• bugun şişli maçka/teşvikiye bölgesinde elime tutuşturulan bir broşür yüzünden varlığından haberdar oldugum dernek. kimdirler nedirler bir fikrim yok.

    bir kaç hafta önce eşimle pangaltı tarafına doğru yürürken starbucks'un önünde iki tane sarıklı cübbeli adam yanımıza yaklaşarak selam verdiler, ben de selamlarını almış bulundum- bunun üstüne namaz niyaz var mı diye sordular, eşim baya tedirgin oldu - ben de kendilerine bunun onları ilgilendirmediğini söyledim, bunun üstüne namaz kıl,huzur namazda vb. şeyler söylemeye başladılar.ben de sırf başımızdan gitsinler diye biz hristiyanız dedim bu sefer de allah katında tek din islamdır diyerek trip attılar.eşimin iyice tedirgin olmasından dolayı ben adamlara kafa atmadan oradan ayrıldık,evimize gittik.

    bugun yine benzer görünüşlü adamlar nişantaşı'ndaki atiye sokağın yakınında ,aşağıda fotoğraflarını paylaştığım broşürleri elimize tutuşturdular. bu insanlar bu cesareti nereden buluyorlar malum...ama tutup da tanimadigin etmedigin bir insanin dinini sorgulamak?ayakustu akil vermek?abuk subuk broşürler dağıtmak?

    bu resmen tahriktir.halkı birbirine düşürmektir.ayrımcılığın dik alasıdır.

    bu günleri de gördük ya...sonumuz hayır olsun...

    http://i.hizliresim.com/anz83v.jpg
    http://i.hizliresim.com/0lzwyz.jpg
  • güzel bir dernekmiş, bir ara bakayım buna. selefîlerse tokatlar dönerim, sûfilerse takılabiliriz.

    insanlar burada allah'a, peygambere küfür etme cür'etini nereden buluyorlarsa, bunlar da oradan bulmuş olabilirler bu cesareti: (bkz: fikir ve kanaat açıklama hürriyeti). kimse kimseyi bir şeye icbâr etmemiş neticede...

    beğenmezsen, almaz çeker gidersin. korkaklık yapmayın her şeyde.
  • kaygı verici diyemem de, düşündürücü. belirli dönemlerde gündeme uygun şekilde bazı dernekler gruplar falan çıkıp böyle provokatif hareketler yapar, sonra bir kayboluverirler ortalıktan. mesela ergenekon ve benzeri kumpas davalarından önce de bazı kravatlı sert görünüşlü abiler kuran'a el basıp vatan millet yeminleri falan ediyordu, yok oldular.
    islamcıların yılbaşı mılbaşı muhabbetiyle böyle acayip gündemler içine sürüklenmeleri de ilginç.
    bence bir tasfiye söz konusu olacak. militan islamcılık eskisi kadar para etmiyor ama bir angajman, bir sindirme operasyonu, bir şeyler de lazım öncesinde tabii. 28 şubat'ı takip edenlerin de vardır bu tür gözlemleri muhtemelen.
  • kendilerine işid'in kolu deseler daha iyi olacak dernek.

    olmayan ilminizi de efendiliğinizi de!!!
  • tübitakın efendim ilim ve yardımlaşma derneği yerine piç ilim ve yardımlaşma derneği tercihi
hesabın var mı? giriş yap