• çözüm olmayacak ve kadınları daha da küçümseyici bir tavırdır.

    minibüs şoförlerine belli bir standart getirilmesi gereklidir belki. işsiz-güçsüz nerde it-kopuk varsa şoför oluyor bu memlekette.
    (bkz: minibüs şoförü)
  • her toplu tasima araci soforunu potansiyel bir sapik durumuna dusurecegi icin kendi icinde baska haksizliklara ve hukuksuzluklara sebebiyet verecek oneri.benim onerim bu tur soforluk islerinde calisacak kisilerin mutlaka certifikali olmasidir.mesela belli suclardan sabikasi olanlar bu certifikadan mahrum edilebilir .taciz, adam yaralama gibi.bu sertifikayi alacak kisilerin parmak izin ve dna vermeleri zorunlu hale getirilebilir.new york ve new jersey de limuzin veya taksi soforlugu yapanlarin boyle bir surecten gectigini biliyorum.
  • tadı kaçabilecek gereksiz önerme.
  • çok sık eve geç gelmeyen bir insanım. oldu da gece bir yerden döneceğim , ve yanımda bir erkek olacak -normal arkadaş işte annemin tanıdığı bildiği- annem derdi ki "aman kızım yine de dikkat et, boşver daha erken gel, o saatte onun da başına bir şey gelebilir". şimdi bu fikir tamamen iyi niyetle düşünülmüş bir şey olabilir fakat orrrospu çocuğu bir şoföre denk gelirseniz korumaya çalışan adam da götüne bıçağı yiyebilir. bu sikik ülkede hiçbir şeyin garantisi yok çünkü kötüler iyilerden çok daha fazla.
  • dolmuşçuların tümünü aynı kefeye koyamayacağınız için oldukça yersiz bir önermedir. tüm dolmuşçulara potansiyel suçlu gözüyle bakarsak ayıp etmiş oluruz. bu önerme daha ileri götürülüp '' akşam vakti sokakta tek başına yürüyen kızı evine gidene kadar takip edelim de başına bir şey gelmesin'' e kadar götürebiliriz. önemli olan topluma cinsel baskı uygulamamak , çocuklarımıza bu konuları doğru yerlerde doğru insanlarla öğretmektir. bu tarz toplumsal olaylar anlık önlemlerle engellenemiyor uzun vadeli düşünmek lazım . türkiye'de tecavüzün bir anda bitmeyeceği çok açık.
  • tüm hayatı kilitler bu öneri. fakat tüm dolmuşlara aktif kamera takılması bunun kurulan denetim merkezleri tarafından 24 saat izlenmesi şeklinde bir çözüm bulunabilir.
    ayrıca ne o genel ev misali kırmızı mavi led ışıklar!!! kimin eli kimin cebinde belli değil. aç adam gibi tüm ışıkları camlardan da o filmleri kaldır bakalım.
    yok bunlar çoğa mal olur dersen (belediye) adam gibi seferler koy tüm yolcu taşıma işini sen al kaldır şu minibüsleri...
    yerse
  • bana taa ortaokulda yaşadığım bir olayı hatirlatmistir. en yakın arkadaşımla sahilde yuruyoruz, kapalı yol diye tabir edilen trafiğe kapalı bir yol var, daha önce hiç geçmemişiz ordan ama amaan nolacak diyip devam ediyoruz. aramızda da bisikletli 2 genç çocuk var, bi tanesi bisikletten inip yanımıza geliyo, şuradan geçene kadar sizle yürüycem diyo biz de noluyo acaba derken bi bakiyoruz ki kulustur bi sahinin etrafina toplanmış ipsiz sapsiz bi sürü insan, aşırı korkuyoruz ama caktirmiyoruz, çocuk da uzaklaşana kadar yanımızda sessizce yürüyor, tipler pis pis bakıyorlar bi yandan. sonra da hadi kendinize dikkat edin diyip bisikletine binip gidiyor.

    hala aklimdadir, napardik o çocuk olmasa, ne tür bi travma yaşardık diye.. bir yandan da adamların bize satasmamasi için yanımızda bir erkek olmasi gerekliliği yüzümüze o yaşta çarpıyor.

    bu arada 3 -4 türk kızı bir araya gelince bazen konusu açılıyor, tacize ugramayanina henüz rastlamadim. en el bebek gül bebek buyutulenden de, tam tersi de.

    bir de şu ana kadar minibuste yalnız kalma korkum yoktu, hatta eskiden takside arkaya binmek burnu havadalik gibi geldiği için öne binerdim. ne salakmisim. her dakika yaşamak daha da zorlaşıyor bu ülkede.

    türk kızı diye ağzını açıp pislik kusanlar, yaşadığımız yetistigimiz ortamı da görün lütfen.
  • öylesine yazılmış, hayatın olanağan akışına uymayan, hayli gerzekçe bir önerme...

    bir sonrası için;

    (bkz: dolmuş'a erkek binmesin, şoförü'de kadın olsun)
  • turk halkinin civitmada geldigi noktayi gosteren durum. abi millet neyle ugrasiyo birileri cikmis civik civik laflar ediyor. abi toplum olarak sahcisi solcusu ayirt etmeden bir noktada bulasalim bari. bu caniligi siyasi kamplasmaya kavgaya cekenlere lanet olmus. ortada bir canilik var. herkesin anasinin bacisinin karisinin basina gelebilir. bu isin siyasi bir abazanligi yok. abazan siyasi gotusune gore sapiklik yapmiyor.

    halk tabakasi var. oteki de
  • saçma önerme. kadınları evden çıkarmayalım tam olsun.

    evet dolmuşlar büyük sıkıntı ama bu kadar malca bir şey okumamıştım hayatımda. evet arkadaslar restoranda sadece kadın kalmışsa çıkmıyoruz. terzide son kadın kalmışsa çıkmıyoruz. pastanede son kadın kalmışsa çıkmıyoruz. hayır bir de 21 tane sığ yazar gördüm favorilerine ekleyen.

    hatta takside tek kadın varsa da yanına oturalım. biliyorsunuz taksi daha tehlikeli baktığımızda. hattı bile yok.
143 entry daha
hesabın var mı? giriş yap