• fatih dolaylarında, yobazlığın merkezi olarak nitelendirilebilecek istanbul semti.
  • çevirmen anlamındaki dragoman'dan türemiştir.
  • (bkz: murat draman)
  • 90 numaralı otobüsün gittigi, ama giden kimseyi bilmedigim-tanımadıgım mistik, egzotik istanbul semti
  • aslinda işin gercegi iran cumhuriyetine benzeyen yer çarşamba dir. draman ise carsambanin sonundan baslayan yokusla balat a kadar iner.burda dini açıdan durum normaldir ama mahallenin bitirim delikanlılıarından uzak durmakta fayda vardır gece gec saatlerde oralarda dolasıyorsanız basınıza bir iş gelmesi hiçte uzak bir ihtimal degildir aman dikkat diyeyim siz de anlayın.
  • google images'da aratıldığında bol miktarda siyahi arkadaşı* görme fırsatı bulduğumuz istanbul semti. adı güzel de kendi nası pek bilemedim.
  • (bkz: 90)
    (bkz: 90b)
    (bkz: fethiye camii)
  • bu semtte ismailaga cemaati mensuplari yasamaktadir. derin bir islamiyet anlayisi her yeri kaplamis, tum kadinlar karacarsafli, tum erkekler de ayni renk sarik, cuppe ve sakallari ile bir cesit umumi ilizyon yaratmislardir. kimin kim oldugunu nasil belirledikleri uzerine biraz dusundugumde, kimse ile iletisim kurmadiklarini, onemli olanin onyargi ile baslayip toplum yargisinin baskiya donusmesine kadar ilerleyen bir oto telkin sisteminin icerisinde yasadiklarini; yanlarindan gecen herkese selaminaleykum demeleri ile bagdastirdik. onemli olan allahin selamini vermek o kadar. zaten o kilik icinde kimin kim oldugunu anlamak mumkun olmayacagi icin, ver selami gec mantigi.

    dahasi, ayni anda, ayni gorus acisi icerisinde, baktigim tek noktada ilk defa 30'dan fazla karacarsafli kadin gordum. hic bu kadar kalabalik bir carsafli grup gormemistim. belki 30 belki 40 kisilerdi. yani kimin kim oldugunu nasil anliyorlar? diyelim ki cok basit bir yontem ile bu ayirt etme sorunsalini asabiliyorlar, mesela, ses ile. ya da her carsafin uzerinde numarasi var. iste o gun hangi numaralar ile birlikte oldugunu da bi kagida yaziyorsun. ayse 001, sumeyye 091, nursah 101, sulenur 621 gibi. iste bi bakiosun, yaninizda 332 diye birisi var. demek ki biriniz yanlis gelmis. sonuc olarak, bu yontem her ne kadar basit gorunse de, gereksiz olmadigini kimse iddia edemez. neden en basitinden dogrudan dogruya saliseler icerisinde gorerek ve algilayarak , kimin kim oldugunu ayirt etmiyorlar da, 30 kisilik bir gizemli karacarsaf grubu olusturuyorlar.

    ismailaga cemaati
  • istanbul'daki en yeni otobüslere sahip semtlerden biri. (bkz: 90 eminönü-draman)
hesabın var mı? giriş yap