• dyson markasının son çıkartmış olduğu kablosuz şarjlı elektrik süpürgesi. james dyson reis v10 tanıtımında zaten " karı kızdan geçtim kablosuzu seçtim " diyerek bundan sonra kablosuz şarjlı süpürge olayının ana olayları haline geleceğini söylemişti. dolayısı ile upright vacuum modellerini artık pek piyasada göremeyeceğiz sanıyorum.

    dyson 2019 itibari ile distribütörü olan firmayı aradan çıkartıp " dyson türkiye " ismi ile pazara kendisi giriş yaptı. hali hazırda v11 modelinin satışını sadece kendileri yapıyorlar dolayısı ile. eski distribütörden v10 veya daha eski modelleri temin edebilirsiniz.

    gelelim yorumlarıma:
    ürün 3 haftadır elimde. 5k gibi bir rakamı acımadım bayıldım. rahatlıkla söyleyebilirim ki şimdiye kadar para verip kullandığım en dehşet ev aleti. ev süpürme olayında en nefret ettiğim şeydir süpürgeyi kur (hortumlarını bağla, fişi tak vs ) süpüreceğin yere götür, sonra oda oda kablo gezdir. fakat şarjlı süpürgelerin kıytırık şarj süreleri ve varla yok arası emiş güçleri yüzünden de mecbur bu yöntemi kullanıyorduk. fakat v11 ile birlikte dyson hem emiş gücününde hem de pil ömrü konusunda çıtayı arşa çıkartmış.
    haftada 1-2 kez yüzeysel bir temizlik ile hem ev sürekli temiz kalabiliyor, hem de detaylı temizlik süresini çok öteleyebiliyorsunuz.

    eco , med, boost modlarının yanı sıra auto modu ile sürekli ölçüm yaparak emiş gücünü kendisinin belirlediği 4 mod bulunmakta. başlıktan başlığa fark etmekle birlikte boost modunda yaklaşık 12 dk kullanım süresi vermekte bir şarj ile. orta çaplı evlerin ufak temizlikleri için boost modu bile fazlasıyla yetiyor. keza tetik sistemi sayesinde bu süreye pek ulaşamıyorsunuz. auto mod ile ise 20-25 dk arasında kullanım süresi elde ediyorum ki bu süre enfes.fakat v8 ile kıyasladığımda biraz daha ağır v11. dolayısı ile temizlik işini biraz uzun tuttuğunuzda ağırlığın etkisini hissedip yorulmaya başlıyorsunuz. hele de motorlu başlıklarla halı süpürüyorsanız. emiş gücü muazzam demiş miydim ? dandik toz torbalı süpürgelerden kat be kat iyi.

    ek olarak tech geek kocanız mı var hanımlar ? alın v11 en az 6 ay ev süpürme işini kocanız yapmazsa gelin bana. dyson erkek milleti olarak bugımız bulmuş.
  • emmisken alete de el atsa o paraya kiyilabilirdi. bu haliyle eksik supurgedir.
  • mühendislik harikası da olsa 5000 lirayı hak etmeyen cihazdır. teknolojinin artık robot süpürgelere doğru evrildiği bir dönemde hem 5000 lira verip hem de süpürme işlemini kendim yapmam.
  • efsane araba ismi olurmus (bkz: dyson v8 absolute tdı)
  • almayı düşünenler için 10 günde bozulan, ve sonra da firmanın her telefonda başka bir şey söylemesi nedeniyle iade etmek durumunda kaldığım bir v11'in hikayesini şuraya bırakayım.

    (bkz: #93062086)
  • daha ucuz ve eşdeğer bir alternatif için (bkz: philips speedpro max)
  • absolute diyince bende şey sandım geldiydim *

    meğersem konu başka imiş ama ananaslı diyeyim de içimde kalmasın ellam *
  • allah sahibine bağışlasın ama hiçbir kuvvet bana bir süpürgeye beş bin gayme verdirtemez.

    not: toz torbalı mielespor.
  • edit (21.11.2019): 47 gün kullandığım ve iade ettiğim cihazın seri numarası c1y-eu-mca2706a. bu cihazları yeni ürün olarak tekrar sattıklarını düşünüyorum. belki birinin işine yarar diye entry'nin en üstüne bilgiyi eklemek istedim.

    2 eylül tarihinde cihazın siparişini verdim ve 3 eylül tarihinde elime geçti. cihazı çok da sevdik, kullandığımız süre boyunca çok memnunduk. ancak 19 ekim tarihinde normal kullanım sırasında cihazın tetiği içine kaçtı. yani tam olarak gitmedi de daha önceki yazarların söylediği gibi boşa basıyor gibi normalde bulunduğu konumdan daha içerdeymiş gibi. dolayısıyla kesinlikle çalışmıyor. aynı gün arıza için telefon destek hatlarını aradım. telefondaki yetkili bana "cihazı alalı 1 ay geçtiği, 1 ay içinde olsaydı koşulsuz iade edilebileceği ancak 1 ayı geçse de çok kısa bir süredir kullandığım için, büyük ihtimal ile tamir ile uğraşılmayacağı, daha önce benzer bir durumun yaşandığı ve yeni cihaz gönderimi yapıldığı, bana da yeni cihaz gönderimi yapılabileceği" gibi bir cevap verdi. (bu arada taahhüt ettikleri koşulsuz iade süresi 30 gün, benim kullanım sürem 47 gün) buna istinaden ben de cihazı orijinal kutusu ile kendilerine gönderdim. dün tarafıma bir "dyson tamir özeti" maili iletildi. içerisinde yazan ifade aynen şu şekilde "cordless basic service". whatsapp destek hattından "tetik grubu değiştirilmiş, genel bakım ve filtre temizliği yapılmış" cevabı iletildi.

    daha önce yenisi ile değiştirleceğini belirttikleri cihaz için şimdi tamir yapıldığını belirtiyorlar. bu durumun daha önce yaşanmış olması üretim hatası olduğunu gösteriyor. ücret iadesi talebinde bulundum, yanıt bekliyorum. sonuç ile ilgili editleyeceğim.

    tanım: ingiliz markası

    edit (05.11.2019):
    geçen hafta ürünün kalan apartlarını da gönderdim. bugün itibariyle iade sürecimin tamamlandığını ilettiler. 1 hafta içinde banka parayı hesabıma geçecekmiş.
    bu arada başka bir kullanıcı da aynı sorunu yaşadığını iletti. avustralya'da yaşayan bir yakınım da aynı problemi yaşamış, yenisiyle değişim yapılmış. hatta orada süreç baya uzun ve sıkıntılı, bol bağırış çağırışlı geçmiş.

    edit (18.11.2019):
    meğerse ayın 5'inde verdikleri bilgi otomatik bilgiymiş. böyle bir işlem yapılmamış bile. kendileriyle defalarca telefon görüşmesi yaptık, hepsinde de sizi arayacağız, bilgi vereceğiz demelerine rağmen hiç bir şekilde bilgilendirme yapmıyorlar. bugün kendilerinden aldığım bilgi şöyle: ayın 30'unda ups kargo tarafından kendilerine teslim edilen ürünün depoda bulunamadığını bana ilettiler. bu yüzden iade işlemini tamamlayamıyorlarmış. depoya tekrar (artık kaçıncı bilmiyorum) bilgi verilmesi için talep yollamışlar. ben de bir kaç gün içinde bu bilgi verilmez ise yasal işlemleri başlatacağımı kendilerine ilettim. süreci başlatalı neredeyse 1 ay oldu. anlayacağınız yine beklemedeyiz...

    edit (21.11.2019) -1 :
    dün akşam para iadesinin yapıldığı ve 1-5 gün içinde banka hesabıma yatacağı maili ikinci kez iletildi. hafta başında hazırladığım tüketici hakem heyeti dosyası kenarda bekliyor. yine ödeme yapılmazsa başvuru dosyasını artık bu sefer ileteceğim.

    edit (21.11.2019) -2 :
    gerçekten bir gün içinde para iadesi yapılmış bu sefer, gözlerim yaşardı. bu macera da bu şekilde bitmiş oldu.
  • almak için araştırıyordum ama 20 dk şarj mevzusu (en güçlü modda) fikrimi degiştirdi. bu kadar para verip sadece 20 dk kullanabileceksem hiç gerek yok. bu arada biri demiş devir robot süpürge devri diye de, binlerce para bayıp robot süpürge almış birisi olarak söylüyorum; sakın almayın! evinizde halı yoksa ve eşya azsa, koltuklar yüksekse, kapılarda da eşik yoksa robot süpürge ancak o zaman uygun olur. zira eşyalara takılıp kalıyor, köşeleri alamıyor.
hesabın var mı? giriş yap