• (bkz: stitiskop)
  • mecburiyettendir. adam gibi bir stetoskop 200 lira civarında satılmakta ve doğal olarak insan kaybetmek istememektedir, sebep budur. götünüzden icat uydurmayın. kaç stetoskop kaybettim hatırlamıyorum. hele stetoskop buysa http://www.kalimed.com/…-iii-steteskop-kardiyoloji- değil boynunuzda taşımak nerenize sokacağınızı bilemezsiniz. (bkz: anladın sen onu)
  • hastane kantini, bahçesini aşmış durumdur. geçtiğimiz günlerde hastane yakınlarında (öyle dibinde değil, 15 dk yürüme mesafesinde) bir cafe-restauranta gittim. siparişimi verdim, arkadaşımla güzel güzel sohbet ederken içeri boyunlarında steteskopları ile iki beyaz önlüklü hatun girdi. bu neyin kafasıdır arkadaş? hiç mi fırsatın olmadı üzerindekileri bırakmaya ne bileyim steteskopunla hayat falan mı kurtaracaksın inegöl köfte yerken?
    kanımca tam bir gösteriş budalalığıdır.
  • kampüste doktor önlüğü ile dolaşan tıp fakültesi öğrencisinin kardeşidir. şehir içi dolmuşa bile önlükle binen tıp fakültesi öğrencisinin kuzen versiyonudur.
  • komiğime giden durum. üniversitenin yemekhanesine bile stetoskopla gelenini gördüm, ki üniversite hastanesi ile okulun yemekhanesi arasında rahat 250-300 metre yol var. hadi beyaz önlüğünü çıkaramadın da stetoskop ne alaka, çorbanın içine girmesin mazallah.

    edit: valla 1. sınıf öğrencisi değildi ya, sakallı kelli felli adamdı.

    cevap mahiyetinde edit 2: yok zamanı yokmuş da yemekhaneye gitmesine şükretmek lazımmış, ha ondan yemek sonrası balkonda 40 dakika çay-sigara keyfi yapıyor. meğerse stetoskopu çıkaracak vakti yok ama 40 dakika sigaraya vakit ayırabiliyor.

    neden savunma tribine girer ki insan. biz halden anlamayız sanki. ailede doktor çok. ben tıp doktoru değilim ama akademisyenliğe adım atmış biriyim, okumaksa biz de okuyoruz, god complexinizi de alın gidin. tanıdığım doktorların çoğu bu derece gösteriş budalası değil ama gösteriş budalası olan da çok. hadi bana hastane otoparkındaki 100 aracın 88inin dr plakalı olmasını açıkla o zaman. o niye, hastaya yetişirken polis durdurmasın diye mi. işiniz gücünüz ajitasyon. yolda günde 15 saat çalışan inşaat işçisini görseniz burun bükersiniz ama neymiş doktor burçakla beslensinmiş, yok efendim eşeğin şeyiyle beslensin. hemen bir üstlere alınma bi tripler. te allam. iyi halt yedin de doktor oldun, bi sensin doktor çünkü, aferin.

    (bkz: doktor olduğunu belirtmezse ölecek hastalığı)
  • bilinen doktor imajı dizilerde filmlerde önlüklü steteskopluyken gerçekte sadece 4. sınıf tıp öğrencilerinin böyle göründüğü durumdur. gerçek hayatta doktorlar önlük giymez ve gerekmedikçe steteskopu eline almaz. hatta gerçek hayatta doktorları ortalıkta bile göremezsiniz.
  • hastane içinde sürekli koşuşturmaca içinde olan doktor 2 dakika sigara içicem bahçede diye önlüğü, stetoskopu çıkarıp mı gezsin? hayır bunun bir işçinin iş kıyafetinden farkı ne? buna tepki gösteren scrubs giyen doktora ne der düşünemiyorum. ayrıca o stetoskop denen aletin en ucuzu 200 lira ki çoğu uzmanda 2 bin liralık aletler var nasıl ki siz iki binlik telefonu bir yere atıp gitmiyorsanız o adam da stetoskobunu orta yere bırakıp da bir yere gitmez. bu kompleksleri aşmış olmamız lazım artık, çarşıda pazarda öyle gezsin demiyorum ki çoğu doktor gezmez öyle anca tıp 1 öğrencisini görebilirsiniz belki. hastane bahçesi, hastane kantini arkadaşım bu bizim mekanımız anlatacağın. beyaz önlük görmekten rahatsızsan girmeyiver bizim alanımıza. sen rahatsız oluyorsun diye dakika başı önlük giy çıkar yapacak değiliz. ayrıca o önlüğü her gün evden hastaneye taşımak nasıl bir amelelik stajyerden başkası bilemez, insan illallah ediyor önlük falan umrunda da olmuyor. demek böyle basit şeyleri kompleks yapan insanlar varmış, insanoğlu ilginç vesselam.
  • her an her yerde oskültasyon yapmaya hazır olmak içindir.*

    bir başka versiyonu da t cetveli taşırken hissedilen gerginlikten muzdarip olmadır.
  • özellikle üst sınıf tıp öğrencileri ve asistan hekimler için geçerli olan, birilerinin canını fena sıkmış olan hede. sırf önlük giymekten bıktığı için bunun yerine stetoskopunu boynuna dolar ve hastanede öyle takılır. neden önlük giymekten bıkar peki, çünkü yaşlı amcalar ve teyzeler her beyaz önlüklüyü durdurup "evladım ben ultrason çekileceğim nerde acaba?" minvalinden sorularla karşılaşır. "e hastahanede stetoskop ile geziyor da ne diye yemekhaneye stetoskop ile geliyor?" diye birilerine yine dert olan bu ahlahsız ve görmemişlik içeren hareketin altında da vakit bulamaması gelir. şahsen yemekhanede stetoskoplu bir hekim görünce kendisini takdir ediyorum, acaba nasıl vakit bulmuş da yemeğe inmiş diye. eti burçak neyinize yetmiyor ulan sizin.
  • branşına göre değişecek durumdur. 7 yıldır istisnalar dışında stetoskopla işi olmayan biri olarak saçma bulduğum önermedir.
    alçı makası dersen durum değişir, tatile yanında alçı makası ile çıkan adamı bile gördü bu gözler.
hesabın var mı? giriş yap