsan "tüh az kalsın auta çıkıyodu" denir. bu böyledir. ayrıca (bkz: ne diyem mahmut mu diyem).
hesabın var mı? giriş yap