• spotify'ın şarkı önerme, şarkıdan radyo oluşturma gibi özelliklerindeki zayıflığı biraz olsun unutturmuş olan özellikdir kendisi.

    her hafta pazartesi günü sizin için özel bir çalma listesi oluşturuluyor ve kendi izlenimlerime dayanarak(kaynak: götüm ) baya iyi çalıştığını söyleyebilirim. bir de pazartesi sabahları kargo falan gelmiş gibi tatlı bi his oluşturuyor insanda, eğer bu listedeki şarkılar uyandığınızda telefonunuza inmişse. (telefonda otomatik kaydetme özelliğini açarsanız ve gece wifi açıksa. zenginseniz ve dataya data demiyorsanız online da dinleyebilirsiniz tabi)
  • ''pazartesi olsa da spotify bana neler hazırlamış bi görelim'' dedirten, mükemmel bir özellik.
  • insana özel olduğunu hissettiren liste.

    nasıl bir algoritma kullanıyorlarsa sevebileceğim tüm şarkıları bir listede toparlıyor. 20 yıllık sevgilim olsa ruhumu bu kadar iyi okuyamaz.
  • geçen hafta dinlediğiniz türlere göre data verisini toplayıp bazı bazı underrated gruplar ya da sanatçılar, bir iki tane de çok bilinen şarkıları aynı potada eritip, önünüze koyar. ve genelde maksimum sonucu alırsınız. buradan birçok şarkıyı listelerime ekledim.

    fakat geçmişte es kaza türkçe bir parça dinleme hatası yaptıysanız sıçtınız. zira 2-3 haftada bir sırf bu veriyi baz alarak listenize alakasız türkçe şarkılar girebiliyor. misal ben geçenlerde yüzyüzeyken konuşuruz'u dinledim diye listeme buray diye biri girmişti lan. olm buray diye şarkıcı adı mı olur :(
  • pazartesiyi beklemek için geçerli tek sebep.
  • haloo helsinki!, rush ve rufus wainwright'ı hiç sırıtmadan aynı potada eritebilen tatlış. pazartesi sendromunun ilacı.
  • her hafta en az 5-6 adet çok seveceğiniz şarkı keşfetmenizi sağlayan spotify uygulaması.

    aynı zamanda her hafta en az 2 alakasız türkçe şarkı da öneriyor. geçen hafta deniz seki ve ceza ikilisinden sonra bu hafta da sagopa kajmer ve serdar ortaç ile karşıladı beni discover weekly.

    demem odur ki, aramaları yaptığınız sırada bilinciniz yüzde yüz açık değilse lütfen arama yapmayın. eğer benim gibi yanlış arama kurbanı olan arkadaşlar varsa hepimiz için 1 haftalık türkçe pop arama duruşu talep ediyorum.
  • aranızda hala şu güzellikten haberi olmayan spotify kullanıcıları varmış.

    shame on u lan. shame on u

    sabah sabah kafa açıyor valla. uyku ana başlığı altındaki nature noise ve the sleep machine rainforest play list'lerinden sonra spotify'ın insanlığa en büyük armağanı.
hesabın var mı? giriş yap