• kendisi muhtemelen önce tazminatını alacak, sonra istifa ederek görevinden ayrılacaktır.

    kutlama için double black mi içer, courvoisier konyak mı içer bilemiyorum.
  • siz beni kovamazsınız, ben istifa ediyorum diyerek(öyle tahmin ediyorum) kalitesini göstermiştir.

    yandaş medyada tarafsız gözle program sunan bir sunucuydu. haber türk'te de gördüğüm kadarıyla aynı çizgide devam ediyor. başarılar kendisine.
  • ebru baki kaliteli programlar yapıyor, davayı kazanması güzel olmuş. sevindik.
  • sözlükteki arkadaşların hukuk bilmemesi normal, size tek lafım yok yanlış anlamayın ama şu haberi yapan kişi bir tane hukukçuya danışsa böyle salakça bir metin çıkmayacak ortaya.

    --- spoiler ---

    halen habertürk kadrosunda yer alan baki’nin kendisine cnn türk’te görev verilmemesi durumunda ise noter kanalıyla ihtar çekeceği ve yeniden ayrılacağı öğrenildi.

    --- spoiler ---

    bu ne demek ya? şunu biri izah etsin allah aşkına. işe iade davası neden açılır, ne amaçlanır?

    bir işveren, belirli istisnalar haricinde(iş kanunu m.25/2'ye tabi iş akdi fesihlerinde tazminat ödenmez) işçinin kıdem ve ihbar tazminatını ödeyerek onu işten çıkartabilir. ancak belirli şartların sağlanması halinde kıdem ve ihbarı ödesen dahi işçiyi işten çıkartamazsın. o şartların varlığı durumunda iş akdinin geçerli bir nedenle feshedilmesi gerekir. geçerli fesih ile haklı fesih birbirinden ayrı kavramlardır. teknik detaya boğmadan yukarıda sorduğum sorunun cevabına ve haberin açıklamasına geçiyorum;

    işe iade davası kıdem ve ihbar tazminatı almak için açılmaz. işe dönüp istifa etmek içinse hiç açılmaz, bu aptallık olur. işe iade davası geçerli bir nedene dayanmayan iş akdi feshinin geçersiz olduğunun ispatı ve bunun sonucunda boşta geçen süre ücreti ile işe başlatmama durumunda ödenmesi gereken tazminat(kıdem ve ihbar değil bu, o zaten ödenmiştir kendisine) için açılır.

    ebru baki'ye kıdem ve ihbarını ödeyerek onu işten çıkarmışlardır çok büyük ihtimalle zaten. ama ebru hanım da demiş ki; ''benim burada bu kadar yıldır kıdemim var, burada 30'dan fazla çalışan var(şartlardan biri en az 30 çalışan olmasıdır) dolayısıyla sen beni geçerli bir neden göstermeden işten çıkaramazsın.'' ve dava açmış. habere göre de davasını kazanmış. şimdi ne olacak peki?

    iki ihtmal var;

    1- cnn ebru baki'yi yeniden işe başlatacak ve ebru hanım da aldığı ihbar ve kıdem tazminatını aynen iade edecek. ebru hanımın kıdemi ve tüm kazanımları korunacak ayrıca boşta geçen süre için de 4 aylık ücreti kendisine ödenecek.

    2- cnn ebru baki'yi mahkeme kararına rağmen işe başlatmayacak bu durumda da kıdem ve ihbar tazminatı ebru baki'de kalacağı gibi bir de üzerine 4 aylık boşta geçen süre ücreti + 4 ila 8 aylık ücreti(mahkemenin kararına göre bu ama 17 yıllık kıdem düşünülürse 6 aydan az olmayacaktır diye düşünüyorum) kadar da işe başlatmama tazminatı ödeyecek.

    ihtar çekip yeniden ayrılmak nedir ya?
  • işveren işe iade talebini reddedecek. işe başlatmama tazminatı ile boşta geçen süre ücretini ödeyecek. bu kadar.

    özel sektörde zorunluluk denen bir şey yoktur.

    tazminatı göze alan herkes, suç olmamak kaydı ile istediğini istediğine yapar.
hesabın var mı? giriş yap