• zeka bilmecesidir. şöyle sorulur:

    - durdurulamaz, hiçbir şey tarafından durdurulması mümkün olmayan cisim ile oynatılamaz yani hiçbir şey tarafından delinmesi ya da yerinin değiştirilmesi mümkün olmayan cisim karşılaşırsa ne olur.

    bu sorunun cevabı için kafa yoranlara söylemeliyim ki sorunun cevabını değil, sorunun neresinde hata olduğunu bulmak lazım.

    cevap:
    --- spoiler ---
    hiçbirşey tarafından durdurulamayan cisimle hiçbir şey tarafından delinemeyen, oynatılamayan cisim aynı anda aynı evrende var olamazlar. çünkü durdurulamaz cismin bulunduğu evrende oynatılamaz bir cisim, oynatılamaz cismin bulunduğu evrende de durdurulamaz bir cisim, bunların tanımları gereği, bulunamaz. durdurulamaz cisim: evrende kendisini hiçbir cismin durduramayacağı cisim demektir. oynatılamaz cisim ise, hangi cisim gelirse gelsin onu mutlaka durduran cisim demektir. bir cisme "durdurulamaz cisim" adı verilmişse artık o evrende onu durduracak cisim yok demektir.
    --- spoiler ---

    genelde tanrı'nın varlığı ve benzeri tartışmalarda argüman olarak kullanılmak üzere sorulan bir sorudur bu. "tanrı'yı kim yarattı?", "tanrı'dan önce ne vardı?" gibi sorulara karşı kullanılır mesela.
  • iain banksin camda yürümek adlı kitabında kitap boyunca sorulup durulan ve yanlış hatırlamıyorsam "durdurulamayan şey durur kımıldatılamayan şey kımıldar" diye sonuçlandırılan sorunsal. fakat bu sekilde sonuclandırılmadan once iki ayrı evren, iki ayrı boyut, iki ayrı hersey hakkında birtakım yaklasımlar ortaya koymustur.
  • bir düğünde bulunan ağır enişte ile oynak yenge mükemmel bir örnek oluşturur.

    - bey hadi kalk oyna biraz geldiğinden beri somurtuyorsun. bak ayıp oluyor ama...
    - hanım ben oynamam, sende otur diyorum biraz ne dersin?
    - aman bey bilmiyorsun ben müzik duydum mu tutamam kendimi ohh ohhh yandaaan.
    - töbee, ben sorarım sana eve gidince.
    - ohh oh hopppaa.
  • all star superman serisinde de bu soru sorulmuştur.lois lane'nin hayatı bu soruya verilen cevaba bağlıdır.superman'ın cevabı ise şu olmuştur:'teslim olurlar' ve cevap tatminkar bulunmuştur.
  • farkli iki $ehirde olduktan sonra gayet de evrende mevcut olabilecek iki cisim. biri roma'da durdurulamaz, digeri paris'te oynatilamaz. ne sebeple ikisi de olamazmis sanki evrende? hayret bi' bok.
  • argumanin gevur dilindeki sekli unstoppable force (durdurulmaz guc) vs. immovable objecttir yamulmuyorsam. (sizi soyle alalim: http://en.wikipedia.org/…irresistible_force_paradox)

    tabi hadisenin bir de world of warcraft yonu var ki, mevzubahis soru azeroth civarlarinda soruldugunda insanda "vanilla wow" etkisi yaratir; alterac valley'deki pek bir eglenceli savaslara goturur.
  • 2004 yılında nerden buldun da yazdın hacı fetöcümüsün sen msgdhlashfkhsahkgf
  • (bkz: #72816833)
  • (bkz: unity)
    (bkz: rigidbody)
    (bkz: collider)
    (bkz: object.instantiate)
hesabın var mı? giriş yap