• sizin bir bilgiyi ezberlemeniz yerine o bilgiyi mantık çerçevesinden geçirmenizi sağlar.
    mesela derste size a bilgisini ve b bilgisini anlatır.
    size (a+b)xc gibi birşey sorar.
    bir mühendisin bunu yapması gerektiğine inanır.
    ancak her zaman istediği gibi sonuçlanmaz.
  • beykent üniversitesinin kalıbını sığmayan bilgisiyle-öğrenciye aktarma öğretme yeteneğiyle- bir mühendis adayının karşılaşacağı en iyi hocalardan biridir...(dersine koşarak gittiğim nadir hocalardan)
  • sadece kendi okulunun değil türkiye geneli ortalamasının üstünde bir eğitimcidir.

    eğitimcidir diyorum çünkü gerçek bir eğitimci. öğrencisi olduğum günden bugüne sanırım 2 veya 3 sene geçti. ve galiba 1 tane dersini aldım kendisinin. hayatımda bu kadar güzel ders anlatan bir eğitimci görmediğimi açıkça söyleyebilirim. sınavda sorduğu sorular ezber yaparak not alabileceğiniz türden değil, gerçekten saksıyı çalıştırarak yapabileceğiniz türden sorular genelde.

    birebir öğrenciyle olan iletişim kalitesi gerçekten çok yüksek. 45 dakikalık dersi 20 dakikada tamamlayan ve gerçekten 20 dakikada 45 dakikada anlatılabilecek şeylerin çok çok üstüne çıkabilen bir eğitimci.

    öğrencileri boğmadan, anlattıklarını öyle ya da böyle muhatabının zihnine işleyen, dersin genel yapısına, alanına, sınıfına, birebirdeki iletişimine kısacası eğitimle alakalı hemen her şeye hakim bir eğitmendir kendisi.

    ben kendisinden bilgisayar grafikleri dersini almıştım. sanırım bilgisayar grafikleri kadar zihnimde canlı kalan ikinci bir ders yoktur üniversiteden.

    eğer bu entry'i okursa kendisine bir öğrencisi olarak çok teşekkür ettiğimi bilmesini isterim. vizyonu geniş bir insan olmasından ötürü de bulunduğu yeri hiç terk etmemesini diliyorum. ediz hoca gibi hocalara ihtiyaç çok fakat maalesef böyle hocalardan pek yok.

    ek. tekrardan öğrencisi olmayı gerçekten çok isterim, sanırım ancak yüksek lisans ile mümkün ama bakalım.

    (bkz: computer graphics)
    ediz şaykol

    ek 2. şimdi kontrol ettim computer graphics dersini vermiyormuş artık.

    verdiği lisans dersleri;
    (bkz: introduction to computer engineering)
    (bkz: operating systems)
    (bkz: system analysis and design)

    yüksek lisans;
    (bkz: bilgisayarla görüde ileri konular)
  • beykent üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümü hocasıdır. kendisinden lisans döneminde ders alamadım. zira lisansımı bu okulda tamamlamadım. yüksek lisans yapmaya karar verdiğimde arayış içindeyken arkadaşımın tavsiyesiyle tanıdım ediz hoca'yı. kendisine de söyledim bu durumu. ben gelmeden önce zaten sizi biliyorum diye. ben okulların kalitesinin hocalardan geçtiğine inanırım. dünyanın en iyi okuluna da gitseniz, eğer siz kendinize bir şey katmak istemeseniz o iş olmaz. şimdi ben sanılanın aksine burada okul güzellemesi ya da karalaması yapacak değilim. hayatım boyunca hep şunu düşündüm ; bir şeyler kötü gidiyorsa bu benim suçum. bir şeyler iyi gidiyorsa bu da benim başarım. her şeyi düzeltmek benim elimde. okulun içindeki kişiler benim için önemli. bu yüzden ediz hoca ile çalıştığım için kendimi mutlu hissettim. evet çalışmak diyorum çünkü ben ders alma olarak bakmadım bu duruma. kariyerim için bir çalışma olarak gördüm. hem ufku hem de hayata karşı duruşu beni etkiledi. hatta bunun sayesinde hayatımda da başka değişiklikler oldu. iş değiştirme yeni bir proje geliştirme gibi.
    dediğim gibi ben genel olarak ediz hoca'dan çok şey öğrendim. kendisi de buna hep izin verdi. adam gerçekten bilgili. benim size tavsiyem adamın bilgisini sonuna kadar sömürün. zaten kendisi de bu durumdan mutluluk duyacaktır.
  • büyük insandır. hem bilgili hem öğretmeyi, anlatmayı bilir. kendisini lisans döneminde tanımamış olmak çok üzücü. yüksek lisansta tanıdım. ediz diye yazılır , kral diye okunur. kendisi gibi bilgili insanları tanıyınca, hala ümidim kalıyor.

    alem adam görsün, feyz alsın
    yeşillendirin gençler

    http://edizsaykol.weebly.com/
  • kendisi bizim bölüme başkan olana kadar okulu bitirmeye dair en ufak bir ümidim yoktu. ama ders anlatış şekli ve öğrencilere yardımcı olma isteğiyle beni tekrar okula bağlamış ve diploma almamı sağlamıştır. teşekkürler ediz hocam.
  • beykent üniversitesi bilgisayar müh. bölüm başkanı, doçent.

    kendisi bu dönem, bau'da "special topics in software engineering" adlı derste computer vision öğretmektedir. ne kadar bilgili olduğu aşikar olan hocamızın bilgiyi aktarma yöntemleri de gayet keyiflidir.
  • kendisinin dersleri kallavidir . derse katılımınız yoksa öğrenmeniz zordur. sınavları ise kendi tarzından dolayı a'yı b'yi öğretir c'yi sorar .sınavda ilk dakikalarda soruyu okumak ve anlamakla geçer. kendisinin yüreği geniş olmasa sınavlarından geçebilen kişi sayısı %15'lere düşer.

    ekleme:sanırım tr'de gerçek eğitmen denilen hocanın karşılığı. bugün kendisinin sınavından ağırlık olarak kaldık ama yinede gönlümüzde yeri ayrı.

    öyle bir soru sordu ki sınıfça akıl tutulması yaşayıp sınıfça kaldık diyebilirim. sınavdan önce sadece soruları okuyun !!! sadece okuyun anlayın dedi!! bunu üstüne basa basa dedi!!!! bakın sadece 2 soru sordu ve ilk 20 dk sadece soruyu okuyup öylece kaldım. anlamlandırma , soruyu cevaba bağlama derken 40 dk hiç bir şey yapamadım. yaptığım da ters işlem çıktı. ciddi anlamda sadece dediğini yapabilsek geçicez…

    büte kaldık …

    güncelleme: büt çalışmalarında toplamda ders videolarını 10 tekrarla izledik ama finalde sorduğu soruyu 54 kişi bulamadık. ben hayatımda bu kadar kilit bir şey yaşamadım.yani demem o ki adamın aklını alır ediz hoca. modern çağ eğitimcisi.

    güncelleme: sınav sonuçlarını açıkladı hocamız. iyi hazırlanmıştık , streste yaptık ama sonuç güzel oldu. gönlü zengin olmasa belki yine sıkıntı yaşardık ama iyi bir ders oldu bize.

    ediz hocadan ders alan öğrencilere not olsun !söylediklerini dikkatlice dinleyin. sadece derslerine girip , iyi bir dinleyici olmak önemli!!!
  • çok kral bir hocadır .ezbere bilgiden ziyade öğrencinin aklını kullanmasını ister.
  • sınavda bu soruyu sorucam dediğine inanmayın, terse yatırır hatta süründürür. sınavdan sonra bir süre geçmişinizi sorgulamaya başlarsınız, geleceğe olan umudunuzu yitirirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap