• öğrencilerinin kafasını merak ettiğim üniversitemsi bir ticarethanedir. lan yıllık ücret 20.400 lirayken eğitim kurumuydu da 22.500 olunca mı ticarethane oldu siz nasıl zengisiniz. cebinizdeki akrebi sikeyim. öss'de 30 soruyu zor yap sonra gel ben hukuk okuyorum şunu okuyorum bunu okuyorum diye artislen. az bile az.

    hayır bir de gelip 20.400 lira ödeyen zengin mi ya ühü ühü ühü diye ağlıyorsunuz bi yandan da otopark ücreti de çok fazla diye ağlıyorsunuz. be beynine sıçtıklarım altınızda arabanız var yılda okula 20.400 lira veriyosunuz ve 18 yaşında bebelersiniz. siz fakirliğinizi bulunduğunuz ya da bulunduğunuzu zannettiğiniz kasta göre kıyaslıyorsunuz heralde. bu ülkede yıllık 20.400 lirayı üniversite bile olmayan bir üniversiteye ödeyebilecek yüzde kaçlık bir dilim var zannediyorsunuz allah aşkına. yapılan zamma karşı tavsiyem okula arabayla gitmeyin tasarruf yapın gençler ya da otoparkta araba yıkamaya başlayın*
  • sözde üniversite.

    zeynep altıok'u, babasının katledilişi üzerine yazdığı yazı sebebiyle işinden atan faşizan medrese. halbuki ne güzel değil mi insanların vahşice katledilmesi...

    sizin gibi "üniversite"nin...
  • bir hocalarını (zeynep altıok), babası için yaptığı açıklamalar sonucunda kovmuştur. sivas katliamına destek gibi bir şey bu!

    http://www.yesilgazete.org/…okun-kizi-isinden-oldu/
  • "odtü'de, boun'da, ne bileyim harvard'da yer açtınız da gelmedi mi bu çocuklar? oraları kazanabilenin hakikaten kazanamayandan akademik heves veya zeka vs. manalarında üstün olduğunu gösteren bir eğitim, sınav mınav sistemi mi var memlekette?" cümlesini sabah sabah okumama vesile olmuş ticarethane.

    semih üniversitesi, doğuş üniversitesi, okan üniversitesi bunlar güzel şeyler deyip zam gelince şikayet etmek çok komik. ama tabii daha komik olanı "parasız eğitim mi olur zaten çok saçma" kafasına gelebilmiş olması çoğunluğun. düşünün ki bir kısım insan sahiden "eğitim parasız olur mu yeaaa" diyor, sonra da ekliyor "fakir misiniz?". ehi ehi..
    şahane.
    emre aközleri falan okumaktan beyni bulandı insanların..

    bir nesil geliyor ki üniversite mezunu ve "ha odtü ha boun ha harvard ha doğuş ama şu 3500 tl zam olmasaydı" diyor.
    bir nesil geliyor ki "yeaa parasız okunur mu, ıyk ne o öyle fakir miyiz biz, zavallı fakirler parasız eğitim ister" demekte..
    bir nesil geliyor ki, ne okusalar boş...

    valla doğuş üniversitesinden kar eden kimse helal olsun, böyle ortamda bu adamlardan aldığın paraya acımayacaksın. müstehak.

    "parasız eğitim mi olurmuş yeaaa" diyen arkadaşlar 19 bin diil 30 bin versinler, "öss çok saçma yeaaa ne çalışcam ehe ehe harvard odtü ne ben de girerdim çalışsam" desinler, üstüne de "fakir miyim ben yeaaa para vermiycem ama taksitli veriym" desinler. aferin. 30 40 yetmez 50 çak bunlara.. aaa adı daha şık olan özel üniversitelerde çakılmışı da var... doğuş sayılmazmış daha iyi özel ünivesiteler daha pahalı ve dolayısıyla daha iyi eğitim veriyormuş, bu da doğrusuymuş. beyninize sıçayım sizin.

    "fakir gibi ne o öyle parasız eğitim muhabbeti, hangi devirdeyiz" diyen adam gördüm sabah sabah...
    ya sabır.

    parasız ve herkese eğitim hakkını savunmayanların, kendilerine dokununca/zam yapıldığında eğitimin ticarete çevrilmesinden şikayet etmeleri, kendileri mevcut sistemde başarılı olamadı diye (ya da kendileri başarılı olsa da yetiştiği garip ortam gereği kendisiyle aynı kasttan insanlarla bir arada okuma isteğinden para saçarak) paralı eğitim savunanların olması şu memleketteki çok sayıda acıklı şeyden bir kısmısı. neyse ki memleket artık bunlara takılamayacağımız kadar çok patoloji, sıkıntı ve sorun sunuyor...

    oxford, harvard varmış da bu çocuklar mı okumamış, boun'un doğuş'tan ne farkı varmış falan..
    of ooof.
  • devlet üniversitesinde dahi zor okuyan biri olarak öğrencileriyle empati kuramadığım üniversite. 19000 iken sorun yok 22500 olunca ticarethane oluyormuş, otopark ücretleri pahalıymış... tek derdiniz bu olsun.
  • mesele zenginlik meselesi değil.

    bir kaç istisna hariç, mantar gibi açılan vakıf üniversitelerinin tamamı ticarethanedir. bu 19bin tl iken de böyleydi, 22bin tl iken de böyle. hatta istersen tüm okulu bedava okut, o vakıf üniversitesi aslında vakfın sahibi sermaye grubunun, devletten bedelsiz hazine arazisi kapatmak için bir araç olarak kullandığı, daha sonra da o araziyi eğitim yerine (ki öyle kullanması gerek ama) istediği şekilde imar değiştirerek kullandığı için, alayı birden ticarethanedir.

    şimdi sıkıntı nerde biliyor musun? biz bunları dile getirince, "abicim bak, okuduğun okul, okul değil, üniversite hiç değil, amacı yüksek öğretim vermek değil, 20 yıl sonra kuvvetle muhtemel esameleri okunmayacaklar" dediğimiz zaman "yok yaee, şöyle hocalar, böyle ortam, imkanlar hebe hübe" diyorsan, vay 19bin'den 22bin'e nasıl çıkar da demeyeceksin. söylüyoruz sana, o üniversite diye gittiğin yer, adam için sadece araç, zarar etmesin yeter, ama zarar etmemek için de elinden geleni ardına komaz, bunu da bil.

    ha, demişler ki, e nedir yani, bir sürü dar gelirli vatandaş çocuğunu okutmuyor mu özel üniversitede, onların durumu ne olacak, onlara yazık değil mi, okutmasınlar mı? okutmasınlar amına koyim. bok mu var, herkes üniversite mezunu oluyor? dar gelirli olduğu için üniversite okumuyor değil ki, beğenin beğenmeyin, bu ülkede üniversiteye giriş aşamasında yapılan bir sıralama sistemi var, ve o sisteme göre daha başarılı olanlar (adildir, doğrudur veya değildir farketmez) üniversiteye girmeye hak kazanıyorlar. senin oğlun da mühendislik okumayıversin, dar gelirli olduğu için değil, mevcut sistemin sıralamasını geçemediği için okumayıversin.

    sen zannediyor musun ki, eğer arkasında kalantor bir babası yoksa, senin memur çocuğu oğlun doğuş'tan mezun olunca aslanlar gibi iş bulacak? hiç alakası yok.

    herkes sikimsonik üniversite mezunu. sonra millet ağlaşıyor, vay vinç operatörü benden nasıl daha çok para kazanıyor.. e bi düşün bakalım.
  • zeynep altıok'a yaptığı muameleden dolayı kınadığım kurum.ne ayaksınız olm siz ?

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18808741.asp
  • dün itibariyle okulun rektörlük binasında istanbul üniversitesi devlet konservatuvarı öğrencileri tarafından iki saatlik bir şan konseri verilmiştir. güzel geçen konser, güzel karşılama vs derken beni benden alan bir durum da yaşanmıştır aynı zamanda. kulislerde bulunan, sahneyi göstermesi gereken ekranlar açıldığında -ki bu ekranların amacı kulisteki insanların sıralarının gelip gelmediğini takip edebilmesidir- kameranın önce izleyici kapılarına dönük olduğunu fark ettim. daha sonra izleyiciler arasından bir kızın göğüslerine 90 derecelik bir açıdan zoom yapmak suretiyle bir süre bekledikten sonra sahneye döndü. hani bir yere kadar tamam, belki adam kamerayı ayarlıyordur, sadece beceriksizdir, cahilin önde gidenidir gibi iyimser bir tavırla yaklaştık ama konser başladıktan sonra solist kızların göğüslerindeki en ufak ayrıntıyı görebilecek kadar zoom yapması, oradan bacaklara inmesi, tüm dekolteleri ince ince ayrıntılarına kadar incelemesi, 5 dakikalık arada cep telefonuna bakan bir izleyicinin etek altı görüntülerini çekmesi ve bu beş dakikalık ara boyunca bu sapıklıktan vazgeçmemesi, ikinci yarı başladığında işi iyice abartıp kızların bacak aralarına kadar dikizlemesi hangi mantığa, hangi insanlığa, hangi dürzülüğe sığar bilemiyorum. hele ki bu olay bir eğitim kurumunda gerçekleşiyor, hele ki bu eğitim kurumu bir üniversite. böylesi bir üniversitede böylesi insanların nasıl barındığını çözebilmiş değilim. haydi bu embesil, bu sapık totoş bizlerin o ekranları açma ihtimalini düşünemedi, biz okuldaki görevlilerden birini uyardığımız halde neden hiçbir şey değişmedi o da ayrı bir konu. gereken yerlere gerekli şikayetler de yapılacaktır, hiç kuşkunuz olmasın. benimkisi yalnızca kamuoyu bilgilendirmesi.
  • gerçekten de bilgi açlığı ve iyi bir eğitim almak için bu ve nevi okulları seçen arkadaşların bu zaafından faydalanan okuldur efenim. son zam olmasaydı hepsi alanında uzman, bilgiye doymuş bir sürü genç yetişecekti ama artık zor. bu zamdan sonra okuldan ayrılmak zorunda kalacaklara tavsiyem seneye tekrar sınava girmeleri ve her ne kadar kendilerini tatmin etmeyecek olsa da istanbul, hacettepe, odtü gibi parasız okulları tercih etmeleridir. ha aynı eğitim kalitesi var mı derseniz asla tabiki doğuşun yanına yaklaşamazlar ama paranız cebinizde kalır.

    evet doğuş üniversitesi o son zammı yapmayacaktın, zira ülkeyi 50 yıl ileri götürecek bir nesli eğitimden soğuttun amk.

    edit: hacettepe, odtü, istanbul demişsin ama esas hocaları zaten bizim okulda ders veriyo diyen ilk doğuş üniversiteliye öss seti hediye edeceğim.
  • kazandığınızda, aslında kaybettiğinizi sonradan fark ettiren üniversite.
hesabın var mı? giriş yap