• aracını devlete vermektir tabi ki. yarın başvuruyorum hemen.
  • hepsi önceden yapılması gereken şeylerdi. inek öldükten sonra memesini sağmaya çalışmanın veya önüne al kardeşim ye diye yem koymanın bir manası yok...
  • şu an bunun için yapılabilecek tek şey elimize dolar aldıktan sonra, bırakarak yavaşça yere düşmesini seyretmek olur.

    eyyorlamam bu kadar.
  • hiçbirşey yapılamaz, dolar 2 liradan 3.5 liraya nasıl ciktiysa 4 den 5.5 a cikti 7 ye de cikar 10 a da..

    öyle asmakla kesmekle olmaz bu işler serbest piyasada kafana göre hareket edemezsin işler daha kötü olur.

    ülkeye doları nasıl getiririz bunu düşünün, nasıl ihracat yapariz? nasıl dünyaya hizmet ederiz, dünyaya ne satarız, nasıl satariz.

    aklım almıyor internetin ve teknolojinin bu kadar geliştiği bir dünyada biz nasıl içimize kapaniriz bu kadar, biraz global düşünün gerisi gelir. türkiye içine kapandigi için bu halde, bakın ülkenin ihracatçısının dolar kuru umrunda mı biraz aynaya bakın ve düşünün..
  • merkez bankası’nın duvarına karınca duası asacaksın. bakın göreceksiniz dolar nasıl düşüyor.

    edit:tamam denedik ve olmadı ama sorun büyük. karınca duası yetmedi, assınlar cevşen-i kebir’i tekrar görüşelim.
  • dolar alanın vatan haini ilan edildiği bir garip başlık.

    bak aslanım öyle 3-5 bin dolarla ya da 50-100 bin dolarla piyasayı belirleyemezsin. dolar alan/alacak olan büyükbaşlar da istediğin yasayı çıkar o doları alır.

    garibanın üç beş kuruş kazanması ya da doğrusunu söylemek gerekirse parasının erimesini önlemek istemesi engellenemez. zaten karma ekonomiye de bu model uymaz.

    mesela tcmb faiz artırabilir bunu gel dile getir anlayalım seni. mevduat faizi en ölücü bankada bile %18*19. 10 bin tl parası olan adam 1 ay bekleyip 170 tl civarı para kazanacak kesintilerle beraber. mesela ben öğlen 5.38 tl'den 2 bin dolar aldım ve günde kazandım o parayı. aslında kazanmadım paramı erimeye karşı korudum.
  • """gelişen ülkelerde halihazırda var olan bir uygulama."""

    dedigin an okumayi biraktiran baslik.

    dolari bir iki teknik duzenlemeyle, iste ekonomik sistem 100 bilesenden olusuyorsa, bunlarin 3-5 ini ayarlayarak doviz kuru duzeltecegini sanmak mumkun degil. doviz dedigin sey, senin ekonominin global ekonomiye, uretime ve daha tonla seye bagli bir seydir. oyle bir iki optimizasyon ile kurlari faland egistiremessin.

    olaya soyle de bakilabilir.
    ev alacaksin, fiyati 500k tl. taharet muslugu kavisli mi fiskirtsin, direkt mi fiskirtsin. bunu dikkate alip evi alacak adam sayisi binde bir ise, ekonomi de boyledir.
  • dolar yakmak, trup yemek...
  • ülkeyi komple kapatıp güneye kırsala yerleşmek. battı dükkan çünkü. sırada alacaklilar var.
hesabın var mı? giriş yap