• katıldığım önermedir. malesef şuanki e-kitapların 3'de 1'i erotik hikaye kitaplarından oluşuyor. çoğu da 19.99 liraya satılıyor. hani 20 olmasa boşalamıcaksın öyle edebi kitaplar. yazık
  • e-kitap mobilite avantajı verse de audio book (sesli kitap) bana daha cazip geliyor. trafikte saçma sapan dj espirileri dinlemek yerine istediğin kitabın sana okunması harika olurdu.
  • kesinlikle katılıyorum. kitabı satın almadan 10-15 sayfa okunabilmelidir. beğendiğimiz kitaba ödeme yapılmalıdır.

    (bkz: türkçe e-kitap sayı azlığı)
  • kitap kokusu, romantizmi falan filan meselenin hiç o kısmında değilim ama 2 ila 10 sene arasında çöpe dönüşen elektronik cihazlarınızdan okuduğunuz kitapları çocuklarınıza, torunlarınıza bırakamazsınız. mobil telefon, kindle ya da pc gibi cihazlardan kitap okumanız için internet sağlayıcı firmalara mecbursunuz, cihazlarınızı açık tutmak için de elektrik kaynağına ihtiyacınız var. tekneloji çağının nerede, ne zaman çökeceği belli değilken (büyük çaplı savaşlar, isyanlar ya da doğal afetler gibi sebeplerle medeniyetin çöktüğü, insanların yıllarca elektriksiz kalacağı ya da internet erişiminin kısıtlanacağı günler muhakkak gelecek) insanları basılı kitaplar yerine e-kitaplara teşvik etmek akıl karı değil. bugün matbaalar kapanıp basılı kitaplar sonlanırsa, 2254 yılında doğacak bir insan 200 yıl önceki dünya tarihini öğrenmek için değiştirilebilir ve sansürlenebilir hale gelen tamamen dijital içeriklerle başbaşa kalacak. o yüzden sahaflar var olduğu sürece, basılmış 2.el kitapları almaya devam edeceğim.
  • öyle ya da böyle her alanda dijital dönüşüm zaruri. çünkü enerji ve kaynakların her anlamda çok dikkatli kullanılması gerekmekte.

    aksi halde gelecek nesillere sera gazından başka bırakabileceğimiz bir şey kalmaz.
  • teknolojiyi hayatımın her tarafında kullanırım, yaşamımızın her anında işimizi kolaylaştırmasını kesinlikle faydalı buluyorum ama bir tek kitab konusunda teknolojiye karşıyım. kitab dediğin şeyin kokusu olacak. bir roman şartlar ne olursa olsun kağıtlar şeklinde okuduğun zaman aldığın tadı telefonda alamazsın. yani bana göre öyle.
  • alternatifler var. kobo var türkçe ve yabancı dil içerik var.
    test kitapları konusuna gelince bilgim yok.
    e-kitabın güzelliği telefon tablet her zaman elinin altında olmasıdır bence.
  • günümüz dünyasında olması gereken gerekliliktir. kitapların alternatifi olarak dijital ortamlara da aktarılması gerekiyor. taşınabilirlik ve ağaç kesimini azaltabilecek olan bu olayın acilen yaygınlaşması gerekiyor. elbette zorunlu tutulmak zorunda değil zaten böyle bir şey henüz olabilecek durumda da değil. ancak alternatif olması gerekiyor. örnek olarak kitap okuyacaksınız kitabı yanınıza almaktansa e-reader veya tabletinizi almak çok daha kolay olacaktır. özellikle ders çalışanlar tyt-ayt veya kpss'ye çalışanlar için bir gerekliliktir. evinde ders çalışmayıp kütüphane'de dershane'de veya okulda ders çalışan öğrencilerin kitapları yanında taşıması büyük bir yüktür, sırt ağrılarının temel nedenlerinden biridir. ancak kaynak kitap üreten kaynaklara baktığımızda neredeyse hiçbir yayın buna destek vermemektedir. palme, karekök, pegem, sınav, yargı, final, yayın denizi, sarmal gibi çoğu öğrencinin kpss, tyt-ayt gibi sınavlara çalışırken kullandığı kitapların neredeyse hiçbiri dijital ortamda bulunamamaktadır. özel bir uygulama içerisinde makul bir fiyattan satışa konulmasında bir zarar göremiyorum. böylelikle stok tükenmesinin de önüne geçilecektir. akıllı tahtalara öğretmenler için verilen bu destek yayınevleri tarafından öğrencilere de verilmelidir. kendi yaptıkları uygulama içerisinde kendi korumalarıyla satmalarının zor olduğunu düşünmüyorum. bu hem kitap alacak öğrencinin kırtasiye kırtasiye dolaşıp kaynak aramasını engelleyecek ve elimizde yok gibi sorunlarla karşılaşılmasını engelleyecektir. bunun yanı sıra'da öğrencinin taşıdığı onlarca kitabın yerini bir tablete bırakacaktır. günümüzde bir çok öğrenciye tablet dağıtılmıştır. tablet eğitimi bu nedenle gereklidir. yurt dışında olan dijital desteğin türkiye'ye de gelmesi acilen gerekiyor. yayınevlerinden isteğim budur.
  • kesinlikle katıldığım gereklilik. yeterli kamuoyu baskısı oluşturulup, meclisin bu konuyla ilgili kanun çıkartılmasını istemeliyiz. kanunda, yayın evlerine yeni çıkan kitapları hem basılı hem de elektronik olarak çıkarılma zorunluluğu getirilmeli. tabi kitap ücretleri konusu ile ilgili de yaptırımlar yapılmalı. türkçe e-kitap bulmak gerçekten zor. bulunduğunda da fahiş fiyatlar sebebiyle satın almak insanın canını çok sıkıyor.
  • kamuoyu baskısı oluştu mu bilmiyorum ama, hakkında kanun çıkan gereklilik. cumhurbaşkanı kararnamesi ile kdv oranı da %1'den %18'e yükseltildi.
hesabın var mı? giriş yap