• 6,87 az mı la hımbıl, haftaya gorurum 7.20 olunca. bi bitmediniz
  • yalniz kabul edelim birisi bunu yapacakti.

    tanim: ironi iceren mal beyani.
  • dolar kaç olmalı saygıdeğer boomer
  • 7 kuruşluk bir geri çekilmede hangi kafayla hemen başlık açılır anlamıyorum.
    tanım : 6.95 ten 6.87 ye düşüş yapan para birimi
  • ironi yapıyor deyip geçiyorum umarım öyledir eski entrylerine gidip trol mu değil mi diye kontrol etmiyorum eğer öyleyse bu gerçekle yuzlesemem
  • alım fırsatı ytd
  • 1 yıldır 5.7den beri düzenli alıyorum. 13k dolar hic ihtiyacım olmayan bir para var şu anda. zararda mıyım sen düşün ak trol
  • adam hala daha çakılmak fiilini kullanabiliyor ya bu kısmını hiç bir zaman anlayamayacağım. olm nasıl bir gözü körlüktür bu nasıl bir cahilliktir? siz nasıl insanlarsınız ya?
  • kuyruğu deli gibi kıstım şu an, yapılan onca analiz, üstat demeçleri hepsi çöp. utancımdan nerelere gitsem bilemedim çünkü dolar yükselecek demiştim. sus pus olan ekşiciyim, köşeye çekilip ağladım şu an biliyor musunuz? (ağlayan üzgün emoji)

    bakın işin dalgası bir yana vaziyeti analiz ederken mutlaka tümdengelim yöntemini kullanın. en son aşamada küçük hususların analizine geçin ki işin genel gidişatını görün.
    dolar üç beş kuruş düşünce sevinmeyin.

    tümdengelim yöntemine ilaveten, ben analizlerim daha da sağlam olsun diye üstat ekonomistlere atıf yapıyorum ve analizlerde de her daim alıntıladığım üzere bu ekonomi üstatlarını düzenli olarak takip ederek onların görüşleri üzerinden çıkarımlarda bulunuyorum.

    ne demiş mesela merkez bankası eski başkanımız olan üstat durmuş yılmaz dünkü tweetinde?

    demiş ki "sınırlı veya sınırsız, bu günkü türkiye koşullarında günlük asgari yaşamını sürdürme ihtiyacı olanların dışındaki kişilere giden ( nakit ve/veya kaydi) paranın bir bölümü dövize gidecektir. o nedenle, gerçek harcayıcıları bulup nokta atışı yapmak şart. zaten ihtiyaç ta bu." (imla hatalarına dokunmadım)

    ben 15 nisan 2020 dolar kuru/@dragonlady entry'mde ne söyledim?

    para basıldığını ve bu paraların kullanımı kesinlikle şeffaf bir süreç içerisinde kullanılmadığını dedim. bu ise ileride bumerang gibi bizi vuracak. öte yandan aynı entry'de 'iki ileri bir geri bu vaziyet devam edecek' dedim. sonsuza kadar salt yükselen bir piyasa mümkün değil zira. dalgalanmalar hep varolacak. 2 gün yükselecek mesela, sonra bir gün düşecek o piyasa.

    peki ege cansen ile asaf savaş akat 09.04.2020 tarihli yayında ne demişler?

    asaf savaş akat: 1929 ekonomik buhranı, bunun yanında solda sıfır kalabilir.

    ege cansen: türkiye'de, %7000 faize rağmen dövizin roket gibi çıktığını gördük. yani güven sarsıldığı zaman, öyle bir puan, iki puan faiz fark etmez. ama güven varsa, ince ayar açısından bazen faiz artırımları olabilir.

    sözün özü, tümdengelimi en üstat ekonomistler de analizlerine dahil ediyor. güven yoksa, güveni oluşturan işler ve düzgün bir hukuk sisteminiz yoksa işiniz zor.

    peki bugün ne oldu? dolar 6.87'ye düştü. artık bu düşüşlerin kamu bankaları aracılığıyla döviz satılarak gerçekleştiğini hepimiz biliyoruz. uğur gürses üstat bu düşüşlere 'arka kapı' yoluyla kurun suni yollarla düşürülmesi diyor.

    hele bir de cuma günü bugün. haftalık kapanışı düşüklerden gösterip, algoritmaları yanıltma peşinde bazıları. çünkü analizlerde önemli olan kapanışlardır. kapanışlar saatlik, günlük, haftalık, aylık olabildiği için, cuma gününe tüm cephaneyi biriktirmiş olmalılar.

    dün twitter'da bir anket düzenledim, sorusu ise " yarın (bugün) dolar 7 olur mu?" idi. 46 kişi yanıtlamış, %78,3 kişi evet, %21,7 ise hayır demiş. hayır diyenlerden biri de ben idim. neden diye soracak olursanız, dolarda 7 tam olarak bir psikolojik sınır. nasıl eskiden belirli aşamalarda dolar tutulduysa -ki hatırlayın özellikle dolar 4 olmasın diye çok uğraşılmıştı- 7 için de biraz bekleyeceğiz gibi duruyor. ancak bu da elbette sürdürülebilir olmadığından 7'yi de yakın bir zaman içinde geçeceğiz. dün aklıma bir soru takıldı, acaba dolar bu sene 8'i görür mü diye. onun da şekli şemali 1-2 aya ortaya çıkar. bu corona daha çok su kaldırır...

    *

    iş ne zaman terse döner diye soracak olursanız, yukarıda ege hoca'dan alıntıladığım gibi, piyasaya güven geldiği zaman işin terse dönebileceğini söyleyebiliriz.

    peki ne zaman güven gelir?

    bu soruya verilecek cevap da tümdengelimle yanıtlanmalı. o yüzden başta türk tipi başkanlık sisteminin, çoğulcu, demokratik, güçlerin dağıtıldığı bir yapıya dönüştürülmesiyle. benim özellikle izlediğim husus bu. yoksa imf'deki kaynak vb. de palyatif tedbirlerden ibaret.

    edit: corona'nın hiç bitmeyeceğini de açıklamıştım, okumanızı öneririm: (bkz: corona virüs'ün hiç bitmeyeceği gerçeği/@dragonlady)
hesabın var mı? giriş yap