• zamanla modasını kaybetmeye başladığını düşündüğüm moda; o kadar rahatsızlık veriyor ki bazen, fellik fellik normal belli pantolon arayan insanlar var; bazılarıysa alttan kopçalı atletlerle sorunu çözüyorlar. her şey kararında güzel tabi, bırak düşük belli olmayı, belsiz pantolon yaparlarsa olacağı buydu.**
  • gomlek,t-shirt,kazak gibi ust giyim esyalarina ayrilan govde kismini artirmaya yarayan pantolondur.bir nevi govdeden daha fazla yararlanma uygulamasidir.

    gunes isinlarindan daha fazla faydalanmak icin saatin ileri-geri alinmasi gibi bir seydir.
  • moda olduktan kısa zaman sonra yerini götümü beğendiniz mi pantolona gizlice bırakmıştır.
  • selahattin duman'a göre giyen kadınların erkeklerin libidolarını kabartması sonucu oluşabilecek nüfus patlamasının önüne evrimin açıkta kalan kadın yumurtalıklarını atrofiye uğratıp kısırlaştırmasıyla dengeleyeceği giysi.
  • modası geçmiş artık bu pantolonların, a q.

    http://kelebek.hurriyet.com.tr/…lar/4955567.asp?m=1
  • giyenlerin tuhaf tacizlere uğradığı kıyafet. misal,
    - böbreklerin görünüyor lan cevdet!
  • nerden baksan beş yıldır, bildik tekstil firmalarının kalıplarını değiştirmeyerek seri biçimde ürettiği pantolon çeşidi. yüksek ihtimalle icadındaki ilk maksat, kadının bel inceliğini ön plana çıkararak dikkat çekmekten ibaretti. ancak maksadıyla kendi sonunu hazırladı. zira beli ince olan kadınlar, vaktiyle bele oturan pantolon ve etekler, olmadı belden sıkıca kemer bağlanmış elbiseler giyen bir neslin devamıydı. bel üzerindeki baskı basenlere kayınca, beller rahatlayıp yayıldı. düşük bel pek de o kadar süper durmamaya, zamanla gerçekten kötü görünmeye, başka model bulamayıp alamayan pek çok kadını bir de espri malzemesi haline getirmeye başladı.

    beli açıkta bırakan kısa bluz da bu tür pantolonun tamamlayıcısıydı. şimdi bluzların boyları uzamaya başladı. dileriz, pantolonlar da yavaşta yukarı gelir, ortada bir yerde buluşurlar. aksi halde, üretici firmalar, düşük bel kalıbından vazgeçmedikçe iki nesil sonra türk kadının beli ortalama 90cm olacak gibi görünüyor.
  • bir rivayete göre, 90lı yılların başlarında amerika'da çıkmış, sonra tüm dünyaya yayılmış, ülkemizde de fazlasıyla tutulan pantolon modası ya da her ne sikimse. ortaya çıkış hikayesi biraz garip, garip olduğu kadar da ironiktir. o yıllarda (ki sadece o yıllarda değil, her dönem) amerika'da zencilere yapılan ırkçı uygulamalar bu modanın çıkışını hazırlamış. zenci suçluların gözaltı durumunda veya gözaltı sürecinde üstlerindeki metallere, özellikle de kemerlerine el konulurmuş. kemerleri alınan zenci suçluların pantolonları bellerinden düşer, o zamanki anlayışa göre utanılacak bir duruma düşerler, bir anlamda aşağılanırlarmış. bu hadiseyi protesto etmek isteyen diğer zenciler de "hepimiz biriz" diyerek kemerlerini çıkarıp öyle takılmaya başlamışlar. böylece hem onlara destek olduklarını gösterecek hem de bu uygulamayı protesto edip, ayrımcılığı kamuoyuna duyuracaklarmış. sonraki süreçte ise bakmışlar tarz olmuş, beyazlar da düşük bel yapmışlar pantolonlarını. sonracıma nerden nereye sürüklendiği üzgün gözlerle izlenen bu mevzu, ayrımcılığa, ırkçılığa karşı başlatılan bu tepki kapitalizmin kurbanı olmuş. biz de bilmeden, merak etmeden giymiş, giydirmiş, almış, aldırmışız bu tip pantolonları.
hesabın var mı? giriş yap