• türkiyeden ve başka ülkelerden insan haklarına saygı isteyen yunanistanın, atinada yaşayan yüz binlerce müslümana ibadet yeri açmayan taraf olamayacağı
    ve
    başkentimizde cami yokken, türkiyeden heybeliada ruhban okulunu açmasını istiyoruz
    gibi şu ana kadar hiçbir yunan politikacının söylemeye cesaret edemediği açıklamalarda bulunan yunanistan dışişleri bakanı güzel bayan.

    (bkz: http://www.sabah.com.tr/gnd119.html)
  • tayyip erdogan'in ntv'ye soylesinde ruhban okullari ile ilgili yorum yaparken "ama yunanistan'da da bati trakyalilar icin bir seyler yapilmali" demesi uzerin yazili aciklama yapmis. aciklamasinda konularin benzer olmadigini soyleyip ustune "bati trakyali muslumanlar yunan vatandasi olmaktan gurur duyuyorlar" diye de eklemis...sanki benzerlik yok derken ne kadar benzer oldugumuzun altini cizmeye calismis.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/24975217/
  • taş gibi karı.. şey pardon siyasetçi *
  • yunanistan'ın yeni kurulan demokratik ittifak partisinin kurucu genel başkanı eski dışişleri bakanı. partinin kuruluşunun ardından ilk yurtdışı ziyareti 6, 7 ve 8 aralık'ta türkiye'ye.

    kurucu üyelerin içerisinde batı trakya'nın rodop eski milletvekili avukat ilhan ahmet'le eski ydp üyesi bir grup batı trakyalı türk de var.
  • mihrabı yerinde siyasetci... siyasi sahalarda görmek istedigimiz türdeki hareketlerin sahibi... yunanistan'ın 120. dışişleri bakanıymış (istikrara bak; fenerbahce'nin teknik direktör sayısı kadar dışişleri bakanı olmuş memleketin!).
  • aha buraya tukuruyorum, bu ablamiz tez vakutte once yeni demokrasi firkasinin sonra da devleti yunaniye nin idaresini ele alacaktir.
  • o artik bir kaynana.

    yunan dışişleri bakanı dora bakoyani, oğlu ve bakanlıktaki danışmanı kostas bakoyanis'i, lokanta zinciri sahibi kıbrıslı rum kalia kamburidu'yla evlendirdi. kostas bakoyanis'in harvard üniversitesinde öğrenciyken sıkı dost olduğu başbakan tayyip erdoğan'ın oğlu bilal, düğüne davetli olmasına rağmen katılmadı. 150 bin avroluk düğün, damadın 17 kasım örgütünce öldürülen babası pavlos bakoyanis'in doğumyeri olan evritania'nın nostimo köyünde yapıldı. köy kilisesindeki sade törene akrabalarla yakın dostlar katıldı. başbakan kostas karamanlis hazır bulunmadı. şık kıyafetiyle göz kamaştıran kaynana, davetlilerle tek tek ilgilendi. ardından kuzu çevirme ve bölgesel mezelerin servis yapıldığı yemek ve eğlence düzenlendi.

    kaynak: radikal gazetesi
  • ülkesi yunanistan dindar olmayarak batı trakya'daki türklerin seçtiği müftüyü tanıyıp desteklememiş, fakat dışişleri bakanı kendisi ülkemizde bir güzel türbana destek vermiştir. bu da ilginç.
  • hayat hikayesi de oldukça ilginçtir. babası konstantin mitsotakis'in 1965 yılında albaylar cuntası tarafından zorlanmasıyla henüz 14 yaşında sürgüne gitmek zorunda kalmış ve paris'te özel bir alman okulunda okumuştur. büyük aşkı pavlos'u burada tanıyan bakoyannis, 68 kuşağı hareketlerinde aktif olarak yer almıştır. mitsotakis ailesi 1974 yılında aftan yararlanıp ülkelerine döndüğünde sevgilisiyle beraber almanya'da kalmayı tercih etmiş ve üniversitede siyaset bilimi okumuştur. kocasıyla beraber daha sonra yunanistan'a dönen dora bakoyanni, babasının ve kocasının peşinden siyasete girmeye karar vermiş, ancak kocası pavlos 17 kasım örgütü tarafından 1989 yılında öldürülmüştür. 1 yıl kocasının ardından yas tutan dora, babasının başbakan olması sonrası onunla beraber dış seyahatlere katılmaya ve danışmanlık yapmaya başlamış, yıllar sonra da kocasının yerine evritanya bölgesinden milletvekili seçilmiştir. babasına yardımcı olmasının yanısıra 1996 yılında kültür bakanı da olmuş ve ilk büyük çıkışını yapmıştır. kendisinin hırsından ve kendi yerini almasından korkan başbakan karamanlis'in gazabına uğrayıp bir sonraki seçimde bakanlık alamayan dora, yine de atina milletvekili olarak siyasi kariyerine devam etmiştir. daha sonra belediye seçimlerinde aday olarak atina'nın ilk kadın belediye başkanı olmayı milletvekilliğine tercih etmiştir. bu yıllarda bir suikast girişimine de uğrayan dora bakoyanni, 2006-2009 yılları arasında yunanistan dışişleri bakanı olarak görev yapmıştır. ileride başbakanlık şansı olur mu bilmem ama şimdiden yunanistan tarihinde en yüksek makama çıkmış kadın politikacı kendisidir.

    http://en.wikipedia.org/wiki/dora_bakoyannis
  • mesleki başarısını zaman içerisinde gelişmeleri gözlemleyerek değerlendireceğimiz kuşku götürmez. lakin bir zamanlar en seksi başbakan dahi seçilen tansu çiller'den çok daha fazla güzel olduğu daha kuşku götürmez bir gerçek.*

    edit: ege'deki uçak kazasından sonra mutedil davranışlar içerisinde olduğu gözlemlenmiştir. ki gereken de budur.. böyle devam..
hesabın var mı? giriş yap