• emekli cenneti oldugunu duymustum, ama son zamanlarda gencler arasinda da populerlesiyormus. guardian oyle diyo.
  • ingiltere de tatil mekanları,çok hoş, imkanı olan üşenmesin gitsin
  • ingiltere'nin güneyindeki bir eyalet.ingilizce eğitimi veren okulların yoğunlaştığı bir bölge olmakla ingiltere'nin geri kalanına kıyasla daha ılıman bir iklimi vardır.bu eyaletin sahil kesimi gel-gitleri ile oldukça ilgi çekicidir.özellikle avrupanın en uzun sahil şeritlerinden birine sahip bu eyaletin pier'leri çok güzel bir manzara yaratırlar.
  • türbanlı kadın kılığına giren bir adamın hsbc'ye ait bir banka şubesini soyduğu ingiltere şehri.

    http://www.milliyet.com.tr/…010/1216931/default.htm
  • polly jean harvey'nin dogup buyudugu hatta kisa bir londra macerasindan sonra tekrardan sigindigi köyüdür.

    (bkz: pj harvey)
  • dorset' le alakali artik trajik bir hatiram var.

    gectigimiz pazar gunu lulworth cove' daydim. durdle door yakininda, doga harikasi, cok guzel bir bolge. senenin en sicak gunuymus ama cok fark edilmiyordu. koyu cevreleyen sarp kayaliklarin golgesindeydik. su da cok soguk oldugundan cogunluk kiyiya yakindi.

    bir anda plaji polisler basti. her yerdeydiler ve acil plaji bosaltmamizi istediler. o sirada hava ambulansi geldi, tepemizde ve cok yakindi. agir arazi araclari, ambulanslar, polis arabalari etrafimizdaydi. aslinda tam bir karmasa olmasi gerekiyordu ama herkes
    sakindi ve hizlica denileni yapti. panik yoktu, oraya buraya kosan, ne oldugunu ogrenmeye calisan kimse olmadi. 3 belki 4 dakika icinde bombos kaldi plaj. yukarida bekleyen polisler ozur dileyerek cok kibar sekilde bizi diger sahile yonlendirdi.

    otoparka giderken olaya sahit olanlardan duyduk.; 40'li yaslarinda bir adam kayaliklardan dusmus. buyuk ihtimal oldu dediler. tum tadimiz kacti. o aksami pek konusmadan sakince bitirdik.

    haberlerde de yer almis.

    dorset bolgesi cok guzel. ingiltere' de gidilmesi gereken yerler listesinin baslarinda gelir. yalniz kayaliklarla cevrili oldugundan gidecek olan herkesin cok dikkatli olmasini dilerim.
  • buradaki sehirlerden bournemouth bana cok hafiften monaco havasi verdi. boyle asiri zengin tiplerin yamactaki deniz kenari sehri gibi. monaco tabii hem daha yamac hem daha zengin hem havasi cok daha guzel

    edit: sadece kiyi seridini gordum, hava cok guzeldi (22 derece falandi ne kadar bozulduysa artik sirazem 22 dereceye cok guzel diyorum) animsatma dedigim de anlik bir sey idi. belirteyim yanlis anlasilmasin :)
hesabın var mı? giriş yap